Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
deidrannarulez
Post : 03 kwie 2010 19:23
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 135
  • Dołączył: 21.07.2009


Mapa wygląda niezbyt ciekawie... Wolałbym taką jak była kiedyś. Na pewno ma wyglądać jak na zdjęciu dodanym przez Lena?

_________________
"Nie chodź utartymi drogami, bo się pośliźniesz"


*
 
Len
Post : 03 kwie 2010 19:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


deidrannarulez pisze:
Mapa wygląda niezbyt ciekawie... Wolałbym taką jak była kiedyś. Na pewno ma wyglądać jak na zdjęciu dodanym przez Lena?

To jest tylko plan mapy, taki dla twórców tj. "gdzie co jak" ;)

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
deidrannarulez
Post : 03 kwie 2010 19:28
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 135
  • Dołączył: 21.07.2009


PLAN, aha... Aż się przestraszyłem. :)

_________________
"Nie chodź utartymi drogami, bo się pośliźniesz"


*
 
mtl
Post : 10 kwie 2010 13:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Dołączył: 12.06.2006


Len pisze:
Modyfikacja powstaje na bazie 1.13, co (jak wiemy na przykładzie Renegade Republic) bardzo szybko może okazać się gwoździem do trumny.


:wall: Głównym problemem modyfikacji opartych o 1.13 nie jest właśnie fakt, że są tworzone na bazie 1.13, tylko fakt, że twórcy nie dołączają do samych plików modyfikacji również odpowiedniej wersji 1.13. Pamiętam, że w którejś wersji Legiona 2 były dołączone także odpowiednie pliki od 1.13 - instalacja na czyste JA2 i wszystko działa bezproblemowo.

_________________
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
von_Zakapior
Post : 15 lip 2010 11:47
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 48
  • Dołączył: 14.07.2010
  • Skąd: Wrocław


I co z tą modyfikacją? Jakieś newsy, bety i tapety?

_________________
Obrazek


*
 
Premislaus
Post : 06 sie 2010 19:50
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 291
  • Dołączył: 14.02.2008
  • Skąd: zachodnia Małopolska


Ja sobie już ostrze ząbki na tego moda :-D.

_________________
„Myśl, że państwo jest potrzebne do tworzenia prawa, jest tak samo mitem jak to, że jest potrzebne do dostarczania usług pocztowych lub policyjnych.”

prof. Murray Newton Rothbard


*
  WWW
emanuel
Post : 09 sty 2011 22:49
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


wygląda na to, że echo. myślicie że skończą tego moda?

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
hasan_talib
Post : 09 sty 2011 23:22
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Dołączył: 25.08.2010


myślę, że szanse marne, wnosząc jak już dawno nie było jakiejkolwiek o nim informacji

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


*
 
Len
Post : 10 sty 2011 16:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Ciekawe jest to, że w temacie o HoA na forum ja2.su zapodano linka do newsa o modzie, który ukazał się na naszej stronie. Zapodał go Inshy dając od razu tłumaczenie na rosyjski. Autor projektu powiedział potem, że to dodaje motywacji, aby nie porzucać już rozpoczętego :)

Ciekawsze jest jednak, że jeden z nich zapodał skąd się dowiedzieliśmy, na co odpowiedział Inshy, że... prawdopodobnie Scooly nas poinformował xD Biedni nie wiedzieli, że Scooly już wieki temu zapomniał o Jagged Alliance.

Ale jeszcze lepsze jest to, że modyfikację już opublikowano. Jeśli dobrze zrozumiałem to pierwszy z poniższych linków to sama modyfikacja, a drugi to patch:
http://www.ja2.su/mods/Ja2v113/Farah_Ay ... Africa.rar
http://ja2.h758491.serverkompetenz.net/ ... ja2HoA.rar

Niestety, modyfikacja nie jest w poukładanych folderach. Musimy sami to sobie zrobić :/

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
lukasamd
Post : 10 sty 2011 17:21
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Whoooow, ciekawe titlesety, nie widziałem takich od czasów... screenów kominów z Nowej Kaledonii.
Jakby ktoś miał czas i mógł sprawdzić jak powinno być poukładane, to mogę wrzucić do downloadu, bo ja tego czasu nie mam.


*
  WWW
hasan_talib
Post : 10 sty 2011 18:50
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Dołączył: 25.08.2010


Postaram się to zrobić, i to zaraz :-D

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


*
 
von_Zakapior
Post : 10 sty 2011 20:26
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 48
  • Dołączył: 14.07.2010
  • Skąd: Wrocław


Obiecujący młody człowiek :->

_________________
Obrazek


*
 
hasan_talib
Post : 10 sty 2011 21:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Dołączył: 25.08.2010


Poległem. Mimo wielu próśb, klątw i błagań modyfikacja nie chciała mnie posłuchać i zadziałać poprawnie. Ciągle coś się krzaczyło. Ale z tego, co udało mi się zaobserwować, to mamy:

1. Zmienionych kilka życiorysów, danych i statystyk najemników - ale twarze i głosy pozostały te same.
2. Teoretycznie zmodyfikowana fabuła, ale faktycznie nadal jesteśmy w Arulco i cel pozostaje ten sam.
3. 25 nowych map - niezbyt wiele, jak na mój gust.


Więcej zmian, prócz nowego obrazka w menu, nie zaobserwowałem. Ale zaznaczam, że udało mi się wejść tylko do laptopa, a mapy sprawdziłem podczas porządkowania i implementowania plików modyfikacji. Przy próbie rozpoczęcia gry (wejście do Omerty) zawsze wyrzucało mi jakieś błędy. Zwykle dotyczyły tilesetów - nie wiem, może źle coś robiłem, ale próbowałem różnych kombinacji i nigdy się do końca nie powiodło. W każdym razie to, co widziałem, nie zachwyciło mnie. A już na pewno zupełnie nie jest zgodne z zapowiedziami twórców.

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2