Starchris pisze:
Domek z czerwonych cegieł robi wrażenie tego powiewu świeżości i nowości w ja2, którego rzeczywiście brakuje. A co do pięter, to nie do końca masz rację, to w kodzie źródłowym jest limit pięter, gdzie ziemia to pierwsze piętro, a dach to drugie piętro. Wystarczy to zmienić plus parę innych potrzebnych rzeczy i możesz tworzyć wielopiętrowe budynki, po których najemnicy będą mogli wychodzić.
Zobacz wystarczyło by dodać grafikę pięter (w sensie podłogi) i gotowe.
Oj badałem ten temat już nie raz. Wnioski są jednak zawsze takie same - do zrobienia czegoś takiego potrzebne są naprawdę dobre umiejętności programistyczne. Niestety, ale to nie jest kwestia skopiuj-wklej kod pierwszego piętra i jest już piętro drugie. W grze nie ma jako takich pięter - masz tylko dwa poziomy - grunt oraz dach. Żeby wprowadzić taki wielopiętrowy budynek i aby on był w pełni sprawny trzeba też przypatrzeć się kwestii wyświetlania tego wszystkiego - teraz masz tylko opcję ukrycia dachu, przy wielu piętrach musisz zrobić opcję wyświetlania każdego piętra z osobna. Wierz mi, roboty przy tym było by mnóstwo. Owszem efekt byłby wspaniały, bo tego brakuje w oryginalnym Jaggedzie, ale moim zdaniem na obecną chwilę jest to niewykonalne.
Starchris pisze:
Co do dużych wysokich budynków, to w plikach gry jest gotowa oryginalna animacja wspinania się, więc również nie widzę problemów dla wdrożenia wchodzenia i na takie wysokie budynki.
Moim zdaniem ta animacja nie była przeznaczona dla wysokich budynków - twórcy gry chcieli wprowadzić możliwość wspinania się na klify, i sądzę, że ta animacja została stworzona właśnie w tym celu. A co twórcom wyszło, a co nie wyszło, to każdy sam grając widzi 
Ale ogólnie, to jak się wam te nowe ściany widzą? Pisząc na tym forum oczekuje przede wszystkim waszych opinii 
Lutek70 pisze:
Tymczasem prośba do forumowiczów;czy te projekty,Waszym zdaniem trzymają "styl" JA2.Każda krytyka mile widziana

Wyglądają fajnie, przy dopracowaniu na pewno będzie można ich użyć do stworzenia nowych animacji
Osobiście skupił bym się na możliwości dowolnej konfiguracji, tzn. np. zdejmowalny hełm czy kamizelka. Mniej skupił bym się na elementach takich jak twarz, bo przy pomniejszeniu i tak nie będzie widać tych szczegółów.
Swoją drogą - byłbyś w stanie utworzyć np. w 3ds max scenę z odpowiednim oświetleniem i kamerami, aby można było tylko wstawić model i go wyrenderować? Chodzi mi dokładnie o uzyskanie odpowiedniego cienia dla modelu, takiego jak jest w grze, bo tak jak wcześniej pisałem, za Chiny poprawnego cienia nie mogę uzyskać.