Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
marcinl0
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy

Z mojej strony: Szczerze mówiąc, Back in Action wręcz odrzuciło mnie po przejściu tutoriala i kilkukrotnej próbie zagrania.

Jakie wady aż ukłuły, wymienię tylko sam czubek góry:

- bezsensowne sterowanie RTS w potyczce.... wg mnie tragedia w porównaniu ze starym dobrym JA2 i Wildfire.

- bezsensowne skomplikowanie użycia przedmiotów, czynności najemnika, sterowania. Nawet przesuwanie mapy - koniecznie klawiszami a nie przeciągnięciem kursora na brzeg mapy - potrafi załamać.

- bezsensowni i uproszczenie najemnicy - nie chce się nawet ich wypróbowywać w boju.

- "mulenie się" gry, okien, laptopa - niby płynne przejścia

Prawdę mówiąc nie mam nawet ochoty grać w BIA, gram teraz w stare dobre Wildfire, chyba że może wyjdzie potężny patch czy mod w którym zostaną dokonane zasadnicze zmiany, z przywróceniem turowej walki na czele.

Żadne inne wydanie kolejnej odsłony wybitnej serii Jagged Alliance, już od chyba 16 lat, tak mnie nie zniechęciło na wstępie do gry... Szkoda że tak na siłę musieli sknocić co było dobre.

*

vandal7
Szeregowy

Gra jest totalnie nierealistyczna a takie rzeczy psuja grywalność.
Czas celowania … biegnie na ciebie 4 z siekierami są jakieś 20 m od ciebie i z bólem zabijesz jednego.
Brak szybkiej zmiany na bron boczna/krótka czy noża.
Kiedy idziesz i zauważysz przeciwnika wrzuca ci pauzę wtedy powinno kasować twór ruch zamiast zostawiać go w kolejce, ale to w sumie mi tak wygodniej może ktoś woli inaczej.
Najemnik jest idiota i nie potrafi wbić sobie strzykawki czy założyć bandaża (bałem się sprawdzać granaty) ja rozumie ze nasze i amerykańskie wojsko to „dumnie” walczy z terroryzmem wspierając globalna ewolucje, ale bez przesady.
Jest ponoć tylko 10 leveli – mało.

Ja se te skile chyba podreperuje jakimś trainerem a wtedy będzie można już grać.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

vandal7 pisze:
Gra jest totalnie nierealistyczna a takie rzeczy psuja grywalność.

Myślę, że wiele osób miało by odmienne zdanie i zbytnia realność powoduje brak grywalności. Tutaj trzeba znaleźć złoty środek i moim zdaniem klasyczny JA2 taki idealnie wyważony środek posiadał. Jeśli chodzi o BiA to grywalności jest tutaj bardzo mało.

vandal7 pisze:
Ja se te skile chyba podreperuje jakimś trainerem a wtedy będzie można już grać.

Trainerów do skilli nie ma. Musisz otworzyć plik "characters.txt" w katalogu "bin_win32 / configs" i tam wprowadzić zmiany jakie tylko tobie będą pasować. Plik musisz wypakować albo wziąć gotowy z modyfikacji JA Back in Action 1.13

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie