Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Premislaus
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Moi noszą gacie i bluzę która daje bonus kamuflażu do lasu, pustyni i miasta. Ma taki piaskowy kolor. Do tego czarne, wojskowe buty i czerwone berety. Plus okulary słoneczne. Nails tak ubrany zajebiście wygląda, zwłaszcza jak ma takie okulary z okrągłymi szkłami. Nawet jego morda jest wtedy ładna. Postaram się potem zrobić screena. No i kamizelkę Flak 2.

Z broni to lubię nietypowe bronie, z nietypowym kalibrem. Unikam 9 milimetrów.

prof. Murray Newton Rothbard

*
mlody1991pl
Szeregowy

Jakie bronie beda najlepsze dla Grunta Hitmana Blooda Ira Iggy i Trevora?

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

mlody1991pl pisze:
Jakie bronie beda najlepsze dla Grunta Hitmana Blooda Ira Iggy i Trevora?

Każda. Opcjonalnie możesz zobaczyć czy mają jakieś bonusowe cechy, do określonego rodzaju broni.

A o to obrazek:

Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 129.88 KiB | Przeglądany 2252 razy ]

prof. Murray Newton Rothbard
*
Benoslav
Kapral
Kapral

Generalnie ubieram swoich typków w mundury we wszystkie kolory tęczy. Zespół logistyczny od ganiania na lotnisko tylko śmiga w dżynsach i koszulkach. Kamizelki to guardiany, albo kevlary, w zależności od tego co akurat jest na stanie w sklepie internetowym jak domawiam kolejną partię. Na początku ganiałem w beretach różnego koloru (ultramarynowe obowiązkowo dla Igora i Ivana, jak Wozdusznoje Desantniki), ale w późniejszych etapach gry przeciwnicy z LKMami i snajperkami na prawdę potrafią od czasu do czasu przyłożyć headshota, który z miejsca eliminuje najemnika, więc pozakładałem im hełmy. Ciekaw jestem swoją drogą, czy rodzaj obuwia wpływa na skuteczność skradania? Tak czy inaczej, wszyscy dostali buty wojskowe w moim zespole, poza Fox, która gania w samym kevlarze, przeciwsłonecznych okularach, bandanie na głowie i majtach.

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Generalnie przyznam że staram sie skompletować przynajmniej ze 3 zestawy na "wszystko" po 25% tzn Urban/Woods/Desert + ew Night. Nie do końca wiem jak działa Night bo w nocy najlepiej mi sie sprawdzał (ten biały pasek widoczności) i tak kamuflaż zależny od podłoża.

Poza tym zauważyłem że generalnie nawet w krzorach na pustyni znaczenie ma kamuflarz typu "woods" (i między skałami kamuflarz "desert").
Teoretycznie można nosić ciuchy z mieszanym kamuflarzem... ale no nie wiem - mnie się nie pali więc w zalezności od tego gdzie idę zakładam odpowiedni zestaw na tylu najemników na ilu mam. Nie pali mi się z postepami w grze - zwłaszcza że gra sie przyjemnie, tylko trochę arcadowo (czekam na FoW).

*

Bart_Tut
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Ogólnie najlepsza jest broń która ma dobry zasięg ale i potrafi szybko strzelać, w wielu sytuacjach kluczowe znaczenie ma czy twój najemnik wystrzeli szybciej niż przeciwnik. Nie polecam zupełnie m24, strzela masakrycznie wolno, ok. 5 sekund zanim najemnik wystrzeli.

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Bart_Tut pisze:
Ogólnie najlepsza jest broń która ma dobry zasięg ale i potrafi szybko strzelać, w wielu sytuacjach kluczowe znaczenie ma czy twój najemnik wystrzeli szybciej niż przeciwnik. Nie polecam zupełnie m24, strzela masakrycznie wolno, ok. 5 sekund zanim najemnik wystrzeli.

To wszystko zależy w jakie warcaby się gra ;)
Snajperki rządzą jeśli strzelamy z naprawdę daleka i mamy spore szanse jednym strzałem (zwłaszcza w głowę) załatwić gościa - tak żeby nie podniósł alarmu. Co prawda można go wtedy zwykle załatwić z bliższej odległości serią po klacie... ale jak kto woli ;)
A co do snajperek to osobiście wolę PSG-1, minimalnie krótszy zasięg, a jest półautomatem i strzela dużo szybciej (wg RPM 10x szybciej ;)).

Niemniej ulubioną moją snajperką jest VSS Vintorez - poza możliwością zamontowania lunety ma wbudowany tłumik, dzięki czemu jak tylko nikt nie patrzy na ofiarę to możemy kasować jeden obok drugiego i nikt alarmu nie podniesie, a jak podejdzie bliżej to puszczamy mu serię bo też jest :) Amunicja 9mm ma swoje zalety (jest jej od metra i troche) i wady (fatalnie sobie radzi z kamizelkami) niemniej jeśli możemy zamontować lunetę to wystarczy wybrać fragment ciała gdzie tej kamizelki nie ma ;)

Poza tym do małych pomieszczeń z których nie chcą dranie wyleźć i nie da się ich skasować z zewnątrz (np. budynek Water Pump) polecam tak jak sugerują twórcy: SMG albo shotgun. Osobiście wolę lekkie SMG - P90 jest idealne, szybkostrzelne, szybko unoszone i roznosi kamizelki w drzazgi.
Zwłaszcza szybkostrzelność jest tu ważna - zauważyłem że po trafieniu jest coś w rodzaju krótkiego szoku który opóźnia ostatnio podjętą akcję i chyba niektóre akcje, takie jak celowanie zaczyna się od nowa.
Właśnie w Water Pump miałem sytuację że podlazłem z VSS-em i przywaliłem jakiemuś gościowi z pistoletem z bliska, ale go nie zabiłem. Po czym on zdążył unieść pistolet i zaczął do mnie strzelać. Rany były minimalne bo dobra kamizelka (tzn. ubywało przy strzale -1 życia) tyle że nie mogłem w ogóle do wroga wystrzelić (bo co chwila dostawałem, pomimo że najemnik szybki tzn. Ice Williams z 88 Agility bodajże) - dopiero jak się wycofałem za winkiel i poczekałem sam wylazł mi pod lufę. Dobrze że trafienia nie anulują rozkazu wycofania ;)
Niemniej SMG też się przydaje ;)

Ostatnio zmieniony 20 lut 2012 09:41 przez Svean, łącznie zmieniany 4 razy

*

talib747
Szeregowy

Na początku zainwestowałem w m4 i m16 dla swoich najemników. Na początek kiedy wróg nie nosi balistyki wystarczało w zupełności.

Na chwilę obecną kupuje przy każdej możliwości nowe kamizelki i ubrania jedynym kryterium jest tak naprawdę pancerze jaki dają.

Jeżeli chodzi o broń to na chwilę obecną mam jednego shotgun'a, 2x RPK 2x G11 i 1x PSG-1. Taktyka na każdą mapę to położyć się w miarę równym terenie w tyralierze, najlepiej osłonięty z jednego boku budynkiem tak żeby nie mogli flankować z dwóch stron snajper leży bardziej zboku za teamem tak żeby był bezpieczny. Snajper strzela do jednego celu, który zwołuje 5 kolegów i wszyscy wpadają w moją pułapkę. Taktyka nudna ale bardzo skuteczna, zero strat, naprawdę rzadko zdarza się ze ktoś z moich traci przytomność.

Gdybym mógł to kupiłbym dla całego teamu poza snajperem G11. Doskonałe właściwości penetrujące amunicji, a sama broń niespotykanie celna, wytrzymała, z dalekim zasięgiem i obrażeniami. Świetnie sprawuje się w budynkach, wystrzał zajmuje zazwyczaj do 0,5s w budynku wiec wróg jest bez szans. Niestety poza jednym stacjonarnym handlarzem nigdzie nie znalazłem tej broni. Podobno jest też MP7 na tę samą amunicję ale również nie udało mi się nigdzie kupić.

Czy stosujecie jakieś bardziej złożone taktyki? Mam na myśli sytuację gdzie jest wielu wrogów bo pojedynczych też zdarza mi się wybijać po cichu:)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie