Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
mag2211
Post : 02 mar 2013 22:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 02.03.2013


Witam

Mam problem. Zabrakło mi na chwilę zasilania podczas gry w JA BiA i teraz nie mogę wgrać save`ów. Nie ma ich w menu. Mogę jedynie rozpocząć grę od nowa. Savy jako takie są w folderze "dokumenty" dla "All users" w XP. Próbowałem je już wkleić do folderu "dokumenty" "Administratora", przeinstalowałem grę... Nic nie działa, Próbowałem nawet zacząć od nowa, zrobiłem jeden zapis, a resztę wkleiłem do tego samego folderu, ale gra odczytuje tylko świeży zapis.

Gram już ponad tydzień i prawie kończę grę, a tu taki zonk. HELP !!!


*
 
Starchris
Post : 03 mar 2013 18:22
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1943
  • Dołączył: 25.06.2010


No jak jesteś na samym końcu, to rzeczywiście fatalna sprawa.

A czy wklejałeś wszystko co było w folderze saved games czy tylko same savy, bo tam są jeszcze takie dwa pliki, które odpowiadają za ich pokazanie się w grze. Już nie pamiętam jak się nazywały. Jest jeszcze jedna ważna sprawa, prawdopodobnie savy pokażą się tylko w tej samej wersji gry, ale nie do końca jestem tego pewien.

Mogę Ci polecić stworzyć nowe konto na komputerze i tam zainstalować grę i nie zapisywać żadnej nowej gry tylko wkleić do dokumentów wszystkie stare w odpowiedniej dla nich strukturze folderów. Gdyby to nie zadziałało, to wtedy zrób nowy zapis w grze i jeszcze raz wklej wszystko.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
mag2211
Post : 03 mar 2013 20:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 02.03.2013


Już wcześniej po deinstalacji gry wywaliłem również pozostałe pliki i zainsatlowałem ją na nowo, dokładnie tak jak była i wkleiłem całą zawartość folderu z save`ami we właściwe miejsce. Nie działa. Obawiam się że posypały się właśnie te dodatkowe pliki. Na wszelki wypadek sprawdziłem i usunąłem save na którym akurat grałem. Też nic. Potem zostawiłem tylko jeden, też nic. Opcje się wyczerpują.


*
 
Starchris
Post : 03 mar 2013 21:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1943
  • Dołączył: 25.06.2010


A czy próbowałeś zainstalować grę do całkowicie innej lokalizacji (nawet na inny dysk) niż pozostałe instalki. Jeśli nie to zrób tak, a po instalacji wykonaj wszystkie te działania z savami.

Na koniec uaktualnij grę do najnowszej wersji i sprawdź jeszcze raz.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
mag2211
Post : 31 mar 2013 12:56
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 02.03.2013


Witam ponownie. Zrezygnowałem z dalszego odzyskiwania save`ów i zacząłem grać od nowa. Mam dzień 10 w grze.

Dzisiaj straciłem savy z dnia dzisiejszego tj. 31.03.2013. Wczorajsze savy noszą datę 30.03.2013 i są dostępne w zakładce "ładuj grę". Dzisiejsze przepadły mimo, iż pliki w folderze z save`ami noszą dzisiejszą datę modyfikacji. Co więcej zrobiłem teraz próbę i zapisałem sobie stan gry po skończonym poziomie i w zakładce "ładuj grę" mają one wczorajszą datę. Godzina się zgadza, ale data nie.

Może gra nie przewiduje 31-go dnia miesiąca, albo zmiany czasu która nastąpiła tej nocy ?


*
 
panas111
Post : 15 lip 2013 16:03
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 25
  • Dołączył: 15.02.2012


Zrobiłem reinstalke kompa i nie wiem gdzie teraz skoiować savy...Prawie kończyłem grę. Pomoże ktoś? (dodam, że przeleciałem wszystkie katalogi steama na dysku,ale nic nie znalazłem).


*
 
Starchris
Post : 15 lip 2013 16:06
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1943
  • Dołączył: 25.06.2010


Zacznij nową grę i zapisz stan gry, a wtedy automatycznie pojawi Ci się katalog z zapisanymi savami i tam wszystko wklej. Savy w Back in Action są w moich dokumentach.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
panas111
Post : 15 lip 2013 16:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 25
  • Dołączył: 15.02.2012


Starchris pisze:
Zacznij nową grę i zapisz stan gry, a wtedy automatycznie pojawi Ci się katalog z zapisanymi savami i tam wszystko wklej. Savy w Back in Action są w moich dokumentach.


dzięki serdeczne, zadziałało,pzdr:)


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron