Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
seboo
Post : 10 lut 2012 13:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 32
  • Dołączył: 08.02.2012


kowal pisze:
Napiszcie mi jak połączyć oddziały. Zacząłem grę dwoma najemnikami. Później zrekrutowałem jeszcze jednego, który po przyjeździe trafił do innego składu. Jak przenieść go do tego pierwszego?????


Oddzialy laczysz na mapie ogolnej wchodzac jednym zaspolem na ten do ktorego chcesz dolaczyc.


*
 
DonPablo
Post : 10 lut 2012 14:04
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 09.02.2012


Na na mapie, posiadając 2 oddziały klikasz na jednym lewym żeby go zaznaczyć jako ten któremu wydajesz rozkazy, potem prawym albo i lewym nie pamiętam teraz na tarczce (tym symbolu co oznacza odział) i pojawi ci się join squad. Klikasz i tyle. To dość intuicyjne robiłem to dwa razy na razie by dosłać Barrego z lotniska do mojego głównego oddziału oraz dołączyć spowrotem Fox i Ire.


*
 
Rixi
Post : 10 lut 2012 21:34
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 25
  • Dołączył: 10.02.2012
  • Skąd: Poniatowa


Mam małe pytanko... jak połączyć dwa oddziały w jeden? :/ Kombinuje już od godziny i nie mam zielonego pojęcia :)


*
 
itINSPIRE
Post : 10 lut 2012 22:05
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 10.02.2012


a ja mam bardzo istotne pytanie - jak wejsc z widoku mapy do lokacji (widok postaci) wychodzac do mapy nie umiem wrocic!


*
 
seboo
Post : 11 lut 2012 01:34
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 32
  • Dołączył: 08.02.2012


Rixi pisze:
Mam małe pytanko... jak połączyć dwa oddziały w jeden? :/ Kombinuje już od godziny i nie mam zielonego pojęcia :)


Wystarczy ze na glownej mapie wejdziesz jednym zespolem w inny a one polacza sie w jeden.

Wystarczy zaznaczyc team i podejsc do ikony ktora zaznaczony jest dany teren lub wejs w obszar miasta i klknac ikone.


Ostatnio zmieniony 11 lut 2012 01:37 przez seboo, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Starchris
Post : 11 lut 2012 17:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


itINSPIRE pisze:
a ja mam bardzo istotne pytanie - jak wejsc z widoku mapy do lokacji (widok postaci) wychodzac do mapy nie umiem wrocic!

Aby wyjść z ekranu strategicznego do taktycznego trzeba nacisnąć konkretny sektor, a na samym dole pojawi się prawie, że nie widoczna opcja START LEVEL. Jest ona zaznaczona na żółto na zdjęciu poniżej.


Obrazek

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
vinnersy
Post : 12 lut 2012 03:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 14
  • Dołączył: 11.02.2012


kowal pisze:
Napiszcie mi jak połączyć oddziały. Zacząłem grę dwoma najemnikami. Później zrekrutowałem jeszcze jednego, który po przyjeździe trafił do innego składu. Jak przenieść go do tego pierwszego?????


Aby połączyć dwie drużyny w jedną, w ekranie mapy Arulco najedź jednym oddziałem na drugi prawym przyciskiem myszy, tak aby naszły na siebie/połączyly się (identycznie jak wchodzisz do sektora oddziałem)
Wtedy dwa oddziały np alfa, charlie połączą się w jeden.
Z dzieleniem najemników na oddzielne oddzialy chyba nie masz problemu?


*
 
Bart_Tut
Post : 15 lut 2012 19:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 12
  • Dołączył: 09.02.2012


Jak można łączyć składy najemników? Kupiłem dwóch nowych i chciałbym ich dodać do pierwszego składu alpha. Za cholerę nie widzę takiej opcji, mogę ich tylko rozdzielać.


*
 
chaffee
Post : 15 lut 2012 21:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Dołączył: 09.02.2012


Załóżmy, że masz dwa zespoły: Alpha i Bravo. Wybierasz oddział Bravo - szukasz na mapie oddziału Alpha - klikasz PPM na Alpha, by Bravo do niego dołączył. Można też na odwrót Alpha dołączyć do Bravo.

Teraz pyt. ode mnie... W Dressen, w największym budynku - gdzie są dzieciaki - jest biuro z zamkniętymi na klucz drzwiami. Otworzyłem je wytrychami i mój najemnik znalazł w szafce Deagle-a i trochę amunicji do niego oraz 650$. Później zauważyłem klucz na stole i załadowałem wcześniejszy zapis, by otworzyć drzwi kluczem i nie marnować wytrychów, ale mój najemnik już szafki nie dostrzegał - nie było ikonki spr. Próbowałem wczytać jeszcze raz grę, wchodziłem i wychodziłem z lokacji i nic... nadal nie zauważa tej szafki...


Ostatnio zmieniony 15 lut 2012 21:45 przez chaffee, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
David888
Post : 28 lut 2012 18:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Dołączył: 18.12.2011


Jak rozdzielic drużynę ??? jak stworzyć nową???


*
 
swietlikinho
Post : 29 lut 2012 01:26
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 15
  • Dołączył: 18.02.2012


Na ekranie strategicznym. Wciskasz squad, który chcesz rozdzielić, następnie wybierasz w prawym dolnym rogu osobę, którą chcesz oddzielić od oddziału(jeżeli chcesz więcej osób wydzielić to zaznaczaj je trzymając wciśnięty shift) i po tej czynności klikasz na ikonkę, która znajduję się nad najemnikami o nazwie "form new squad" (czy jakoś tak;p ).

Efekt swojej pracy możesz zauważyć w lewym górnym rogu gdzie powinien pojawić się nowy squad. :)


*
 
cytrynka
Post : 04 mar 2012 21:18
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 1
  • Dołączył: 04.03.2012


Witajcie,

Drobne pytanie, bo mam wrażenie, że gra ta jest dla consolowców w porównaniu z JA2.
1. Jak połączyć drużyny?
2. Naprawić wdzianko? Chyba się nie da... ale pytam.

Pozdrawiam,
cytryna


*
 
Starchris
Post : 04 mar 2012 22:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


cytrynka pisze:
2. Naprawić wdzianko? Chyba się nie da... ale pytam.

Nie da się. Musisz kupić nowe.


cytrynka pisze:
1. Jak połączyć drużyny?

Zerknij na post 2, 5, 7, 9, 11.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Ink
Post : 09 mar 2012 19:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 1
  • Dołączył: 09.03.2012


Moze jest to banalne pytanie i dlatego jeszce nikt o to nie pytal(bynajmniej nie znalazlem takiego watku),ale czy ktos moze powiedziec mi jak zmienic druzyne w JA BiA?
Zaznaczam ze wszyscy moi sa w jednym miejscu,jest ich 8,
6 w pierwszej i 2 w kolejnej druzynie i nie moge dojsc gdzie jest zmiana druzyny :wall:


Dodano: 09 mar 2012 19:30

juz znalazlem,sorki za spam,prosilbym o zlikwidowanie tematu


*
 
vinnersy
Post : 10 mar 2012 03:59
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 14
  • Dołączył: 11.02.2012


Stworz nowy oddzial z najemnikiem ktorego chcesz przydzielic do innej druzyny, a nastepnie, w ekranie mapy, najedz nowo stworzona druzyn na ta, do ktorej chcesz najemnika przydzielic. W ten sposob zmienisz druzyne


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna


cron