Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
smyk100
Post : 18 lut 2012 14:33
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 18.02.2012


Jak przeinstalować ta grę kupioną przez steama?


*
 
M'cin
Post : 18 lut 2012 17:44
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 753
  • Dołączył: 18.11.2009


Może po prostu automatycznie patch Ci się zainstalował i to przez niego wywala?

Jak odinstalować? Panel sterowania-> dodaj/usuń programy, przynajmniej na XP.


*
 
smyk100
Post : 19 lut 2012 13:47
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 18.02.2012


Dzięki za podpowiedź. Może to było banalne pytanie ale po prostu nigdy nie miałem takiego problemu. Na razie ściągam grę na nowo ze steama. Potem poinformuję czy reinstalacja pomogła.


Dodano: 19 lut 2012 13:47

Po reinstalacji wszystko działa ok. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.


*
 
Svean
Post : 20 lut 2012 09:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
  • Posty: 389
  • Dołączył: 13.03.2009


Generalnie bardzo brakuje mi możliwości "zdjęcia dachów" niezależnie czy się pod tym dachem jest czy nie.

Doświadczyłem m.in następującego błędu w kopalni pod Cambrią:
Zabiłem ostatniego kolesia na mapie na samym dole w budynku tam gdzie jest rampa z "wejściem pod ziemię" (niestety tu się pod ziemie nie wchodzi :P). Niemniej kiedy się tam udaję gra przestaje interpretować moją obecność tam jako obecność w budynku i wyświetla mi dach (którego nie mogę "zniknąć", chyba że poślę innego gościa do budynku). I kupa jest bo przestaję widzieć gdzie jestem i co robię, nie wspominając o kliknięciu na upuszczony przez wroga łup wojenny :P

_________________
Obrazek


*
 
Len
Post : 20 lut 2012 12:33
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Svean pisze:
Generalnie bardzo brakuje mi możliwości "zdjęcia dachów" niezależnie czy się pod tym dachem jest czy nie.

Ja miałem przypadek, kiedy wróg strzelał do mnie przez otwarte drzwi, a dach bez przerwy pojawiał się i znikał w zależności od tego czy strzelał czy nie. Twórcy dopiero co wprowadzili ten element, w jednym z ostatnich patchów, ale trzeba go jeszcze dopracować.

Tym bardziej, że w większych sektorach można się pogubić, które budynki już przeszukaliśmy, a które nie.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
talib747
Post : 20 lut 2012 14:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 17.02.2012


Zaznałem dziś bardzo bolesnego buga, mianowicie kiedy rozdałem milicji a właściwie rekrutom kamizelki, uniformy i hełmy po czym wyszedłem z mapy, a drugi zespół wszedł by rozdać broń, okazało się, że rekruci są nadzy i 15 sztuk kompletnego wyposażenia przepadło.

Wypadek bardziej losowy niż błąd ale kiedy zdobyłem Balimę nie zdążyłem wrócić do king pina a miasto znowu przeszło w ręce wroga.

Brak, możliwości zdjęcia sufitu sprawia, że często męczę się po 10min żeby, zaznaczyć strzał snajperem do celu który stoi metr od okna.

Sztuczna inteligencja niestety też nie powala, gram od dnia premiery i właściwie gram już drugi raz. Najlepszą techniką okazuje się ciężka broń dla całego teamu i ostrzał leżąc w tyralierze. Nieważne czy są to 2 osoby czy 6. Kiedy mamy 2 najemników, wróg biega z maczetami i pistoletami więc mając 2 najemników z karabinkiem maszynowym spokojnie ich wystrzelamy.


Przeciwnikom zdarza się również zobaczyć mnie przez mur a czasem nawet przez niego ostrzelać. Sprawdzałem te miejsca i to nie efekt pełnej przestrzenności w 3D. Po prostu strzelają przez ściany.


*
 
Rixi
Post : 20 lut 2012 14:21
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 25
  • Dołączył: 10.02.2012
  • Skąd: Poniatowa


talib747 pisze:
Zaznałem dziś bardzo bolesnego buga, mianowicie kiedy rozdałem milicji a właściwie rekrutom kamizelki, uniformy i hełmy po czym wyszedłem z mapy, a drugi zespół wszedł by rozdać broń, okazało się, że rekruci są nadzy i 15 sztuk kompletnego wyposażenia przepadło.

...bo najpierw chyba trzeba dać broń aby takowy rekrut stał się milicjantem, potem trzeba dać kamizelki i hełmy. Zrobiłeś to tak, jak byś podszedł do człeka zwykłego i dał mu hełm i kamizelkę i tyle, człek był i będzie człekiem a nie żołnierzem (brak giwery) , dla mnie to nawet realne. :)


*
 
Agrypa
Post : 23 lut 2012 11:35
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Dołączył: 22.02.2012


Warto napisać że aktualizacje gry poprawiają bugi opisane wcześniej. Najgorszy z nich który u mnie występował to brak możliwości wczytania jakiegokolwiek save'a i totalna zwiecha komputera- pomagał tylko restart i gra od nowa. Teraz jest ok. :one:


*
 
Ravender
Post : 26 lut 2012 18:20
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 26
  • Dołączył: 25.11.2006


Co do milicji to po zdobyciu sektora muszę wyjść na mapę strategiczną i ponownie wejść do taktycznej. Wtedy są goście i mogę im dać giwery.

Mam natomiast inny problem. Podczas gry robię sobie save'y i inne takie. Gra chodzi bez problemów (oryginał ze Steama). Ale jak wyjdę do Windowsa i ponownie wchodzę do gry... nie ma już save'ów. Mogę tylko grać od nowa. W ten sposób przepadło dzisiaj 5 godzin gry.

Ktoś coś wie na ten temat?


Dodano: 26 lut 2012 18:20

Trochę poszperałem w internecie. Ścieżka z plikai save dla Windowsa XP to:
"C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Jagged Alliance - Back in Action". Niestety ja nie mam takiej ścieżki.
Po utworzeniu powyższego folderu gra i tak nie robi save'ów.
Tutaj gość pisze, że u niego problem leżał w kwestii uprawnień dostępu do All Users\Documents. Niestety nie pisze, jak to rozwiązał.
http://boards.jaggedalliance.com/index.php?/topic/682-save-game-folder/


*
 
Svean
Post : 29 lut 2012 08:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
  • Posty: 389
  • Dołączył: 13.03.2009


Polecam poszukać w dokumentach innych użytkowników na kompie, zwłaszcza tego użyszkodnika którym instalowałeś BiA ;)
Generalnie ja gram na użytkowniku z uprawnieniami admina (i podejrzewam że większość ludzi tak ma) i nie mam problemów ale.. no to nie jest tak jak powinno być (tzn. zwykły użyszkodnik nie powinien mieć admina) więc może nie każdy ma, ale gra powinna to uwzględniać. Niemniej może bitComposer tego nie przewidział ;)

_________________
Obrazek


*
 
daimonnd
Post : 02 mar 2012 10:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 1
  • Dołączył: 02.03.2012


czesc. mam problem tego typu ze jak wchodze do menu, daje play i zaczynam najmowac najemnikow, po pozniejszym zatrudnieniu ich wogule nie da rady wcisnac start mision. i stoje dalej na mapie lub laptopie... pomocy


*
 
angel
Post : 02 mar 2012 17:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 1
  • Dołączył: 15.02.2012


Witam a ja mam następujący problem po uruchomieniu gry i wczytaniu sejwa gra strasznie szybko działa, by działa w normalnym tepie muszę ponownie uruchamiać komputer dopiero wtedy gra działa normalnie.Posiadam wersje z steama.


*
 
Ravender
Post : 24 kwie 2012 22:13
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 26
  • Dołączył: 25.11.2006


Ponarzekać trochę chciałem.

Kupiłem na hura grę na Steam. Niestety dostałem za to bubla. Gra na XP nie chciała się zapisywać.. nie pomagały reinstalki, zmiany lokalizacji, zmiany uprawnień itd. Pomyślałem... poczekam miesiąc, dwa.. wyjdą patche..

Postanowiłem w międzyczasie zainstalować Win7 by móc robić save'y. I udało się.. gra nareszcie zaczęła się zapisywać. Moja radość nie trwała jednak długo.. Po zdobyciu lotniska i dotarciu do pierwszej kopalni zaczęły się problemy. Po wykonaniu save i load grę wywalało do windowsa. To samo się dzieje przy próbie przejścia na mapę strategiczną... (wersja 1.12)

Zastanawiam się czy nie wcisnąć tej gry producentom do gardła. Pomijam fakt tego, że gra może nie posiadać jakiś bajerów, ale stabilna praca to jej psi obowiązek. Żałuję, że nie ściągnąłem pirata. Wtedy 120zł nie poszłoby w piach.b

Pamiętam, jak zafascynowany demem JA2 poleciałem do sklepu i za 50zł kupiłem tą grę (drugi mój oryginał w życiu). Gra działała od razu stabilnie. Podejrzewam, że stopień skomplikowania JA2 leży dużo wyżej niż BiA a jednak mimo tego wszystko działało jak trzeba.

Myślę, że gry powinny obowiązywać takie same prawa jak inne produkty. Po stwierdzeniu wady z ustawy powinienem mieć możliwość oddania wadliwego oprogramowania do producenta.


*
 
Assur-ad-mu
Post : 25 kwie 2012 15:44
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 294
  • Dołączył: 30.06.2010


Revender jeśli podejrzewasz wersję jaką dostałeś (czy to jest instalator czy coś w tym rodzaju) to masz prawo posiadać jedną kopię programu bądź gry. Możesz to wykorzystać, a mianowicie możesz ściągnąć sobie JA BiA z internetu (piracką ale ty masz kluczyk więc jest ok) i zainstalować. Jeśli będzie w porządku to wiadomo wadliwe oprogramowanie. Ale jeśli będzie to samo to nic innego jak "odłożyć grę na półkę".

_________________
Obrazek


*
 
Blancos
Post : 20 cze 2012 12:06
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 14.06.2012


Witam. Nie czytalem calego tematu bo mi sie nie chcialo ale spotkalem dosc duzego buga... na wersji 1.13 w inwentarzu sektora kiedy przenoszac jakis item (bron, pieniadze czy cokolwiek innego) LPM na kwadracik z reka upuszczajaca papierek ( czyli tak jak bym chcial sie jej pozbyc) rzecz w sektorze mi sie dubluje... o ile mozana by tego buga ominac po prostu nie uzywajac tej funkcji o tyle po tym jak zrobilem to po raz pierwszy zbugowalo mi sie calkiem w inwentarzu i teraz jak daje najemnikowi bron z sektora (nawet PPM) np do naprawy to i tak ta bron sie dubluje... w dodatku zaczly mi wystepowac crushe podczas przenoszenia rzeczy w inwentarza (czasami) reinstalacja gry nic nie dala... mial ktos taki problem?


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna