Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Premislaus
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Dali na Facebooku. Hmm ciekawe, jeszcze skórkowej torby chyba nigdzie nie dawali?

Obrazek

Obrazek

prof. Murray Newton Rothbard

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Dla kolekcjonerów na pewno niezła gratka choć najlepsze jest opakowanie pudełkowe samej torby. :)

Zastanawia mnie ta książka, która ma chyba z 500 stron. Ciekaw jestem co wymaga aż takiego długiego opisu. Miejmy nadzieje, że gra nie jest aż tak skomplikowana, że trzeba będzie czytać książkę. :]

No i niestety twarze na kartach identyfikacyjnych dalej te same. :/

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Temat ten jest mi znany od dłuższego czasu. Jak się ogarnę to naskrobię jakiegoś newsa ;)

Dodano: 14 gru 2011 21:38

Cytuj:
Fani gier z serii Jagged Alliance będą mieli pełen powód do zadowolenia. Przedstawiciele z bitComposer Games z dniem dzisiejszym poinformowali o planach wydania aż trzech Edycji Specjalnych gry Jagged Alliance: Back in Action. Podstaw do zadowolenia jest jak najbardziej wiele, ponieważ producenci oprócz podstawowej wersji gry na którą będzie się składać jedynie pudełko z grą przygotowali również Edycję Specjalną jak i Edycję Limitowaną. Jak będą prezentowały się ekskluzywne wydania najnowszej produkcji studia bitComposer Games? Oceńcie sami.

*

p5a
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Paaaaanowie spokojnie, nie ma co dzielić skóry na żywym niedźwiedziu, 400zł, za co? pytam się za co? Za historię, której niestety cześcia ta firma nie jest!!! Za emocje??? Nic mi o nich nie wiadomo! Gdyby Sir-tech wydał cos takiego byłoby to zrozumiałe, ale w tym przypadku mamy perfidny, i szalenie popaprany PR!!!!!!!! Widzę że ,,rzutem na taśmę'' chcą rozwalić stawkę. Za przeproszeniem w poważaniu mają opinie graczy i robią wszystko po swojemu... Twarze zostają, brak mgły wojny, wszystko widać, idzie kichaaaa, spokojnie podchodzę do tytułu! Kiedyś nikt nie reklamował gry na każdym kanale TV jak Batka 3ke.. oż do znudzenia...
400 zł hehehe K*****a kpina w biaaały dzień! Czuję ogromny sentyment do tej gry! Ale do JA2...
ale nie do odświeżonego kotleta który buja się na przysłowiowej ,,du***e'' oryginału.
JA2, 2,5, dodatków modów nic nie rozwali, to jest cześć graczy.
Kolesie żerują na ambicjach graczy :] ojjj baaardzo brzydko!!!

Pozdrawiam fanów serii, PRAWDZIWYCH FANÓW SERII....

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

p5a pisze:
400zł, za co? pytam się za co?

A gdzie o tym można przeczytać? Bo w temacie żadnego linku z cennikiem nie znalazłem.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Czyli ta książka to ekskluzywna opowieść o Jagged Alliance 2. Chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej na temat fabuły tej opowieści. Choć strzelam, że będzie o najemnikach próbujących obalić brutalną dyktatorkę.

Co do cen to ani cena za zestaw kolekcjonerski ani za zestaw limitowany mnie nie dziwi. Takie są ceny takich zestawów i chodzi tylko o to aby do budżetu wpłynęło jak najwięcej pieniędzy w pierwszych tygodniach od premiery. Zresztą nikt nikogo nie zmusza do ich kupna. Jestem w 100 % przekonany, że 500 sztuk edycji limitowanej rozejdzie się w pierwszych dniach od premiery. Co to jest 500 sztuk na ilość krajów i odbiorców, do których skierowany jest JA2 BiA - to jest nic. Jeśli się patrzy na świat z perspektywy tylko i wyłącznie własnego "chudego" portfela, to się nie dziwie, że kogoś może szokować jak można tyle wydać na taki zestaw.

Mnie by bardziej interesowała cena samej gry. Przewiduje, że pierwsza premierowa cena w Polsce to od 80zł do 150zł (w Niemczech ma kosztować około 200 zł) . No chyba, że nie znajdzie się polski wydawca, to wtedy cena może pójść wysoko w górę.

*

p5a
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Kolego ,,micand1989'' masz tam na 1 stronie, ok 411 zł :] kpina i żenada.
Niech najpierw wypuszczą ,,swoje dzieło'' wtedy porozmawiamy, o emocjach, doznaniach, i wrażeniach... i sie spokojnie zastanowimy nad wydaniem tych ,,400 zł'' a na chwile obecną niech sobie spokojnie ,,lezy''...

Dodano: 15 gru 2011 00:56

hmmm, Starchris może bym sie wstrzymał od opinii w charakterze ,,chudego portfela'', zważywszy na iż produkt jest zupełnie nowy, niesprawdzony, jak sam wiesz grupe docelowa stanowią osoby uczące się studiujące, ja osobiście byłbym ostrożny nad wydawaniem takch opinii niie siedze u ludzi ,,w portfelach''. :/
Zdaje sobie sprawe, ze nikt nie musi... ale nie w tym sęk. Gracze JA2 to są ludzie z historią, która ich połkneła, gra jest pewną epoką, ja grałem w to w LO obecnie jestem po studiach i mam założona rodzine, i mysle ze nei tylko ja.
Obecnie młodzież juz nie ma tak wysublimowanych gustów, tłuka w batki 3ki, nie mowiac o strategiach, ba turówkach w których niestety trzeba myslec! aaaa nie tylk ostrzelac po drzewach.

Przedstawiłem swoje zdanie nt. działania firmy i jej ,,popapranej'' polityki PR i oszukiwanie graczy... tylko tyle. Odnoszę się do tego iż kupujemy ,,kota w worku'', a na $edycje kolekcjonerskie jeszcze przyjdzie czas...

nie mamy polskiego wydawcy, nie słysząłem o zminie charakteru gry na turowy, te elementy kształtwoały rozgrywkę całego JA, skoro ktos z tego rezygnuje stąpa ,,po kruchym lodzie'', albo ma asa w rękawie, konkretnego ASA.

Pilnie śledzę poczynania...

Mam nadzieje ze nie wszystkie ,,dinozaury'' JA wygineły!

Z wyrazami uznania, ;)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Zgadzam się z przedmówcą.
JA to seria dość niszowa, ma mało odbiorców, a wersja kolekcjonerska 'kota w worku' może mieć ich jeszcze mniej.
Ponieważ JACenter jest oficjalną stroną JA w RP, to jeżeli ktoś zamierza wydać te 400zł na JA:BiB, to można być niemal pewnym, że zna to forum, i czyta moje słowa (i zechce je zdementować mówiąc 'a właśnie, że nie, bo ja wydam 400zł').

Najdroższa gra, jaką widziałem na PC w Polsce, to Age of Empires.
Kosztowała swojego czasu 240zł, co było w przeliczeniu na ówczesne pieniądze równe 120 USD, do czego wypada doliczyć inflację.
Oczywiście nie była to edycja kolekcjonerska, tylko zwykły box z CD.
Nie spodziewam się, żeby rozeszło się w RP wiele oryginalnych kopii tej skądinąd znakomitej gry.
Ale to, o czym mówię, to było w czasach, kiedy ceny gier w RP były identyczne, jak na zachodzie.

Od wielu lat zachodni wydawcy gier stosują strategię tłumaczenia gier na języki krajów 'rozwijających się', gdzie typowy gracz nie jest w stanie zapłacić 'zachodniej' stawki za cenę gry.
Polskie wydanie jakiejkolwiek gry jest niemal bezwartościowe dla Francuza czy Anglika, więc mogą je nam sprzedawać taniej, nie obawiając się eksportu 'polskiej edycji' na zachód.

Uważam, że albo w 'biedniejszych' krajach będą tańsze wersje gry przetłumaczone na miejscowy język, albo ta gra nie sprzeda się przy tak absurdalnych cenach.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Stridingshadow pisze:
Uważam, że albo w 'biedniejszych' krajach będą tańsze wersje gry przetłumaczone na miejscowy język, albo ta gra nie sprzeda się przy tak absurdalnych cenach.

Zobaczę ile ta gra w Anglii będzie kosztować, jeśli będzie kosztowała do 30 funtów, to całkiem przyzwoicie. Ale fakt, że przy tutejszych zarobkach nie przepłacasz, tym bardziej, że nowość..

*

fallout152
Starszy kapral
Starszy kapral

Ciekawi mnie ta książka, można by spróbować zrobić jakąś petycje by była masowo wydawana przez jakieś wydawnictwo, to byłoby z pożytkiem dla gry i firmy.

PS powinni dodawać noże do edycji limitowanej :-D

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Starchris pisze:
Co do cen to ani cena za zestaw kolekcjonerski ani za zestaw limitowany mnie nie dziwi. Takie są ceny takich zestawów i chodzi tylko o to aby do budżetu wpłynęło jak najwięcej pieniędzy w pierwszych tygodniach od premiery. Zresztą nikt nikogo nie zmusza do ich kupna. Jestem w 100 % przekonany, że 500 sztuk edycji limitowanej rozejdzie się w pierwszych dniach od premiery. Co to jest 500 sztuk na ilość krajów i odbiorców, do których skierowany jest JA2 BiA - to jest nic. Jeśli się patrzy na świat z perspektywy tylko i wyłącznie własnego "chudego" portfela, to się nie dziwie, że kogoś może szokować jak można tyle wydać na taki zestaw.

Edycje kolekcjonerskie schodzą BARDZO słabo i rzadko kiedy zarabiają na siebie. Zawsze wszyscy narzekają na cenę takich wydań, ale są one ustalane praktycznie na styk, żeby nie przynosiły strat. Nawet wyprodukowanie głupiej koszulki z logiem gry znacząco podnosi koszty. Niemniej, jest to coś, co dodaje danej marce prestiżu. Już zresztą minęły czasy, kiedy wydań specjalnych doczekiwały się tylko gry z najwyższej półki. Niedawno taką otrzymała gra Trucks & Trailers, którą wysokobudżetową produkcją trudno nazwać.

Niemniej, 400 zł nie wydam, ale książka jest bardzo zachęcająca. Mam tylko nadzieję, że wyjdzie też w innych wersjach językowych niż niemiecka, a treść będzie naprawdę wartościowa.

*
M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Książki oparte na grach, nie, książki pisane na zlecenie firm produkujących gry są zazwyczaj słabe, bo mają zarobi na merce, a nie na treści. Są wyjątki, ale... nie ryzykowałbym tyle kasy, żeby poczuć się jak "prawdziwy fan" :P

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pozostaje mieć nadzieję, że ktoś ją zeskanuje i przetłumaczy :)

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

No to Niemcy właśnie stracili ostatni powód dla którego te edycje kolekcjonerskie były cokolwiek warte :D Tekst można szybko odczytać programem do wydzielania tekstów z plików graficznych i PDF-ów, jednak przetłumaczyć na polski musi już człowiek. Zna ktoś język niemiecki? Mamy tu takich? :D

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna