Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Wigen
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

I bardzo dobrze :). Zazwyczaj fanów takie wieści smucą, ale w naszym przypadku to dobra wiadomość. Bardziej dopieszczą produkt, może coś dodadzą np. edytor.

prof. Murray Newton Rothbard

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Cały czas tak czułem, że gra nie wyjdzie w terminie, że premiera zostanie przesunięta i tak się stało. Ja byłem pełen podziwu dla Bit Composer Games, że w tak krótkim czasie stworzą grę, która miała w pewnej części zarobić na JA3.

Zapewne po wszystkich kalkulacjach wyszło im, że finansowo lepiej będzie stworzyć grę później ale bardziej dopracowaną. Gdyby wydali grę z dużą ilością błędów, niedoróbek i innych podobnych rzeczy to na pewno odbiło by się na ilości sprzedanych egzemplarzy.

Premierę odłożyli o około pół roku więc może i twarze się zmienią na budzące więcej pozytywnych spostrzeżeń.

*

p5a
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Cóż, troszkę szkoda... ale mam nadzieję że ten czas nie pójdzie na marne i powstanie z tego ,,pełen kosmos'' :)

*

Benoslav
Kapral
Kapral

Szczerze powiedziawszy, to raczej mnie to cieszy. Będą mięli więcej czasu na dopracowanie szczegółów takich jak portreciki, czy animacje. Mam nadzieję tylko, ze nie wydadzą go zaraz przed zimową sesją, albo w trakcie, bo może być problem ze zdaniem egzaminów :D .

*

Van
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Pytanie tylko, czy w związku z przedłużeniem się prac nad grą twórcy mają zamiar uwzględnić opinie fanów, czy też wcale niekoniecznie.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Będą mogli dopracować grę, a przy okazji przestarzała oprawa wizualna zestarzeje się jeszcze bardziej. "Chęć dopracowania gry" to standardowa wymówka twórców gier. Jednak po tym, co krąży w branży lepiej, żeby jeszcze trochę nad nią popracowali.

Starchris pisze:
Premierę odłożyli o około pół roku więc może i twarze się zmienią na budzące więcej pozytywnych spostrzeżeń.

Wątpię. Spójrz na pierwsze zdjęcia z gry, już tam były te same twarze w 3D. Skoro przez tyle czasu ich nie zmienili, to z pewnością nie będą przesuwali premiery, żeby zmienić teraz.

*
Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Oprawa już się nie zestarzeje bardziej bo i tak będzie uznawana za starą. Zresztą obecnie, w czasach fascynacji grami twórców niezależny oprawa nie ma takiego znaczenia, nie licząc tytułów AAA. Jak dla mnie obsunięcie premiery to dobra wiadomość. Ta gra potrzebuje zdecydowanie więcej pracy jeśli ma przywrócić zainteresowanie serią.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Wiemy już, że BiA pojawi się w lutym przyszłego roku. Teraz tylko czekać na taki szczegół, jak polski wydawca :]

Cytuj:
Premiera JA: Back in Action w lutym 2012!
Dosłownie godzinę temu pojawiła się informacja, że długo oczekiwane Jagged Alliance: Back in Action zadebiutuje w lutym 2012 roku! A jej cena na terenie Niemiec wyniesie €44.99 (około 200 zł). Do tej pory wiedzieliśmy, że gra na pewno zostanie wydana na początku przyszłego roku, jednak nie wiedzieliśmy o którym miesiącu mowa. Oznacza to, że do premiery pozostały zaledwie 3 miesiące, choć wciąż nie znamy dokładnego dnia. Nas jednak powinno martwić co innego - gra wciąż nie znalazła polskiego wydawcy, a żadna z firm nie wykazuje ani krzty zainteresowania.

Wszyscy pamiętamy, że dokładnie ta sama sytuacja była z Hired Guns: The Jagged Edge, jednak wówczas przeprowadziliśmy akcję, której celem był rekonesans wśród polskich wydawnictw. W wyniku tego, firma TopWare Poland zdecydowała się dodać grę do swojego planu wydawniczego, a jak później w wywiadzie przyznał prezes - decyzja została podjęta w dużej mierze dzięki zainteresowaniu fanów. Może i tym razem powinniśmy pokazać innym, co o tym myślimy?

Przy okazji, oficjalna strona serii prowadzona przez bitComposer Games doczekała się nowej, trzeciej już, odsłony. Witryna została całkowicie przeprojektowana, ale zmienił się nie tylko wygląd. Pojawił się na niej dział "Historia" do którego wrzucono informacje o wszystkich wcześniejszych odsłonach serii oraz - uwaga - trzech modyfikacjach dla JA2. Znalazły się wśród nich 1.13, Urban Chaos i Renegade Republic, czyli trzy największe mody. I chyba każdy z nas przyzna, że są to miejsca całkowicie zasłużone.

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Właśnie miałem się brać za pisanie, ale jak widać Len mnie wyręczył :D Dodatkowo warto wrzucić na serwer nowe screeny i art-worki.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Miejmy nadzieję, że miesiąc luty to ostateczny termin i nie przedłużą kolejny raz premiery.

Natomiast ta cena 200 złotych to raczej tylko i wyłącznie dla Niemiec, u nas taka cena nie przejdzie.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Wigen pisze:
Właśnie miałem się brać za pisanie, ale jak widać Len mnie wyręczył :D Dodatkowo warto wrzucić na serwer nowe screeny i art-worki.

Tym razem byłem przy kompie akurat, gdy pojawiło się info. Cud, powiadam, CUD :D

Które screeny masz na myśli?

Co do 200 zł, to u nas tylko kosztują, co najwyżej gry na konsole lub kolekcjonerki. Niemniej, cena to obecnie nasze najmniejsze zmartwienie. Najważniejsze, żeby była polska wersja językowa i to prawdziwie jaggedowa :)

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

OK, dodam do newsa, ale do galerii nie ma sensu wrzucać wszystkiego, co się pojawi. Jak gra wyjdzie to i tak w czasie testów porobimy masę własnych zdjęć (i ciekawszych), którymi zapełnimy galerię.

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie