Remake JA2 w trójwymiarze, mamy pierwsze zdjęcia!
Niebywałe co się dzieje wokół serii Jagged Alliance. Po tylu latach straszliwej posuchy, nadeszła pora obfitych plonów, które wyrastają z siedziby niemieckiej firmy bitComposer Games. Ledwo ujawniliśmy pierwsze szczegóły nt Jagged Alliance Online, a dziś mamy dla was... Jagged Alliance 2: Reloaded! Tak, to zapowiedziany w kwietniu remake klasycznego JA2 z 1999 roku. Nowa gra nie ulegnie większym zmianom, będzie starą dobra odsłoną, którą znamy poza faktem, że będzie w pełnym 3D. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że mamy pierwsze zdjęcia!
I to jakie, widać na nich porównanie tych samych sektorów z JA2 i w nowej odsłonie. Podobieństwa oszałamiające, mimo skoku technologicznego. "Reloaded" będzie w tradycyjnym rzucie izometrycznym, nowość to opcja zbliżania lub oddalania obrazu, a także odmieniony interfejs. Wszelkie obiekty i postacie będą w pełnym trójwymiarze. Z kolei wszystkie elementy takie jak fabuła, mapy, misje czy postacie pozostaną bez zmian. To po prostu będzie stara, dobra "dwójeczka" w nowej oprawie graficznej, ale przyznacie - wygląda cudnie, prawda? Premiera w 2011 roku.

. Z targów? A fotki skąd?
) graczy i byłoby dodatkową, praktycznie darmową reklamą.