Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
hasan_talib
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Cóż, o ile się nie mylę, to zachował się trzon, czyli najemnicy z poprzednich części ;-)

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

hasan_talib pisze:
Cóż, o ile się nie mylę, to zachował się trzon, czyli najemnicy z poprzednich części ;-)

Nie mylisz się, owszem, masz zupełną rację. Jest Steroid, Gus, Iggy, Barry, Len, MD, Raven, Stephen, Grizzly, Buzz, Raider itp:.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Nie demonizowałbym "skarbonki", to jak się okazuje najbardziej opłacalny model biznesowy, bo dzieciaki i tak kupią, a za darmo to możesz co najwyżej dostać wykałaczkę do kebaba :P

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

A niekoniecznie. Ostatnio dorwałem się do Quake Live i jako dawny weteran Quake 3 (naprawdę sporo w to grałem po sieci) powiem wam, że za darmo oferują naprawdę przednią grę - lepiej wygląda niż oryginał, szybciej się instaluje, po prostu odpala się i gra.

Co prawda to zupełnie inna kategoria, bo w Jaggedach nie liczy się tylko bezsensowna łupanina, ale i ekonomia, taktyka itd. Z góry było wiadomo, że ta gra zupełnie darmowa nie będzie, no bo kto by ją robił? Będą konta premium, będą dodatki do kupienia, to oczywiste. Ludzie jednak będą grali, tak jak grają w inne tego typu gierki, głównie ze względu na multi. Ja w tym widzę szansę na zainteresowanie graczy Jaggedami - poznają wersję online, może zainteresują ich starsze części?

*
hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Starsze to może niekoniecznie, ale myślę, że BiA może zaliczyć podwyższenie zainteresowania, jeśli JAO się spodoba.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Albo gry taktyczne jako takie? Miło mi będzie, jeśli lubiany przeze mnie gatunek wróci do łask i nie będzie wypierdkiem wśród samogrających shooterów AAA, a ja będę mógł powiedzieć, że dzisiaj to jeszcze dobre gry robią :P

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

M'cin pisze:
Nie demonizowałbym "skarbonki", to jak się okazuje najbardziej opłacalny model biznesowy, bo dzieciaki i tak kupią, a za darmo to możesz co najwyżej dostać wykałaczkę do kebaba :P

Może i opłacalny, ale nie każdemu musi się podobać, zwłaszcza komuś, kto odróżnia dobrą grę taktyczną (czyli starsze wersje JA), od internetowego chłamu, wykałaczki to mogą w McDonaldzie sprzedawać... Założę się, że fabuła prowadzić będzie do jak największej sprzedaży gadżetów, (bez których, w pewnym momencie gry nie ukończymy danej misji)... No może wśród napalonych dzieciaków będzie taka moda, żeby chwalić się między sobą kto najwięcej kasy przeznaczył na gadżety..

lukasamd pisze:
Ja w tym widzę szansę na zainteresowanie graczy Jaggedami - poznają wersję online, może zainteresują ich starsze części?

Jak się przyzwyczają do JAO, które nie ma nic wspólnego z JA (po za postaciami), to się pogubią na starcie w klasycznym JA i raczej nie będą zainteresowani nauką gry sprzed 12 lat.. A szkoda bo chwaląc się kolegom, że grają w Jaggeda, tak naprawdę będą grali w jego komercyjną namiastkę..

Ostatnio zmieniony 21 lis 2011 00:32 przez Perry, łącznie zmieniany 1 raz

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

Perry pisze:
M'cin pisze:

Może i opłacalny, ale nie każdemu musi się podobać, zwłaszcza komuś, kto odróżnia dobrą grę taktyczną (czyli starsze wersje JA), od internetowego chłamu, wykałaczki to mogą w McDonaldzie sprzedawać... Założę się, że fabuła prowadzić będzie do jak największej sprzedaży gadżetów, (bez których, w pewnym momencie gry nie ukończymy danej misji)... No może wśród napalonych dzieciaków będzie taka moda, żeby chwalić się między sobą kto najwięcej kasy przeznaczył na gadżety..

lukasamd pisze:
Ja w tym widzę szansę na zainteresowanie graczy Jaggedami - poznają wersję online, może zainteresują ich starsze części?

Jak się przyzwyczają do JAO, które nie ma nic wspólnego z JA (po za postaciami), to się pogubią na starcie w klasycznym JA i raczej nie będą zainteresowani nauką gry sprzed 12 lat.. A szkoda bo chwaląc się kolegom, że grają w Jaggeda, tak naprawdę będą grali w jego komercyjną namiastkę..

Jak najbardziej za, a co chwalenia się to jest taka moda wśród dziciaków, kto wyda więcej kasy i będzie mieć lepsze konto.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Na oficjalnym forum Jagged Alliance Online powstała lista tzw. Znanych błędów i problemów. Będzie ona systematycznie uzupełniana w trakcie trwania beta-testów:

- Najemnicy mają niskie PW (Punkty Wytrzymałości) choć nie zostali oni ranni. Zdarza się to czasami podczas ładowania gry.
- Wróg czy jeden z twoich najemników żyje mimo, że nie posiada żadnych punktów życia. Zdarza się to czasami gdy klient gry i serwer nie są zsynchronizowane.
- Szpital lub/i warsztat powracają do poziomu 2 lub 1 mimo, że nie były wcześniej modernizowane.
- Nagrody po wykonaniu misji nie są przyznawane po zakończeniu misji sukcesem
- Wszyscy twoi najemnicy są ranni lub martwi, ale nie masz środków na ich uzdrowienie. Aby temu zapobiec wprowadzimy dla naszych testerów dodatkowe środki pieniędzy i/lub złota.
- Czat i inne funkcje gry wieloosobowej nie zostały jeszcze wprowadzone.
- Przerwanie czynności, która pozwala na zastawienie pułapki i przerwania tury wroga, nie zostały jeszcze wprowadzone do gry.
- Linia wzroku i ścieżek nie działa w pełni poprawnie
- Obecnie nie ma możliwości sprzedaży swoich przedmiotów innym graczom.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pograłbym sobie w JA Online, ale jak czytam, że praktycznie za wszystko trzeba płacić, to chyba nie spędzę przy niej zbyt wiele czasu. No dobra, nie za wszystko, ale co to za gra, jeśli najemnika możesz wynająć tylko na 3 dni?

PS. Ktoś was śledzi i nawet napisał o tym newsa :D
http://pccentre.pl/news/show/wystartowa ... e/id=25050

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Len pisze:
PS. Ktoś was śledzi i nawet napisał o tym newsa :D

To musiał być z pewnością jakiś Len :D

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Len pisze:
Pograłbym sobie w JA Online, ale jak czytam, że praktycznie za wszystko trzeba płacić, to chyba nie spędzę przy niej zbyt wiele czasu. No dobra, nie za wszystko, ale co to za gra, jeśli najemnika możesz wynająć tylko na 3 dni?

Święte słowa.. ;)

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Chciałbym przypomnieć że w JA2 wszystkich najemników z AIM także wynajmujemy tylko na jakiś czas (tylko rebelianci itp RPC się rekrutują "na zawsze") jak im się ten czas kończy to zawsze można zapłacić i mieć ich na dłużej :)
Tak więc tu nie widzę jakiegoś wielkiego problemu - jak wyruszasz na misje to werbujesz ludzi (i płacisz), a po misji wracają do domu... do rodzin ;)

Co bardziej mnie martwi to silnik gry - na pierwszy rzut oka to jest to samo co w Lost Sector. Nie biorę udziału w beta testach (brak czasu), ale screeny przejawiają bardzo dokładnie. Graficznie wszystko wygląda ładnie i chodzi szybko (choć grafika jest bardziej kolorowa w JAO niż w LS) tyle że podejrzewam że wszelkie ograniczenia są dzielone. A ograniczenia są np takie że jak widzisz cokolwiek u kogoś coś przez szparę miedzy budynkami to tak jakbyś widział całą sylwetkę na środku drogi - strzał z shotguna czy seria z UZI (z dużym rozrzutem) przenikają przez ściany, a ilość obrażeń (czy w ogóle szansa trafienia) zależny tylko i wyłącznie od odległości. Braków jest więcej (np brak ognia z zasadzki, brak możności podnoszenia przedmiotów itp) ale to najbardziej boli bo gubi się sens walki ogniowej :P

Ostatnio zmieniony 02 gru 2011 11:30 przez Svean, łącznie zmieniany 2 razy

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Svean pisze:
Chciałbym przypomnieć że w JA2 wszystkich najemników z AIM także wynajmujemy tylko na jakiś czas (tylko rebelianci itp RPC się rekrutują "na zawsze") jak im się ten czas kończy to zawsze można zapłacić i mieć ich na dłużej :)
Tak więc tu nie widzę jakiegoś wielkiego problemu - jak wyruszasz na misje to werbujesz ludzi (i płacisz), a po misji wracają do domu... do rodzin ;)

Tylko, że w JA2 nie wracali po 3 dniach a pieniądze zarabiało się w grze, nie w życiu :P

*
Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Len pisze:
Tylko, że w JA2 nie wracali po 3 dniach a pieniądze zarabiało się w grze, nie w życiu

Po raz drugi - święte słowa...

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4  Następna