Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Gabriel_daco
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Witam i od razu z grubej rury ;)
Pytań sto:
1)czy w pierwszym sektorze od razu powinna być walka?
2)część sprzętu... nie jest kompatybilna :D Np. makarova nie da się załadować, Sidney nosi magazynek jako kamizelkę...
3)Polonizacja najnowsza nie działa w ogóle.
Cytuj:
Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono mss32.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić problem.
Nie naprawia. Podobnie ponowne ściągnięcie. Czy na razie ktoś mógłby podrzucić jakąś starszą wersję na pawel.medza@gmail.com no, chyba, że znacie rozwiązanie problemu ;)
4)Jak i gdzie zainstalować patch quickFix2?

JA2, wersja Polska, ta dodawana do CD-Action laaaaata temu ;)

Od razu dzięki za pomoc :)

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Gabriel_daco pisze:
1)czy w pierwszym sektorze od razu powinna być walka?

Tak, a ty powinieneś nie mieć broni ;) Chociaż jeden model można znaleźć w skrzyniach, jeśli dobrze pamiętam.

Gabriel_daco pisze:
2)część sprzętu... nie jest kompatybilna :D Np. makarova nie da się załadować, Sidney nosi magazynek jako kamizelkę...

Uruchomiłeś grę plikiem ja2.exe. Powinieneś uruchamiać poprzez ja2_uc.exe (chyba tak się nazywał).

Gabriel_daco pisze:
3)Polonizacja najnowsza nie działa w ogóle.

Cytuj:
Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono mss32.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić problem.

Tak często się zdarza w przypadku wielu gier, ale zazwyczaj chodzi o te nowsze. Spróbuj pobrać plik stąd i wrzuć do katalogu z grą. Powinno pomóc.

Gabriel_daco pisze:
4)Jak i gdzie zainstalować patch quickFix2?

QuickFix2 jest już w spolszczeniu. Instalując polonizację, automatycznie instalujesz wszystkie aktualizacje.

*
Gabriel_daco
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Bóg Ci zapłać dobry człowieku. Wszystko śmiega aż miło,tylko gdzie nie wejdę to ostro... No trudniejsza gra w każdym razie ;)

*

Gabriel_daco
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Żeby nie zakładać nowego tematu. Czytałem w FAQ, że samoobronę mogę SZKOLIĆ tylko w sektorach gdzie było miasto. Ok czaję. Ale czy jeżeli wyszkolą ją tam gdzie było miasto to mogę ją przesunąć do innego sektora np. Calisto gdzie miasta nie było? Czy w takim razie miasta jak Gotham są od razu skazanę na potępienie? ;)

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Gabriel_daco pisze:
Czy w takim razie miasta jak Gotham są od razu skazanę na potępienie? ;)

Tak. Twórcy UC nie mieli do dyspozycji kodu źródłowego, więc niemożliwym było zmienić położenie miast dla gry. Mogli to tylko zrobić graficznie, czyli po prostu ściemnić gracza, że te miasta są większe niż były. Samoobronę możesz szkolić i rozmieszczać tylko w sektorach, które w JA2 były miastem.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

O ile dobrze pamiętam, to czas podróży pomiędzy tymi normalnymi sektorami miejskimi z JA2, a "dodanymi" w Urban Chaos również się nie zmienił. Tzn. podróż nie trwa tyle co powinna, czyli 5 minut, lecz znacznie dłużej. Mogę się jednakże w tych wspomnieniach mylić, bo grałem w to dosyć dawno.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie