Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
marcinl0
Post : 30 lis 2021 20:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 60
  • Dołączył: 03.03.2012


Jak zainstalować mod Legion na JA2.5 UB bo woła o włożenie dyskietki przy uruchamianiu - a inny mod IS tu nie pomaga.
Komunikat przy uruchamianiu: "Płyta CD z grą JA2.5 nie została znaleziona. Program zostanie zamknięty"

Przyjmijmy: podstawowy Legion v1.5 PL:
https://jagged-alliance.pl/plik116/

Ten sam problem jest z jeszcze bardziej popularnym modem do JA2.5 UB: Vietnam SOG '69 ENG
https://jagged-alliance.pl/plik120/
a także z Vietnam SOG '69 PL
https://jagged-alliance.pl/plik122/

dodam że inny mod Shady Job do JA2.5 UB działa ok i uruchamia się ok.


Dodam: mam oryginalne działające JA2.5 UB oficjalnie zakupione na GoG:
https://www.gog.com/game/jagged_allianc ... d_business


*
 
Starchris
Post : 02 gru 2021 23:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2015
  • Dołączył: 25.06.2010


Te mody były robione na pliku exe z oryginalnego JA2 UB z lat powstania, czyli przeszło 20 lat temu, gdzie do działania była niezbędna płyta w napędzie i tak samo działają te mody, musi być płyta w napędzie. Wersje z GoG są inaczej skonstruowane i wiadomo, że nie wołają o płytę.

Najlepiej utworzyć lub skombinować skądś obraz płyty JA2 UB i uruchomić ją np programem Daemon Tools i to w zupełności wystarczy.


Załączniki:
vietnam_sog69_eng.png
vietnam_sog69_eng.png [ 322 KiB | Przeglądany 301 razy ]

_________________
Obrazek
Poradniki Modera
*
 
marcinl0
Post : 03 gru 2021 00:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 60
  • Dołączył: 03.03.2012


"przeszło 20 lat temu" - A może aktualizacja w/w najpopularniejszych modów Legion i Vietnam do JA2.5 UB oryginał GoG byłaby możliwa - jakoś inne mody są już zaktualizowane i nie trzeba "kombinować" z obrazami płyt itd.


*
 
Starchris
Post : 03 gru 2021 09:59
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2015
  • Dołączył: 25.06.2010


To już musisz pytać Twórców tych modów, przede wszystkim o to, czy mają kody źródłowe do tych plików exe, w co naprawdę bardzo wątpię. A jeśli te pliki exe były przerabiane w hexie lub jakimś prostym edytorze, no to nie ma takiej możliwości.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Jazz
Post : 04 gru 2021 15:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 325
  • Dołączył: 09.12.2006


Mój mod był robiony wieki temu :) i był edytowany plik exe bez kodu źródłowego gry. Może ta paczka rozwiąże uruchomienie tego moda i starszych, który wołają o płytę.
Paczka zawiera informacje jak wykonać obraz ISO z plików gry.

https://mega.nz/file/lsRgQZxJ#5wR5hKhFG ... VduKyoYLnk

_________________
Archiwum : Jagged Allians 2 : Deadly Games


*
 
marcinl0
Post : 04 gru 2021 16:10
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 60
  • Dołączył: 03.03.2012


Thx Wszystko działa poza "The current campaign cannot be found" - jak to zrobić na przykładzie moda Vietnam 69 ENG.

Dodam że prawidłowo utworzyło stację CD V: JA2_UB z katalogiem Install

korzystam z Jagged Alliance 2: Unfinished Business GoG


Ostatnio zmieniony 04 gru 2021 16:26 przez marcinl0, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Jazz
Post : 04 gru 2021 16:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 325
  • Dołączył: 09.12.2006


A uruchomiłeś "Set JA2UB Campaign.exe" aby zmienić kampanie na V69? Bo może w tym jest problem.

_________________
Archiwum : Jagged Allians 2 : Deadly Games


*
 
marcinl0
Post : 04 gru 2021 16:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 60
  • Dołączył: 03.03.2012


zainstaluję UB od zera, a cze nie ma znaczenie ustawienie cd=c w pliku konfiguracyjnym czy zmienić na v

tak potrzebna była czysta instalacja


Ostatnio zmieniony 04 gru 2021 16:36 przez marcinl0, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Jazz
Post : 04 gru 2021 16:35
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 325
  • Dołączył: 09.12.2006


Nie posiadam wersji z GOG pewnie dla gog jest to "c" nie wiem, ale w tym pliku jest podany cdrom dla wersji gry z płytą cd, czyli zrób "V" ... chyba że montujesz iso pod inną literą.

_________________
Archiwum : Jagged Allians 2 : Deadly Games


*
 
marcinl0
Post : 04 gru 2021 16:38
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 60
  • Dołączył: 03.03.2012


O widzę teraz trzeba było instalować od zera Z AKTYWNYM OBRAZEM PŁYTY wtedy samo ustawia na V


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron