Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Premislaus
Post : 12 lut 2010 08:10
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 291
  • Dołączył: 14.02.2008
  • Skąd: zachodnia Małopolska


Jak w temacie, skąd je bierzecie? Pytam bo forum Strategy First nie działa, od jakiegoś czasu wyskakuje database error.

Znalazłem tę stronkę - http://bluesunmod.webs.com/downloads.htm

Ale na rapidshare wygasł hosting tego Unofficial Patch v1.02.

W każdym razie co na samym początku instalować, poza samą grą?

7.62 właśnie kończy się instalować i nie wiem, czy grać na gołej wersji, czy od razu zmodować?

Mam problem, włączyłem grę, wziąłem główny quest i pogadałem z takim kolesiem bodajże Con Artist, no i chcę coś u niego kupić i mam czarny ekran plus parę grafik :/. Z tego co wiem to muszę zainstalować Unofficial Patch?

_________________
„Myśl, że państwo jest potrzebne do tworzenia prawa, jest tak samo mitem jak to, że jest potrzebne do dostarczania usług pocztowych lub policyjnych.”

prof. Murray Newton Rothbard


*
  WWW
aszek
Post : 13 lut 2010 15:14
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 260
  • Dołączył: 13.11.2009


Na początek wrzuć sobie tylko patcha 0.98EN (jest tu w downloadzie). Z dodatków do E6 (7.62HC) warte uwagi jest tylko BFX i jego ostatnia wersja tj. Blue Sun, tyle że na początek polecam pograć najpierw trochę na podstawce, bo BS jest dość wymagający i szybko byś się zniechęcił :D

Z dodatkami do B6 jest tak, że instalując jakiś trzeba zacząć grę od nowa, bo nowy dodatek:
- usuwa cześć zabawek żeby dodać nowe (save nie jest już kompatybilny), bo w E6 może być tylko 256 broni
- w savie zapisywane są też wszystkie questy, a dodatek zwykle dodaje swoje (znowu save)

Jak się już napatrzysz na standardowy zestaw broni a będziesz chciał pograć jakąś nową pukawką to instaluj BS. I jedna uwaga: tylko jeden mod na raz !

Co do źródeł to poza forum Strategy First można przejrzeć również rosyjskie forum Apeironu (np. z google tłumaczem), tyle że panowie z Apeironu zajęci są nową produkcją i raczej nie liczyłbym na ich wsparcie. A ci co opanowali sztukę modowania E5/E6 siedzą na SF.

_________________
Obrazek kogo by tu jeszcze sprać, no kogo... ? - Wojmił (brat księcia Mirmiła)


*
 
Premislaus
Post : 15 lut 2010 19:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 291
  • Dołączył: 14.02.2008
  • Skąd: zachodnia Małopolska


aszek pisze:
Na początek wrzuć sobie tylko patcha 0.98EN (jest tu w downloadzie). Z dodatków do E6 (7.62HC) warte uwagi jest tylko BFX i jego ostatnia wersja tj. Blue Sun, tyle że na początek polecam pograć najpierw trochę na podstawce, bo BS jest dość wymagający i szybko byś się zniechęcił :D

Z dodatkami do B6 jest tak, że instalując jakiś trzeba zacząć grę od nowa, bo nowy dodatek:
- usuwa cześć zabawek żeby dodać nowe (save nie jest już kompatybilny), bo w E6 może być tylko 256 broni
- w savie zapisywane są też wszystkie questy, a dodatek zwykle dodaje swoje (znowu save)

Jak się już napatrzysz na standardowy zestaw broni a będziesz chciał pograć jakąś nową pukawką to instaluj BS. I jedna uwaga: tylko jeden mod na raz !

Co do źródeł to poza forum Strategy First można przejrzeć również rosyjskie forum Apeironu (np. z google tłumaczem), tyle że panowie z Apeironu zajęci są nową produkcją i raczej nie liczyłbym na ich wsparcie. A ci co opanowali sztukę modowania E5/E6 siedzą na SF.


Spoko na Brygadzie E5 zjadłem zęby ;-). W grze może być tylko 256 broni, czy 256 przedmiotów?

Problem w tym, że forum Strategy First nie działa.

Od jakiegoś czasu, jest wersja beta 0.9 Blue Sun Moda - poczekam na pełną.

_________________
„Myśl, że państwo jest potrzebne do tworzenia prawa, jest tak samo mitem jak to, że jest potrzebne do dostarczania usług pocztowych lub policyjnych.”

prof. Murray Newton Rothbard


*
  WWW
lukasamd
Post : 04 cze 2010 23:04
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Najnowsza wersja Unofficial Patch, 1.06:
https://jagged-alliance.pl/plik306/

* Poprawiono umiejscowienie pojazdu.
* Naprawiono błąd z kulami przechodzącymi przez grunt.
* Poprawiono literówkę w ksywie postaci z Gunner na Gunnar.
* Najemnik #Sniper wyświetlany jest teraz jako Sniper.
* Poprawiono działanie miotaczy granatów i dwójnoga dla SV98.
* Naprawiono błąd strzelania ciągłym ogniem.
* Naprawiono kilkadziesiąt błędów inwentarza.
* Naprawiono problem z czarnym ekranem pojawiającym się w sklepie.
* Wiele, wiele innych, mniejszych poprawek.


*
  WWW
paciorus
Post : 11 lip 2010 14:50
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 11.07.2010


gram na czyms co wuświetla się jako 1.11 biuld 286
napotkałem nastepujący problem w czsie potyczki nad jakąs rzeką wywala mi do pupitu gdy chce wyjsc na mape główną zarówno przez "leave", jak i przez "m"
niestety okazuje sie ze wywala tak roniez wczesniejsze sajvy nawet te z ktorymi ni ebyło problemów.
oco kaman? ktos sie spotkał z takim probl;emem?


*
 
aszek
Post : 11 lip 2010 22:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 260
  • Dołączył: 13.11.2009


Zajrzyj do folderu logów E6 i w ostatnim logu 'MissingResource.log' będzie lista plików które E6 zepsuło. Skasuj te pliki (i tak zepsute), jak się poszczęści to E6 powinno sobie wypakować właściwy zasób. Jeśli masz pecha to zepsuty plik był nowszy wersją niż ten w .azp, więc skasowanie ich nie pomoże, i po prostu trzeba wrzuć całego moda od nowa, ew. zrobić pełną reinstalkę.

Na przyszłość możesz nadać atrybut 'tylko do odczytu' wszystkim folderom i plikom za wyjątkiem tego w: '\Log', '\Saves', '\Shots' i '\RenderedItems'. Poza tym jeszcze pliki .cfg trzeba zostawić w spokoju.

_________________
Obrazek kogo by tu jeszcze sprać, no kogo... ? - Wojmił (brat księcia Mirmiła)


*
 
BazylPluszak
Post : 31 lip 2010 11:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 24
  • Dołączył: 26.07.2010


Czy po zainstalowaniu Unofficial Patch, 1.06: należy rozpocząć grę od nowa, czy zadziała również ze starszymi save ? ... Obecnie gram na 0.98EN i nawet nie myślałem że komuś będzie się chciało robić kolejne wersje skoro nawet autorzy grę sobie odpuścili.


*
 
aszek
Post : 31 lip 2010 18:24
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 260
  • Dołączył: 13.11.2009


Po wrzuceniu 1.06 na 0.98 można grać dalej (o ile nie masz moda).

Teoretycznie wszystkie zmiany zajdą dopiero wraz z rozpoczęciem nowej gry, bo do save jest zapisywana cała baza questów i parametry różnych obiektów/osób (nawet jeśli gracz nie miał z nimi jeszcze styczności), m.in ląduje do nich cały konfig arsenału, wszystkie questy.

Z tym że, faktyczne różnice z których można skorzystać (mówię o różnicach między 0.98 a 1.06) są na tyle kosmetyczne że nie opłaca się zaczynać dla nich gry od nowa. Warte wspomnienia zmiany to położenie wozu w sektorach (najmici nie zaczynają walki stojąc na APC). Małą poprawka do questów i zawartość inwentory jednego NPC można sobie darować.

Najważniejsza rzecz, to że konfig arsenału został niezmieniony od 0.98 więc nie ma problemu, z nowym patchem można grać dalej. Natomiast, gdybyś kiedyś chciał wrzucić moda, to niestety i bezwzględnie grę trzeba zacząć od nowa.

_________________
Obrazek kogo by tu jeszcze sprać, no kogo... ? - Wojmił (brat księcia Mirmiła)


*
 
momo78
Post : 03 sie 2010 18:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1415
  • Dołączył: 05.11.2007
  • Skąd: Sromowce Wyżne - tak i jestem dumny


Pojawił się może jakiś nowy patch, lub coś podobnego?

_________________
I'm afraid.
I'm afraid, Dave.
Dave, my mind is going. I can feel it.
I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.


*
 
aszek
Post : 03 sie 2010 20:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 260
  • Dołączył: 13.11.2009


Skoro pytasz, to na dzień dzisiejszy nic mi o tym nie wiadomo.

_________________
Obrazek kogo by tu jeszcze sprać, no kogo... ? - Wojmił (brat księcia Mirmiła)


*
 
Lutek70
Post : 30 wrz 2010 11:58
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 54
  • Dołączył: 29.07.2010


Na oficjalnej stronie 7.62 ( http://762.games.1c.ru/)jest oficjalny patch 1.11 nie wiem czy nie będzie kolidował z BSM,może ktoś to już sprawdzał?


*
 
aszek
Post : 01 paź 2010 14:23
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 260
  • Dołączył: 13.11.2009


Myślę że nie pójdzie, to rosyjska wersja.

_________________
Obrazek kogo by tu jeszcze sprać, no kogo... ? - Wojmił (brat księcia Mirmiła)


*
 
White
Post : 29 gru 2010 20:20
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 17
  • Dołączył: 29.12.2010


A czy ktos ma jeszcze w swoich prywatnych zbiorach nieoficjalnego patch'a 1.13PL do Brygady E5? Bo zrodlo juz nieaktualne. Bylbym wdzieczny.

Pozdrawiam.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
lukasamd
Post : 29 gru 2010 20:24
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006




*
  WWW
White
Post : 29 gru 2010 20:47
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 17
  • Dołączył: 29.12.2010


Sprawdzilem niestety tego pliku niezamiesciliscie, a szkoda, bo wszelkie inne zrodla juz niedzialaja.
Dla absolutnej pewnosci szukam BE5_113a_Beta1.exe. Moze go zamiescicie jesli ktos go bedzie mial? Widzialem, ze poszukuje go kilka osob.

@lukasamd Dzieki za szybka reakcje. ;)

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna


cron