Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
aszek
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Naciskasz i trzymasz CTRL, wtedy na samej mapie przedmioty podświetlają się. O ile pamiętam są dwa scenariusze z towarami handlarza.

Albo towar w skrzyni - leży wraz z sakwami na drodze (tam gdzie było największe zagęszczenie bandytów).
Albo różne duperele - leżą w krzakach na górce (takim płaskowyżu).

Trzeba podejść i ręcznie zebrać. Z ciekawostek to tak samo można podnieść przenośną drukarkę z komisariatu policji.

*

BazylPluszak
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

CTRL podświetla tylko na planszy głównej na mapie sektora nic nie robi... Tych śmieci napewno nie ma na drodze (raz miałem taką misję i mapa trochę inaczej wyglądała) więc muszą leżeć gdzieś w krzakach ... wydaje mi się że wszystkie krzaczki na każdej górce przeglądnąłem i nic ... mógł byś mi napisać w którym mniej więcej miejscu jest ta górka z krzaczkami?

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Trzymasz CTRL i skrolujesz mapę taktyczną, zbliż trochę widok, obróć - na pewno będzie widać. Za pierwszym razem też bym się naszukał gdyby nie przypadek że tam zaszedłem w celach taktycznych, bo obsadzenie wzniesienia i bunkrowanie to moja ulubiona metoda gry :D

To chyba ten sektor i owe krzaczory:

Obrazek

*

BazylPluszak
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

No niestety ja w tamtym miejscu nic nie mam ... tą górkę przeszukałem punkt po punkcie bez skutku ... może istnieje jakiś kod na zebranie wszystkiego bez podchodzenia? bo coś mi się wydaje że te przedmioty wsadziło mi w środek góry więc tylko kody mogą pomóc

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Zobaczę, daj save (grasz z jakimś modem ?).

*

BazylPluszak
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Nie nie gram na modach tylko patch 1.06 ... jak mam Ci dać save ?

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

A choćby załącznikiem (dodaj plik) choć nie wiem - czy tak można prywatę załatwiać ?

*

BazylPluszak
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Niestety plik po spakowaniu rar`em ma prawie 500KB a załącznik może mieć max 256 ... Jak byś mi podał email to bym ci go przesłał jako załącznik mail`owy.

Ostatnio zmieniony 04 sie 2010 13:00 przez BazylPluszak, łącznie zmieniany 1 raz

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Nie w temacie, ale - szybciej i sprawniej niż czekać na maila było by plik wrzucić na jakiś darmowy hosting, np. Wyslijto.pl i podzielić się na forum linkiem do niego.

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Przedmiotów z mapy się podnieść nie dało. Koordynaty położenia były błędne (nie było ich widać na mapie), choć istniały w inwentory na ziemi. Problem w tym że akurat po towar handlarza trzeba się schylić. W E6 grałem kilkukrotnie i się z tym jeszcze nie spotkałem, choć widziałem jak granat potrafi wbić coś w ścianę, ale po bitwie ze zdalnym podniesieniem nie było problemów.

Rozwiązaniem było zedytowanie save tak aby nie musieć podnosić ręcznie tego składzika, zmiana flagi dla 14 itemów: "TakeFromGround" z "0" na "1" - umożliwiło zebranie zdalne.

*

BazylPluszak
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Mam kolejny buraczek związany chyba z łatą 1.06 ... Nie mogę z rekrutować medyka do bazy, po prostu koleś nie ma odpowiednich ścieżek dialogowych. Mam w Campecino poparcie +47 więc nie powinno być kłopotu. Na starej łacie jeszcze mi się coś takiego nie przytrafiło, mam nadzieje że nie będzie więcej takich atrakcji serwowanych przez 1.06.

*

BazylPluszak
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

A jednak udało się zwerbować lekarza do bazy... Nie wiem co pomogło albo osiągnięcie +50 poparcia w Campecino albo to, że porozmawiałem z Rico w Cali-Cantinos bo chyba nic innego mi się nie zmieniło od poprzedniej próby zatrudnienia medyka. Wydaje mi się, ze wcześniej ja grałem to medyka dało się ściągnąć na niższym poparciu ale z drugiej strony rozmowa z Rickiem nijak ma się do tego lekarza więc takie to trochę dziwne... Może ta łata 1,06 zmienia warunki pojawiania się zadań, trudno stwierdzić.

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Po prostu poznałeś ekipę w szpitalu w Cali (Marie Serrano), w końcu to dam trzeba dylać po lek. Ta gra już tak ma, że wymusza zwiedzanie i gadanie z NPC aby odblokować questy poboczne.

*

BazylPluszak
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

No nie bardzo, wcześniej już byłem w Cali-Cantinos i rozmawiałem z wszystkimi NPC`ami oprócz właśnie Ricka, a lekarz dale nic nie zlecał... Rick o ile pamiętam nic nie mówi o ofercie szpitala tylko parę informacji o sobie i o rzeczywistych planach Tani i jej ojca więc tak na zdrowy rozsądek rozmowa z dawnym szefem przemytników nie powinna mieć najmniejszego znaczenia przy rekrutacji lekarza.

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Rico naprawdę nie ma nic wspólnego z tym questem, on w ogóle poza prowadzeniem fajnego sklepiku ma mało wspólnego z fabułą (a szczególnie bez moda BS) - w vanilli tylko opowiada o innych (jak cywil których pełno na ulicy).

Gra często sprawdza czy gracz już kogoś/coś gdzieś spotkał i to najprawdopodobniej jest przyczyną że nie dostałeś questa ad hoc... tam nie ma żadnych szczególnych warunków - wystarczy mieć bazę, nie ma ograniczeń w CGL czy repy w Campecino... no chyba że miałeś strasznie niską reputację zawodową, a jak niską ? Musiałoby być mniej niż 0 z tym że to niemożliwe bo jak widziałem zrobiłeś już sporo questów.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna