Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 190 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
Lemur
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

lukasamd pisze:
@Lemur czy 7.62 też ma tak dobrą muzykę jak Brygada?

Ba, nawet gor... e, znaczy się lepszą;-). Ujdzie w tłoku, dla mnie ok. Nie potrzebuję symfonii Beethovena.

*

gordon_g
Szeregowy

Witam

czy może ktoś wysłać mi na maila "zangielszczenie" 7.62mm na maila bo nie mogę w żaden sposób ściągnąć go ze stronki podanej powyżej :<
Z góry dzięki !!!

podaje maila gordon_g@o2.pl

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Na portalu Igromania pojawiła się recenzja gry 7.62: Reload, dodatku do gry z sierpnia 2007 roku. Tłumaczyć Wam nie będę ale powiem, że gra otrzymała ocenę 4/5. To bardzo dobra ocena, szczególnie jak na strategię turową, choć nieco gorsza od podstawowej wersji, która dostała ocenę 4.5/5.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No to nieźle, może nie to samo co podstawka ale jednak nieźle...

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Cytuj:
Gry.o2.pl przeprowadza wywiad z twórcami gry 7.62

Wszyscy fani gier taktycznych, a szczególnie Brigade E5: New Jagged Union powinni zainteresować się tym tekstem. Polski portal Gry.o2.pl przeprowadził wywiad z pracownikami firmy Apeiron, twórcy ww. gry oraz 7.62, które zostało wydane w sierpniu zeszłego roku, u nas niestety jeszcze nie zawitało. Na pytania odpowiadają Dmitry Donskoi i Stanislav Lobachev, wywiad jest dość obszerny i został zamieszczony w dwóch wersjach językowych (polskiej i angielskiej). Wywiad skierowany jest raczej do osób, które nie słyszały jeszcze o tej grze. Jednak z pewnością warto się z nim zapoznać.

"Zadania z głównej linii fabularnej można ukończyć w 60-70 godzin. W grze masz dwie frakcje ,więc możesz ukończyć grę po obu stronach lub walczyć dla siebie - samodzielnie zajmować miasta i stać poza wszelkimi podziałami. Masz zatem powody, by ukończyć grę przynajmniej trzykrotnie!"

Ostatnio zmieniony 23 lip 2008 09:15 przez Len, łącznie zmieniany 1 raz

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Co to dużo mówić, jest jakiś postęp ale gra już się nieźle zestarzała i nie wiem czy to na dobre jej wyjdzie:

https://jagged-alliance.pl/news.php?readmore=330

Już ponad rok przesunięcia angielskiej wersji :/ Dobrze że w ogóle będzie.

*
Shogun
Starszy kapral
Starszy kapral

No cóż najpierw miał być 15 września, potem 30 a teraz wydanie przewidzianej jest na 10 października. Mimo takiego długiego czasu od premiery w Rosji (to jest chyba tradycja gier 1C i Apeirona) nadal oczekuje na tę grę, no cóż przynajmniej gra będzie pozbawiona większości bugów (a wierzcie mi rosyjskojęzyczna gra miała na początku tyle bugów że sami gracze z Rosji żalili się że wypuszczono wersję beta by na nich ją dopiero przetestować).

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja również czekam i będę czekał. Ale przesuwane daty premiery jakoś mnie nie martwią, jeszcze nie przeszedłem Brygady E5 ;)

*
Shogun
Starszy kapral
Starszy kapral

Znowu przesuneli datę, tym razem na 7 listopada.

*

Shogun
Starszy kapral
Starszy kapral

I znowu, tym razem na luty przyszłego roku. Zaczynam wątpić czy uda im się wydać tę grę zanim w Rosji wydadzą kolejną z tej serii, na którą też będzie trzeba czekać z dwa lata :P Z góry mówię że luty też może stać przesunięty, niektórzy wydawcy zza oceanu mają w swoich planach czerwiec przyszłego roku. Ech, chyba znowu ściągnę amatorskie zangielszczenie.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

A ja się zastanawiam co ci Rosjanie wyprawiają. Takie przesunięcia są zrozumiałe w przypadku amatorów. Ale do cholery, 1C to wielka firma, przecież tam pracują profesjonaliści i jakby nie patrzeć - spędzają tam pół dnia. Właściwie to, czy oni w ogóle pracują nad angielską wersją czy robią patcha na nowym silniku gry?

Edycja:

Niemcy to mają szczęście. Gra znalazła wydawcę, jest nim firma Peter Games, która u naszego zachodniego sąsiada dystrybuowała Hired Guns: The Jagged Edge. Co ciekawe, premierę zapowiedziano na... grudzień tego roku.

Obrazek

*
zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

:crazy: To ja już nic nie wiem ;/

*

plasot
Szeregowy

Len pisze:
A ja się zastanawiam co ci Rosjanie wyprawiają. Takie przesunięcia są zrozumiałe w przypadku amatorów. Ale do cholery, 1C to wielka firma, przecież tam pracują profesjonaliści i jakby nie patrzeć - spędzają tam pół dnia. Właściwie to, czy oni w ogóle pracują nad angielską wersją czy robią patcha na nowym silniku gry?

Co do profesjonalizmu i wielkiej firmy to nie byłbym taki pewien. Pracowałem jakiś czas u polskiego wydawcy gier tej firmy (w dziale lokalizacji) i miałem styczność z kolesiem który koordynuje lokalizację na angielski i z jego opowieści to wcale nie wyglądało zbyt różowo...
No i teraz zastanawiam się czy czekać na wersję angielską, skorzystać z fanowskiego tłumaczenia czy pouczyć się rosyjskiego. To ostatnie przyniesie chyba najwięcej korzyści.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

plasot pisze:
Pracowałem jakiś czas u polskiego wydawcy gier tej firmy (w dziale lokalizacji) i miałem styczność z kolesiem który koordynuje lokalizację na angielski i z jego opowieści to wcale nie wyglądało zbyt różowo...

"Pothłumaczymy jak... wytchrzeźwiejemy"? xD

Ale tak na poważnie to ta firma praktycznie z każdym tytułem spóźnia się co najmniej kilka miesięcy. I niestety, nie jest to problem wyłącznie 1C. Inna rosyjska firma, Akella, także jest im bliska pod tym względem. Kiedyś od naczelnego GOLa słyszałem, że chyba jeszcze nigdy nie wydali żadnej gry w terminie. A on z kolei słyszał od kogoś pracującego w firmie wydawniczej, że gry które przysyłali na testy rzadko kiedy działały.

*
Shogun
Starszy kapral
Starszy kapral

Tak dla wyjaśnienia to osobiście nie mam pojęcia w jaki sposób i czy w ogóle 1C przyczynia się do opóźnienia wydania tej gry na zachodzie. Wiem tylko że to nie oni a lokalni wydawcy są odpowiedzialni za lokalizację gry, ponoć 1C zaopatrzył ich w oprogramowanie wymagane do lokalizacji gry (tylko ciekawe jakie ono musi byś skomplikowane skoro ponoć się na nie trochę czekało, skoro fani zbyt wiele roboty z tym nie mieli, ot rozpakowanie archiwów, zdekodowanie plików i przetłumaczenie tekstu).
Choć wielką zaletą wydawania gier najpierw w Rosji jest to to że niektórzy gracze się skarżą że dostają beta wersje do testów na nich, kto wie, zresztą zobaczymy ile dla przykładu przyjdzie poczekać na White Gold, w Rosji już jest.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna