Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
lukasamd
Post : 21 lip 2006 17:00
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Nie grałem jeszcze w Jagged Alliance 1 więc mam małe pytanie - czy ta gra nie robi żadnych problemów w Windows XP / Windows XP SP2 ? Możliwe że kiedyś w koncu w nią zagram i chciałbym wiedzieć czy to "pójdzie" czy nie na aktualnym systemie.


Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez lukasamd, łącznie zmieniany 1 raz

*
  WWW
Fireox
Post : 21 lip 2006 17:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 201
  • Dołączył: 04.06.2006
  • Skąd: Zamość


Mi działa na XP SP2 bez wiekszych kłopotów
ale wiem że nie kazdemu działa na XP (nie wiem od czego to zalezy)


*
 
snick
Post : 21 lip 2006 17:28
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 686
  • Dołączył: 17.07.2006
  • Skąd: Zabrze


JA1 udało mi się odpalić na XP, ale już w DG zagrać się nie dało. :|


*
  WWW
lukasamd
Post : 21 lip 2006 17:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


O ile dobrze rozumiem JA1 oraz DG działają pod DOSem ?


*
  WWW
Len
Post : 21 lip 2006 17:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


To są gry pod DOSa więc na samym windowsie już mogą wystąpić problemy. Istnieje pewien program za pomocą którego można uruchamiać na windowsie gry pod DOSa i nawet ustawiać ich prędkość działania ponieważ zazwyczaj na dzisiejszych komputerach działają tak szybko, że nie da się grać.

Niestety nie pamiętam jak te program się zwał, ale wiem że oprócz niego potrzebabyło jeszcze innego mniejszego programu którego już kompletnie nie pamiętam. Kiedyś Fyfek napisał poradnik jak uruchomić JA na XP, ale teraz serwer nie działa i nie mogę do niego zajrzeć tak więc jeśli tylko Fyfek się odezwie sprowadzę go tutaj albo sam napiszę to co poradzi.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
snick
Post : 21 lip 2006 17:56
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 686
  • Dołączył: 17.07.2006
  • Skąd: Zabrze


Ten program to Dosbox.

lukasamd: DG nie działało u mnie pod xp, ale JA1 działało.


*
  WWW
lukasamd
Post : 21 lip 2006 18:13
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Tak to musi byc Dosbox - sam się kiedys nim bawiłem i w takich przypadkach jest godny polecenia. Jeżeli bede grał w JA1/DG to raczej poprzez Dosboxa. O ile jednak pamieta programik ma spore wymagania - zalecane to Pentium IV 1,7 Ghz.


*
  WWW
Len
Post : 21 lip 2006 18:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


lukasamd pisze:
O ile jednak pamieta programik ma spore wymagania - zalecane to Pentium IV 1,7 Ghz.

Nieźle ktoś przesadził. Na moim złomie działa szybko i sprawnie, a jeśli chcesz wiedzieć jakiego mam złoma zajrzyj tutaj.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
lukasamd
Post : 21 lip 2006 18:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Czytałem o tym w jakimś z numerów KŚ:Eksper z 2003 roku - tam właśnie opisywali ten program i jego wymagania więc skoro chodzi u Ciebie to zgadzam się - wymagania mocno przesadzone :)


*
  WWW
nemrod
Post : 10 sie 2006 21:43
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży
  • Posty: 602
  • Dołączył: 28.07.2006



_________________
.


*
 
Len
Post : 10 sie 2006 21:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Na tej stronie znajdziecie poradnik jak uruchomić JA1 i wszystkie inne starsze gry gdy nie działają.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
XBARTEKX
Post : 11 cze 2007 19:11
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży
  • Posty: 629
  • Dołączył: 12.05.2007
  • Skąd: Kurów


Jako że nie ma tu działu od ja 1 to poprosze o wytłumaczenie krok po kroku jak odpalić ja 1 na xpku :). Bo są jakieś metody ale ja ich nie znam :D.

_________________
Actum ne ages
Nie rób tego co zostało już zrobione
Si vis pacem parra bellum
Chcesz pokoju?? Gotuj sie do wojny
http://taliocity.myminicity.com/ Moja chluba :].


*
  WWW
Bartek0511
Post : 11 cze 2007 19:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik
  • Posty: 1043
  • Dołączył: 11.07.2006




*
 
XBARTEKX
Post : 11 cze 2007 19:33
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży
  • Posty: 629
  • Dołączył: 12.05.2007
  • Skąd: Kurów


:) Działa dzięki a tera taki problem zatrudniłem Ivana i Ice'a i chce ich wysłać do walki jak to zrobić?? Wiecie o co mi biga chce iść do wrogiego sektora ;).

_________________
Actum ne ages
Nie rób tego co zostało już zrobione
Si vis pacem parra bellum
Chcesz pokoju?? Gotuj sie do wojny
http://taliocity.myminicity.com/ Moja chluba :].


*
  WWW
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron