Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Moses
Post : 16 wrz 2010 18:43
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 03.11.2009
  • Skąd: Warszawa


Zainstalowałem wersję z CD (obraz ściągnięty z JA Center), wraz ze spolszczeniem. Niestety po ustrzeleniu pierwszego złego człowieka, gra mi się wysypuje. Wcześniej (na okrojonej wersji, wraz ze spolszczeniem) nie miałem tego problemu. WTF?

_________________
I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I will kill you all. - USMC General James Mattis
Obrazek


*
 
lukasamd
Post : 16 wrz 2010 18:46
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006




*
  WWW
Moses
Post : 16 wrz 2010 19:02
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 03.11.2009
  • Skąd: Warszawa


A to pozwolę trochę przyofftopować. Chciałem sobie ostatnio pograć w starego Spec Opsa jak i jego 2gą część, jak na PCecie nie było problemu, tak na Laptopie (system XP), nie mogę odpalić nawet instalatora. Czy przez ten program też przejdzie?

_________________
I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I will kill you all. - USMC General James Mattis
Obrazek


*
 
M'cin
Post : 16 wrz 2010 19:23
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 753
  • Dołączył: 18.11.2009


Spróbuj trybu zgodności z Windows 95/98, najpierw na setupie, a po zainstalowaniu na aplikacji.

Kiedyś też tak miałem, że mi firewall blokował niektóre typy instalatorów - odłącz neta dla bezpieczeństwa, wyłącz firewall i spróbuj ;)


*
 
lukasamd
Post : 16 wrz 2010 19:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Moses pisze:
A to pozwolę trochę przyofftopować. Chciałem sobie ostatnio pograć w starego Spec Opsa jak i jego 2gą część, jak na PCecie nie było problemu, tak na Laptopie (system XP), nie mogę odpalić nawet instalatora. Czy przez ten program też przejdzie?


Grałem kiedyś w Spec Opsa i tego co pamiętam, to miał względnie nowy już instalator (oczywiście nie nowy jak na dzisiejsze czasy), wątpię, aby poszedł na dosboxie.


*
  WWW
Moses
Post : 16 wrz 2010 20:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 03.11.2009
  • Skąd: Warszawa


Dobra więc tak
wszystko jest winą spolszcenia, bez spolszczenia wszystko jest ok.
I teraz tak odpalam DOSBoxa montuję katalog gdzie mam zainstalowane JA, i otrzymuję komunikat po pierwszych komendach odpalania się gry "Błąd: Wystąpiły problemy z odczytem płyty. Zajmij się tym

_________________
I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I will kill you all. - USMC General James Mattis
Obrazek


*
 
lukasamd
Post : 17 wrz 2010 11:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


To w takim razie Len lub kto inny z IS musi się temu przyjrzeć - jak rozumiem, tego komunikatu nie ma bez spolszczenia i gra śmiga w pełni prawidłowo?


*
  WWW
Moses
Post : 17 wrz 2010 13:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 03.11.2009
  • Skąd: Warszawa


Dokładnie tak bez spolszczenia gra bezproblemowo działa, odpalając nawet bezpośrednio spod windozy

_________________
I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I will kill you all. - USMC General James Mattis
Obrazek


*
 
Len
Post : 19 wrz 2010 15:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Moses, spróbuj na JA ze spolszczeniem wgrać oryginalny plik EXE. Powinno działać.

To ten plik zazwyczaj wariuje, co jest spowodowane tym, że musieliśmy go tłumaczyć za pomocą Hex Edytora, a to nie jest dobre rozwiązanie.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
Sir_Cactoos
Post : 14 kwie 2012 21:33
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 11
  • Dołączył: 13.04.2012
  • Skąd: Marki


Podbijam prośbę - w wersji PL po zabiciu pierwszego typa gra wywala mnie do Windy. Mam zatem pytanie - czy spolszczenie jest kompatybilne z wersją 1.13??

_________________
Hunde, wollt ihr ewig leben?!


*
 
marcinl0
Post : 14 kwie 2012 23:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 31
  • Dołączył: 03.03.2012


Potwierdzam, zmuszony byłem ukończyć JA1 w oryginalnej wersji angielskiej z patchem.

Spolszczenie powodowało w/w efekt i po kilkunastu próbach byłem zmuszony przeinstalować na JA1 w oryginalnej wersji angielskiej z patchem.


*
 
piesman
Post : 15 kwie 2012 15:26
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 9
  • Dołączył: 22.03.2012


Orginalne ja.exe faktycznie pomaga, trochę się robi śmietnik bo część rzeczy jest po polsku, a część po angielsku ale da się grać;).


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron