-
-
|
marcinl0 pisze: ...
Recepta na hicior sezonu: zrobić JA zachowując oryginalną koncepcję gry - tylko we współczesnej grafice w wysokiej rozdzielczości. . Ten pomysł widać chcieli zrealizować w BackInAction. Nie wyszło, a szkoda, był potencjał.
Odnośnie poradnika -https://jagged-alliance.pl/artykul357/poradnik-do-jagged-alliance/
"..wg mnie najemnikami wartymi polecenia na początek są IVAN, SNAKE, ICE, FIDEL, WOLF, BUD, HEKTOR, JIMMI, a jako lekarz ELI..." Porada nieuzasadniona. Opłaca się wynajmować najtańszych i ich kształcić. Tacy Raffi, Biff, Weasel,Sparky,Lance,Wink,nawet Turtle to jest jak inwestycja w złoto.Raffi na 10 poziomie, żąda jedynie 3500$ za dzień. Po 15 dniach mogą mieć statystyki jak Mike(no poza Strzelaniem). Najlepszym lekarzem jest Beth, łatwo wbić jej zręczność a przez to i poziomy.I tak ze wszystkimi najpierw zręczność aby zwiększyć ilość Pkt Akcji. Potem Mądrość poprzez używanie Wytrychów na drzwiach. Można też używać łoma na drzwiach, których się nie da wyłamać - o dziwo polepsza się "Wisdom", a nie Siła jak w Ja2. Jeszcze o "zestawie do polepszania Zręczności" - kevlarowa koszula(np.od Carp'a) i kamień (np.od It'a), albo czarnorączkowy nóź 10%jakości.
piesman pisze: ..Pograłbym jeszcze ale trochę nie mam pomysłu jak sobie urozmaicić grę - grałem na różne sposoby, np.: operacja "Sklerotycy" - wszyscy moi najemnicy byli siwi;P...
Polecam opcję "Najtańsi"(no poza Reubanem i Skitzem i Larrym). Polecam też przejście gry zatrudniając wszystkich, chociaż na dzieñ. W tym celu zatrudniamy najpierw(kolejność istotna) Ivan, Sparky, Elroy, Gary, Larry,Reuban, It, Biff. Po pierwszym dniu odejdzie Ivan,Sparky,Elroy,Gary i Larry. Drugiego dnia dołączy Elio, a odejdzie It i Biff co da współczynnik Rotacji najemników 7. Reuban tylko zostanie, chyba że da mu się kasę w ilości 70$, to ucieknie na wakacje. I tak po 2-im dniu mamy zero najemników(Elia można w każdej chwili zwolnić). Jako że wsp.Rotacji jest bardzo wysoki =7, wielu najemników odmówi przyłączenia się. Ale zaletą tego jest to iż zatrudniając 2 najemników między którymi jest animozja, można po dniu zatrudnienia pozbyć się obydwu,nienarażając się na podwyżki u innych. Pomocne zestawienie animozji,jest pod poniższym linkiem: https://jaggedalliance.fandom.com/wiki/ ... formations Dla przykładu- jak wsp.Rotacji spadnie do 6-zatrudniamy Biffa i Turtla,jakoże Bif nie lubi Turtla,to odejdzie po dniu, a pod koniec dnia odejdzie także i Turtla, bo WSP. Rotacji wzrośnie do 6.1, a jak wynika linkowego zestawienia, przy tej wartości Turtle odchodzi.
|
|