Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
marcinl0
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Sierżant
Sierżant

Pewnie to było omawiane ale zapytam: co w Wildfire da się skonstruować metodą Mac Gyvera:
- czy da się przydatną przedłużkę zasięgu broni skoro mam stalową tubę klej i taśmę
- czy da się pułapkę z puszki i spring
- na pewno NIE da się genialnego rod spring do broni - po to w Wildfire jest kolimator - ale tylko do wybranych broni (np. AKM AK-47 i kilku innych)
- na pewno da się X-Ray detector
- czy da się mocniejsze explosives
- i co jeszcze w Wildfire w ogóle da się skonstruować...

Dla ułatwienia poniżej przypomnę spis z wspaniałego klasycznego JA2 - Oto krótki spis przedmiotów które możemy łączyć i efekt ich łączenia:

1. Pręt + sprężyna = bardzo ważne połączenie. Po zamontowani czegoś takiego do broni palnej spada wymagana do oddania nią strzału ilość PA o 1 lub 2 punkty. Nie trzeba chyba nawet pisać jak wielka jest to zaleta na polu walki.

2. Manierka + Coca=Cola = Coca=Cola pozwala na uzupełnienie zapasu w manierce która czasami naprawdę się przydaje.

3. Tuba stalowa + klej + taśma klejąca = w efekcie takiego połączenia otrzymujemy przedłużkę do lufy która po zamontowaniu do broni palnej zwiększa jej zasięg o 5 punktów.

4. (Gameboy + drut miedziany + guma do żucia) + (wibropak + rentgen) = uzyskujemy wyświetlacz rentgenowski który po użyciu dostarcza nam informacji o pozycjach wrogów w sektorze w którym się znajdujemy. Do użycia wymagane są jeszcze baterie (oczywiście po użyciu ich stan spada).

5. Puszka + sznurek do drzwi = alarm, sam nigdy nie używałem w praktyce więc nie jestem pewien jakie daje korzyści.

6. Kryształki RDX + trotyl (TNT) = silniejszy od trotylu materiał wybuchowy HMX.

7. Kryształki RDX + C1 = najlepszy materiał wybuchowy, C4.

8. Dowolna część pancerza + składnik 18 = dzięki przesmarowaniu jakiejkolwiek części pancerza składnikiem 18 jej walory ochronne zwiększają się.

9. Dowolna część pancerza + galareta z królowej robali = podobnie jak w przypadku składniku 18 zwiększają się walory ochronne (tylko że jeszcze bardziej). UWAGA: nie należy stosować na kamizelki już pokryte składnikiem 18 bo wtedy ją stracimy!

10. Płytki ceramiczne + kamizelka = zwiększają się walory ochronne kamizelki.

11. Słoik + kamień do drzwi = alarm, patrz pkt. 5

12. TNT + zegarek platynowy + taśma klejąca = daje to TNT z detonatorem (czasowym, nie zdalnym).

13. TNT lub HMX + detonator = możemy podłożyć ładunek wybuchowy na określony czas 1=4 tury.

14. TNT lub HMX + zdalny detonator/wyzwalacz = podkładając ładunek wybuchowy wybieramy częstotliwość z zakresu 1-4. Po użyciu wyzwalacza i wybraniu tej samej częstotliwości ładunek wybuchnie.

15. Broń + podwieszany granatnik + dowolny granat 40mm = dzięki temu możemy wystrzelić przy pomocy broni granaty 40 milimetrowe. Tryb ognia wybieramy klawiszem "B".

*

Hanzea
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

11, 9, 5,3, 2,1 się nie da. Taśma, klejąca są przez przypadek zapewnie, twòrcy nie poczyścili dokładnie lokacji z tych rzeczy. Tak jak np.zostawili jeden zastrzyk regeneracyjny w miejscu przetrzymywania złapanych najemnikòw.
Edytowane: 8 się da

Ostatnio zmieniony 03 maja 2026 16:31 przez Hanzea, łącznie zmieniany 1 raz

*
marcinl0
Sierżant
Sierżant

Tzn. jednak w Wildfire da się 8. Dowolna część pancerza + składnik 18 = dzięki przesmarowaniu jakiejkolwiek części pancerza składnikiem 18 jej walory ochronne zwiększają się.

Jeszcze nie wiem jak będzie z 9. Dowolna część pancerza + galareta z królowej robali = podobnie jak w przypadku składniku 18 zwiększają się walory ochronne (tylko że jeszcze bardziej). UWAGA: nie należy stosować na kamizelki już pokryte składnikiem 18 bo wtedy ją stracimy! - bo jeszcze tam nie dotarłem.

*

marcinl0
Sierżant
Sierżant

I da się 9. Dowolna część pancerza + galareta z królowej robali = podobnie jak w przypadku składniku 18 zwiększają się walory ochronne (tylko że jeszcze bardziej). UWAGA: nie należy stosować na kamizelki już pokryte składnikiem 18 bo wtedy ją stracimy!

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie