Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Rudyzhuty
Post : 23 gru 2020 11:14
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 3
  • Dołączył: 23.12.2020


Witam, w sektorze b1 w chitzenie i w jednym sektorze w drassen są pokoje w których cywile nie chcą się przesunąć. W chitzenie jest czerwona szafka tak jak w drassen ale w drassen jest tez pokoj ze skrzynkami do ktorego nie chca nas wpuscic. Przypuszczam ze to mafia bo w drassen kiedy wzialem pieniadze to mnie zaatakowali, ale bylo ich tylko 6 i szybko poszlo. Lojalnosc mi nie spadla a pieniadze ponad 2000 wpadlo. W chitzenie natomiast po zabraniu pieniedzy atakuja mnie na piesci, tam jest ponad 5000. Czy komus sie udalo zabrac te pieniadze bez spadku lojalnosci?


*
 
Starchris
Post : 23 gru 2020 13:06
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1950
  • Dołączył: 25.06.2010


Witam. To jest błąd gry, w której nie usunięto kar do lojalności za likwidację cywili z mafii. Jest możliwość to poprawić, ale trzeba w edytorze map zmienić grupę lojalnościową tych cywili albo ich usunąć. Tylko poprawioną mapę trzeba wrzucić do gry, przed wejściem do niej pierwszy raz.

Drassen ma to do siebie, że lojalność bardzo powolutku spada, pomimo różnych niekorzystnych zdarzeń, a inne miasta z kolei reagują zupełnie odwrotnie.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Rudyzhuty
Post : 23 gru 2020 13:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 3
  • Dołączył: 23.12.2020


Starchris pisze:
Witam. To jest błąd gry, w której nie usunięto kar do lojalności za likwidację cywili z mafii. Jest możliwość to poprawić, ale trzeba w edytorze map zmienić grupę lojalnościową tych cywili albo ich usunąć. Tylko poprawioną mapę trzeba wrzucić do gry, przed wejściem do niej pierwszy raz.

Drassen ma to do siebie, że lojalność bardzo powolutku spada, pomimo różnych niekorzystnych zdarzeń, a inne miasta z kolei reagują zupełnie odwrotnie.

Wielkie dzięki stary, ja gram przez steam, czy moge to edytować?


*
 
Starchris
Post : 23 gru 2020 15:21
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1950
  • Dołączył: 25.06.2010


To jak masz Wildfire ze Steama to robisz kilka prostych kroków.

1. Stwórz gdzieś w innym folderze kopie instalacji całego Wildfire ze Steama
2. Na to nałóż to https://jagged-alliance.pl/plik435/
3. Potem na to nałóż to https://jagged-alliance.pl/plik561/
4. Następnie na wszystko nakładasz załącznik do tego postu.

Teraz otwierasz program Map editor.exe i wybierasz właściwą mapę i edytujesz i zapisujesz.

Mapy znajdują się w folderze PROFILES / USERPROFILE_JA2113 / MAPS

Wybraną mapę po edycji musisz przekopiować do instalacji Wildfire, na której grasz, do folderu DATA / MAPS, a gdyby takiego nie było, to stwórz nowy.

I nie przejmuj się wyglądem map po załadowaniu w edytorze, wszystko będzie zupełnie inaczej wyglądać, a obrazki się nie będą zgadzać, będzie ogólnie chaos. Wildfire ma inną numerację obrazków i dlatego tak jest. Natomiast po załadowaniu takiej mapy w Wildfire wszystko wróci do normy. Skup się na usunięciu tych najemników lub dodaniu przedmiotów.


Najbardziej przydatne skróty to klawisz H (pokaż / ukryj dachy) oraz W (pokaż / ukryj ściany) oraz PAGEUP / PAGE DOWN (góra / dół).


Załączniki:
Profiles.7z [10.81 MiB]
Pobrany 4 razy

_________________
Obrazek
Poradniki Modera
*
 
Rudyzhuty
Post : 23 gru 2020 21:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 3
  • Dołączył: 23.12.2020


A nie powinienem zrobic tego pkt 2 z 3 na odwrot? I skad moge pobrac map editor.exe?


*
 
Starchris
Post : 24 gru 2020 09:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1950
  • Dołączył: 25.06.2010


Rudyzhuty pisze:
A nie powinienem zrobic tego pkt 2 z 3 na odwrot? I skad moge pobrac map editor.exe?

Sprawdzałem u siebie i działa, więc raczej nie.

Rudyzhuty pisze:
I skad moge pobrac map editor.exe?

On jest częścią moda z punktu 3. Jak wszystko ponakladasz, to on tam w środku w głównym folderze będzie.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie