-
-
|
Haha! Może nie jest to pytanie, ale spostrzeżenie- mianowicie, kiedy czytałem recenzje wildfire itp. przeczytałem tam, że sztuczna inteligencja została poprawiona i w ogóle poziom trudności. Co do poziomu trudności samego w sobie to na początku tylko jest trudniej, potem już masło (bynajmniej na doświadczonym, może na ekspercie jest inaczej), no może jedynie w późniejszym etapie gry drażnią czasem ataki na miasta, ponieważ są dosyć mocne. Ale nie o to mi chodziło... sztuczna inteligencja... wrogowie tak bardzo chcą być trudniejsi od swoich poprzedników z JA2 podstawki, że na siłę biegną do przełącznika włączającego alarm i światła. W sektorze F9 Cambria (ruiny uniwerku), postawiłem podczas rozstawiania postaci moich dwóch gostków przy budyneczku w którym jest owy przełącznik (nie wiedząc że On tam jest, było po prostu najbliżej do płaskiego dachu dla snajpera), podszedłem do okna jednym do jednego, drugim do drugiego, było tam 3 wrogów, zabiłem, turki się skończyły zapisałem, zanim zdążyłem rozkazać snajperowi żeby udał się w stronę dachu w pomieszczeniu znalazł się kolejny wróg... i po chwili kolejny... i kolejny... i tak wystrzelałem wszystkich poza tymi na dachach. Tak uparcie chcieli oślepić mi oczy tymi reflektorami, że wszyscy polegli w jednym pomieszczeniu. była to iście ciekawa przygoda.
|
|