Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Rengaru
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy

Witajcie, mam problem z JA 2.5 Unfinished Business, jeśli zminimalizuje grę i potem spróbuje do niej wrócić to ona całkowicie zastyga, nie można nic zrobić i pozostaje jedynie zakończyć proces menadżerem zadań.
Sprawa jest o tyle problematyczna, że nie mogę importować zapisów z JA2, ponieważ na czas konwersji zapisu gra sama się minimalizuje żeby włączyć konwerter.
Mam wersję GoGową i starą, taką z płyty, w obu przypadkach jest to samo.

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Wywal Windowsa – taką mam koncepcję.
Od biedy, napisz chociaż jaką masz wersję Windowsa.

*
Rengaru
Awatar użytkownika
Szeregowy

Windows 10, gra w żaden sposób przeze mnie nie patchowana, bo się uruchamia świeżo po zainstalowaniu, więc nic przy niej nie grzebałem.
Wersja JA 2.5 UB 1,01

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Wszystkie klasyczne wersje JA2 na Windows 10 działają tak, że po wciśnięciu klawisza Windows na klawiaturze albo kombinacji ALT+TAB, gra wychodzi do Windowsa bez zamykania gry, natomiast nie ma już potem możliwości wrócić do samej gry. Tak działa Windows 10 na nasze klasyki i nic z tym domyślnie nie da się zrobić.

W przypadku JA2 UB i importu sejwów faktycznie jest problem, bo już do gry nie wrócisz. Musisz użyć zewnętrznego programu do uruchomienia gry w trybie okienkowym, wtedy grę będziesz miał dostępną w otwartym oknie i wrócisz do niej. Robisz wtedy sejw już bezpośrednio w samym JA2 UB, a potem już normalnie możesz uruchomić grę i wczytać sejwa.

Nie mam info jakimi programami mógłbyś to wykonać, spróbuj poszukać w necie, na pewno coś się znajdzie.

*

Rengaru
Awatar użytkownika
Szeregowy

Rozwiązałem problem przy użyciu programu DxWnd, stworzonego właśnie do takich sytuacji, pozwolił on otworzyć grę w oknie i w ten sposób skonwertować zapisy.

*

amber-coffeeCat
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Ja przez jakiś czas używałam DxWnd, ale wyniki wciąż były nieoptymalne - czasami ścinało grę bez wyraźnego powodu, a po powrocie z alt-tab przy pełnym ekranie, musiałam zawsze używać alt-f4 (tak, naprawdę), żeby odfreezować grę. A potem znalazłam to:
https://thepit.ja-galaxy-forum.com/inde ... to=362733&

Działa jak marzenie.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie