Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Max
Post : 08 lut 2012 20:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 08.02.2012


Mam problem. Otóż przygotowałem sobie nowy sektor, zmodyfikowałem mapke z bonus disc, dodałem przeciwników, zapisałem jako H8.dat, wrzuciłem w oddzielny katalog, wybrałem go w launcherze kampanii w UB, odpaliłem gre i przykładowo na H8 jest dalej stara mapa.
Co jest nie tak?


*
 
Starchris
Post : 08 lut 2012 22:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1897
  • Dołączył: 25.06.2010


Wszystko dobrze zrobiłeś i mapa powinna się nowa załadować. Jeśli dalej nie działa to wypakuj wszystkie mapy z maps.slf. Następnie usuń plik maps.slf lub zmień mu nazwę i wrzuć do tego katalogu (Unfinished Business) swoją mapę h8. Jako kampanię wybierz standardową czyli Unfinished Business. Wtedy już powinna na 100% mapa wczytać się nowa.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
micand1989
Post : 09 lut 2012 09:51
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1576
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Max pisze:
Mam problem. Otóż przygotowałem sobie nowy sektor, zmodyfikowałem mapke z bonus disc, dodałem przeciwników, zapisałem jako H8.dat, wrzuciłem w oddzielny katalog, wybrałem go w launcherze kampanii w UB, odpaliłem gre i przykładowo na H8 jest dalej stara mapa.
Co jest nie tak?

1) sektor nie może być wcześniej odkryty przez twój oddział
2) gdy odpalasz "nową grę", od razu na ekranie mapy w eventach będzie napis: 'Added Map H8' napisane na biało, natomiast jeżeli bedzie napis na czerwono "cannot add map" (czy coś takiego) to będzie podana przyczyna odrzucenia.
3) trzeba najpierw odpalić wybór kampanii i wybrać 'NOWA' a nie zakładać folder na własną ręke. Ustawienia zapisują się w pliku INI. Pewnie dlatego nie widzi map kampanii.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Max
Post : 09 lut 2012 15:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 08.02.2012


1) sektor nie może być wcześniej odkryty przez twój oddział
Nie jest.

2) gdy odpalasz "nową grę", od razu na ekranie mapy w eventach będzie napis: 'Added Map H8' napisane na biało, natomiast jeżeli bedzie napis na czerwono "cannot add map" (czy coś takiego) to będzie podana przyczyna odrzucenia.
I właśnie czegoś takiego nie mam ani tak ani tak :|

3) trzeba najpierw odpalić wybór kampanii i wybrać 'NOWA' a nie zakładać folder na własną ręke. Ustawienia zapisują się w pliku INI. Pewnie dlatego nie widzi map kampanii.
Ale, żeby wybrać to trzeba mieć katalog z nową mapą/mapami i dałem nowa i wybrałem założoną kampanię z nową mapą.


Wszystko dobrze zrobiłeś i mapa powinna się nowa załadować. Jeśli dalej nie działa to wypakuj wszystkie mapy z maps.slf. Następnie usuń plik maps.slf lub zmień mu nazwę i wrzuć do tego katalogu (Unfinished Business) swoją mapę h8. Jako kampanię wybierz standardową czyli Unfinished Business. Wtedy już powinna na 100% mapa wczytać się nowa.

Hmm, na razie zrobiłe ciut inaczej, usunełem plik maps.slf i wrzuciłem swoją mapę. Tym razem po wejściu do H8 wyskoczył mi błąd dopiero. Nie pamiętam teraz jaki ale dopiero w tym przypadku.


Nie wiem, może na mapie trzeba jeszcze coś ustawić ale nie wiem co, widzę miejsca wejścia etc. przeciwnicy są. sektor odpowiedni też...


*
 
micand1989
Post : 09 lut 2012 22:20
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1576
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Max pisze:
2) gdy odpalasz "nową grę", od razu na ekranie mapy w eventach będzie napis: 'Added Map H8' napisane na biało, natomiast jeżeli bedzie napis na czerwono "cannot add map" (czy coś takiego) to będzie podana przyczyna odrzucenia.
I właśnie czegoś takiego nie mam ani tak ani tak :|

Bo grasz na kampani UB
Max pisze:
3) trzeba najpierw odpalić wybór kampanii i wybrać 'NOWA' a nie zakładać folder na własną ręke. Ustawienia zapisują się w pliku INI. Pewnie dlatego nie widzi map kampanii.
Ale, żeby wybrać to trzeba mieć katalog z nową mapą/mapami i dałem nowa i wybrałem założoną kampanię z nową mapą.

Krok po kroku:
1) odpal wybór kampanii
2) wybierz polecenie nowa
3) nazwij ją MAX
4) zaznacz z listy MAX
5) wybierz polecenie "wybierz"
6) pokaże się komunikat że wybrano kampanie MAX
7) w katalogu "Campaigns" utworzy się automatycznie folder o nazwie MAX (obok będzie "Unfinnished Bussines")
8) skopiuj do folderu /JA2.5UB/Campaigns/MAX swoją mapkę
9) odpal JA2.5UB
10) nowa gra
11) podczas wyboru podstawowych opcji kampanii, na dole po lewej pojawi się "Aktualna kampania - MAX"
12) gdy wciśniesz start (rozpocznij czy jak tam jest) zapyta ci się czy chcesz na pewno greać w swoją kampanię = TAK
13) Intro
14) ekran mapy Tarcony, gadka Jerry`ego
15) w tablicy eventów będzie na biało ADDED MAP H8, albo na czerwono CANNOT ADD MAP H8. Będzie podana przyczyna (np. że zbyt mało wrogów, że nie ma punktów odniesienia, brak mapy radarowej, itp.)

Max pisze:
Hmm, na razie zrobiłe ciut inaczej, usunełem plik maps.slf i wrzuciłem swoją mapę. Tym razem po wejściu do H8 wyskoczył mi błąd dopiero. Nie pamiętam teraz jaki ale dopiero w tym przypadku.[/b]

Nie wiem, może na mapie trzeba jeszcze coś ustawić ale nie wiem co, widzę miejsca wejścia etc. przeciwnicy są. sektor odpowiedni też...

W katalogu z twoją kampanią mają być tylko pliki twoje. NIE MOŻE BYĆ TAM PLIKU Maps.slf!!!

_________________
Obrazek
Obrazek


Ostatnio zmieniony 09 lut 2012 22:21 przez micand1989, łącznie zmieniany 2 razy

*
 
Max
Post : 10 lut 2012 15:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 08.02.2012


@up Nie działa. Nie wiem już co może być nie tak. Brak pomysłów. Jest napisane, ze gram w inną kampanią ale nie ma żadnych informacji o innych mapach i mapa dalej jest niezmieniona.


*
 
micand1989
Post : 10 lut 2012 15:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1576
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Wrzuć tą mapę w załącznik to ja ją sprawdzę i ci odeśle. Może w niej jest coś nie tak.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Max
Post : 10 lut 2012 18:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 08.02.2012


OK


Załączniki:
h8.rar [39.05 KiB]
Pobrany 102 razy
*
 
micand1989
Post : 10 lut 2012 20:28
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1576
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Fajny sektor.

Screeny dla opisania problemu:
Dolny lewy róg - aktualna kampania
Załącznik:
max1.JPG
max1.JPG [ 42.78 KiB | Przeglądany 1086 razy ]


Potwierdzenie wybranej kampanii
Załącznik:
max2.JPG
max2.JPG [ 49.12 KiB | Przeglądany 1086 razy ]


Zapomniałeś o północnym punkcie wejścia
Załącznik:
max3.JPG
max3.JPG [ 58.24 KiB | Przeglądany 1086 razy ]


Dodałem PPW (północny punkt wejścia)
Załącznik:
max4.JPG
max4.JPG [ 71.52 KiB | Przeglądany 1086 razy ]


Zawsze zaznaczaj generowanie mapy radarowej (bez tego nie będziesz miał miniatury w ekranie mapy)
Załącznik:
max5.JPG
max5.JPG [ 62.12 KiB | Przeglądany 1086 razy ]


Teraz tylko dodaj przeciwników do łącznej sumy = 32 i będzie git
Załącznik:
max6.JPG
max6.JPG [ 66.38 KiB | Przeglądany 1086 razy ]


Mapa z PPW ale do zrobienia wrogów
Załącznik:
h8.rar [33.13 KiB]
Pobrany 99 razy

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron