Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Dyno
Post : 18 lut 2011 23:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 18.02.2011


Witam!
Właśnie przeszedłem (któryś już raz) Jagged Alliance 2, tym razem w wersji 1.13.
Postanowiłem, że pójdę dalej i przejdę również Unfinished Business.
Chciałem sobie zaimportować sejwa z końcowej fazy JA2, a tutaj klops!
Podczas konwertowania sejwa w Ja2UBSaveConverter.exe wyskakuje mi komunikat "Failed to load the Ja2 save!!".
Jak domyślam się problemem jest pewnie wersja 1.13 Jaggeda, w którą to grałem.

Czy jest jakieś wyjście z tej patowej sytuacji?
Chciałbym sobie pyknąć w JA:UB, ale nie wyobrażam sobie, żeby zabrakło tam mojego teamu!
Pomocy!

_________________
"Ooh, those turkeys're gettin' FEISTY! Gobble gobble gobble!"


*
 
Stridingshadow
Post : 18 lut 2011 23:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


Dyno pisze:
Jak domyślam się problemem jest pewnie wersja 1.13 Jaggeda, w którą to grałem.

Dokładnie.
V1.13 to nowy sprzęt, dużo zmian w silniku gry, i całkowita niekompatybilność z 'czystym' JA2.

_________________
Obrazek


*
 
Dyno
Post : 19 lut 2011 15:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 18.02.2011


Nie mogę się z tym pogodzić!

Próbowałem znaleźć coś na forum Bear's Pitu, ale sukcesu nie osiągnąłem.
Idąc za tym linkiem ( http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ub ... Post260961 ) udało mi się zaktualizować JAUB do JAUB 1.13.
Ale to nie zmienia postaci rzeczy, bo i tak nie wiem jak przenieść moją ekipę do UB 1.13.

Czy nic nie da się zrobić?

_________________
"Ooh, those turkeys're gettin' FEISTY! Gobble gobble gobble!"


*
 
Aver
Post : 19 lut 2011 17:49
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 259
  • Dołączył: 07.04.2010


Użyj jakiegoś edytora statystyk. Przenosząc ekipę i tak na starcie masz tylko swojego kolesia, a tych z którymi skończyłeś JA2 to i tak musisz na nowo wynająć (ale przenosi się im rozwój). Tak, więc zrób IMP'a takiego jakiego miałeś, najmij kogo tam chcesz, a potem odpal edytor statystyk i ustaw im takie statystyki jak mieli poza zakończeniu JA2.


*
 
Dyno
Post : 19 lut 2011 23:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 18.02.2011


Rzeczywiście to powinno działać, ale jakoś nie podoba mi się ten pomysł. :)
Ech, no trudno.
Opracowałem koncepcję, dzięki której uśpię moje sumienie i będę mógł cieszyć się grą.
Otóż postanowiłem, że w JA:UB nie zatrudnię ŻADNEGO najemnika z mojego teamu. Stworzę nowy skład z zupełnie nowych ludzi i wmówię sobie, że moja poprzednia ekipa jest na urlopie lub na jakichś innych misjach.
Ha ha ha.

_________________
"Ooh, those turkeys're gettin' FEISTY! Gobble gobble gobble!"


*
 
Wichura101
Post : 06 lis 2022 19:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 06.11.2022


Chciałem odświeżyć temat i zapytać, czy rzeczywiście nie da się przenieść ekipy z JA2 1.13 do JA2 UB 1.13
Pozdrawiam


*
 
Starchris
Post : 06 lis 2022 22:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2017
  • Dołączył: 25.06.2010


Witaj. Sprawdzałem na wersji 7609 oraz BECIE i nie mają one w ogóle takiej opcji do przeniesienia, jak w klasycznym JA2 UB. Jedynym wyjściem jest ręczne ustawienie statystyk najemników, do takich wartości, jak z Twojego ostatniego sejwa z JA2.

Trzeba otworzyć plik MercProfiles25.xml

Znajduje się on w katalogu: Data-UB \ AddOns \ Data-UB-1.13 \ TableData \

Najlepiej użyć programu np. notepad+, wyszukać interesujących Cię najemników i poustawiać im żądane parametry.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Wichura101
Post : 07 lis 2022 17:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 06.11.2022


Dziękuje za szybką odpowiedź :) no cóż, trudno. Fajnie byłoby kontynuować tym samym zespołem. Rozumiem, że ekwipunek też zostaje domyślny z wersji UB?
Są w ogóle jakieś rozszerzenia, do których można załadować swoją ekipę (lub jej część) z podstawki 1.13 i rozegrania jakiejś kampanii?
Pozdrawiam


*
 
Starchris
Post : 08 lis 2022 00:49
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2017
  • Dołączył: 25.06.2010


Wichura101 pisze:
Rozumiem, że ekwipunek też zostaje domyślny z wersji UB?

To też możesz ręcznie poustawiać wedle woli.

Trzeba otworzyć plik MercStartingGear25.xml

Znajduje się on w katalogu: Data-UB \ AddOns \ Data-UB-1.13 \ TableData \ Inventory \


Wichura101 pisze:
Są w ogóle jakieś rozszerzenia, do których można załadować swoją ekipę (lub jej część) z podstawki 1.13 i rozegrania jakiejś kampanii?

Ja się z czymś takim nie spotkałem.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie