Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
marcinl0
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy

JA UB czy jest jakaś tajna a legalna metoda zarabiania pieniędzy poza sklepikarzami znajdowaniem banknotów - tak aby wynająć przynajmniej na koniec legalnie naprawdę mocny dream team Scully Magic Shadow Gus Ivan itd. - czy w JA UB po prostu tak się nie da - i musimy w JAUB starannie selekcjonować uderzeniowy team na koniec. Niby pytanie proste i po latach grania każdy gracz JAUB powinien już to wiedzieć - ale może jest jakiś tajny a legalny myk przynajmniej na naprawdę ultra trudny w JAUB poziom Hard.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Raczej nikt z inną metodą się z tym nie spotkał. Żołnierze spawnują się w mieście Varrez, więc jeśli zdobędziesz całe miasto Varrez, to wtedy już nie będzie nowych ataków wrogów.

Betty ma portfel 10000 dol
Raul ma portfel 20000 dol

Nie jestem w stanie znaleźć info, czy jest to jednorazowy portfel czy odnawialny po jakimś czasie.

Możesz ewentualnie wdrożyć opcję "drops all items", gdzie wszyscy pokonani będą pozostawiać po sobie wszystkie przedmioty. Więcej sprzętu do sprzedania. Musiałbyś przekopiować z poniższego moda same mapy. "Data / Campaigns / Unfinished Business" do swojej go UB.

https://jagged-alliance.pl/plik480/

*

marcinl0
Plutonowy
Plutonowy

tzn sprzętu na sprzedaż jest aż za dużo w podstawowej wersji JAUB GoG - kluczem byłoby: Nie jestem w stanie znaleźć info, czy jest to jednorazowy portfel czy odnawialny po jakimś czasie.

Zatem jednak musimy w JAUB starannie selekcjonować uderzeniowy team na koniec wykorzystując świetnego Manuela i ew. Texa plus imp i trzech dobrych a niedrogich najemników z aim z Bloodem na czele.

*

marcinl0
Plutonowy
Plutonowy

Ukończyłem po raz kolejny JA UB na poziomie Exp - i garść uwag. Gra jest rudna szczególnie na końcowych etapach gdzie decydują przerwania i poziom postaci. Przy niedostatkach pieniędzy kluczem jest rozwiniecie w JAUB znakomitego Manuela (expert skradania) do poziomu 8 i dobrana drużyna: Imp (rozwinięty wszechstronnie explosives 88 i aż do poziomu 8 już w JA2) Blood (świetny żołnierz) Dr Q (bojowy medyk) Tex (kamuflaż) i drogi Magic rozwinięty już w JA2 poziom 7 - ale warto użyć kasy na Magica wielokrotnie przyda się na końcu umiejętności mechaniki (wytrychy) walki siła (łom rzucanie ciężki Barett) explosives naprawdę warty swej ceny. Warto zadbać aby każdy miał w wyposażeniu maskę opatrunki regen boost szczypce do przecinania granaty stun mustard google UV i rozwinięty explosives na ostatni etap. W bazie Varrez pozostał team naprawczy.

Morrisa warto załatwić od razu waląc z odległości w ostatnie drzwi LAW-em i już - groźny Morris upadnie od samego wybuchu a czasem i jego ostatni pomagier - co ułatwi zwycięskie zakończenie sprawy - CONGRATULATIONS. Naprawdę warto ukończyć JA UB satysfakcja.

*

marcinl0
Plutonowy
Plutonowy

Dodam, iż w każdym razie dla mnie, źródłem fenomenu JA2 & JA2,5 UB jest przede wszystkim genialny IMPORT postaci z JA2. Odczuwa się więź z postaciami które starannie rozwijamy w JA2 nie tylko dla samej ciekawej gry w JA2 - ale dla prawdziwego wykazania się w następnej grze z serii czyli w znacznie trudniejszym JA UB. Dlatego gram w serię JA od lat i zawsze odkrywam coś nowego.

Szkoda że JA1 jest na tyle "wiekowa" że jakikolwiek import postaci z JA1 do JA2 nie jest możliwy - chyba że się mylę.

Szkoda że tak mało jest dobrych serii tytułów z taką możliwością importu postaci - praktycznie trudno mi wymienić - może macie propozycje.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie