Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
snick
Post : 30 maja 2007 20:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 686
  • Dołączył: 17.07.2006
  • Skąd: Zabrze


Jak już powszechnie wiadomo - granaty w SOGu są słabe. Marne obrażenia, nawet od tych standardowych to ich największy mankament.

Aczkolwiek dzisiaj, zupełnie przypadkowo, znalazłem możliwość ich efektywnego wykorzystania. Otóż przybyłem do jednej bazy, gdzie w metalowych skrzyniach leżał zamknięty na zamek sprzęt. Mój mechanik został w innym sektorze, a ja zastanawiałem się, jak otworzyć skrzynie. Okazało się, że da się to zrobić za pomocą granatów. :) Nie wiem, czy ta metoda jest znana pozostałym graczom, ale nowicjuszom z pewnością się przyda. Napisałem, bo nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek w jakimś Jaggedzie otwierał zamek za pomocą granatów, a tu twórcy o to zadbali.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi na ten temat granatów w SOGu - ten temat właśnie po to powstał ;)


*
  WWW
lukasamd
Post : 31 maja 2007 16:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Pierwszy raz słyszę o czymś takim - może dlatego że nie próbowałem? :D Z drugiej strony znając celność moich ludzi rozwaliliby raczej całe skrzynie z zawartością a nie zamki :D


*
  WWW
snick
Post : 31 maja 2007 20:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 686
  • Dołączył: 17.07.2006
  • Skąd: Zabrze


Ee... Tu celność raczej nie ma nic do rzeczy - granat zakładany jest tak, jak np. C4. :P


*
  WWW
lukasamd
Post : 01 cze 2007 16:02
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Ujmę to tak - ??? :D

Ja widziałem tylko i wyłącznie granaty którymi można rzucać... no chyba że IS coś zmieniło w spolszczeniu 1.3


*
  WWW
snick
Post : 02 cze 2007 17:50
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 686
  • Dołączył: 17.07.2006
  • Skąd: Zabrze


Okey, w takim razie zademonstruję na przykładzie screenów:

1. Blood podchodzi do zamkniętej na zamek skrzynki (niebieska otoczka). W ekwipunku ma tylko zwykłe granaty (żółta otoczka), żadnych materiałów wybuchowych typu C4.

Obrazek

2. Klikam na skrzynkę. Pojawia się tradycyjne menu wyboru czynności. A w nim - możliwość użycia materiałów wybuchowych do otwarcia skrzyni (mimo iż posiadam tylko granaty, a nie specjalistyczne materiały wybuchowe).

Obrazek

3. Po kliknięciu na przycisk użycia materiałów wybuchowych, granat wybucha tak samo, jak np. C4 (i znika z ekwipunku). W moim przykładzie jeden granat nie wystarczył, musiałem wykorzystać też drugi. Efekt - jak na screenie. Zużyłem granaty (i tak są słabe...), ale skrzynia jest otwarta!

Obrazek

Co o tym sądzicie? :> Oczywiście ta metoda jest przydatna, gdy nie dysponuje się mechanikiem lub osiłkiem z łomem, bądź pozostał on w innym sektorze. Akurat ja tak miałem i dlatego użyłem granatów. ;P


*
  WWW
emanuel
Post : 07 lip 2007 00:50
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


Faktycznie nie zwróciłem na to uwagi, dałbym ci chętnie punkt pomógł, no ale to ty zacząłeś ten topik, więc nie mozna :lol:

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
lukasamd
Post : 07 lip 2007 08:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Ja też bo de facto należy się za takie niezłe odkrycie ;) Musiałbym to wypróbować kiedy będę grał w inne mody.


*
  WWW
snick
Post : 07 lip 2007 20:50
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 686
  • Dołączył: 17.07.2006
  • Skąd: Zabrze


Powiedzmy, że zrobiłem to bezinteresownie, w służbie polskiej scenie Jaggeda. xD


*
  WWW
emanuel
Post : 08 lip 2007 17:55
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


żeby tak Len traktował mój apel (już on wie o jaką łatkę mi chodzi) :diabel:

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron