Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
emanuel
Post : 10 cze 2007 09:05
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


Len pisze:
Nie poprawia także błędu zgłoszonego przez Emanuela.

to ja ci tu z zagranica przyjechał na 2 dni połupać w Wietnama, a ty nadal nie masz dla mnie dobrych wieści? poczekaj ty niedobry, Shadow już skumał się ze Spookym i Afgańczykami :diabel:

ale tak na serio, jest możliwość że za miesiąc będzie łatka poprawiająca p.w.k.o.d.s.z.p.w.? Bo nie wiem czy siedzieć na placówce, czy wracać do domu :diabel:

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Len
Post : 10 cze 2007 20:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Szczerze mówiąc wątpię ze względów o których już mówiłem. To bardzo czasochłonna robota co do której nie mogę mieć pewności. Po 2 godzinach roboty może się okazać, że to nic nie dało a tego ani ja ani mój komputer nie chcielibyśmy przeżywać.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
snick
Post : 14 cze 2007 19:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 686
  • Dołączył: 17.07.2006
  • Skąd: Zabrze


Hmm... Tuż po wydaniu spolszczenia był problem z podnoszeniem granatów do granatnika. Teraz co prawda granaty da się podnieść, ale nie da się ich włożyć do granatnika (a flary, gaz, dym i granat oszałamiający już tak).


*
  WWW
snick
Post : 22 cze 2007 18:26
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 686
  • Dołączył: 17.07.2006
  • Skąd: Zabrze


To już raczej błędy samej gry, a nie spolszczenia, ale:

przy strzale w kogoś z RPCów - wyjazd do windy
przy próbie lotu helikopterem - wyjazd do windy

przypuszczam, że brakuje odpowiednich plików, bo autor po prostu ich nie dodał. O ile strzelanie do RPC rozumiem, o tyle helikoptera już nie. Bo po co dodawać postać pilota, skoro nie można użyć helikoptera?


*
  WWW
emanuel
Post : 07 lip 2007 00:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


Len się nie wymiga tym razem. :-D

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
emanuel
Post : 06 gru 2007 14:37
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


sorry że przynudzam, ale czy wiadomo coś może w sprawie o której pisałem w tym temacie parę miechów wcześniej?

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Len
Post : 06 gru 2007 16:20
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Jestem zaskoczony, że jeszcze cię to interesuje :) Nic się nie ruszyło w tej sprawie, zajmuję się jednocześnie kilkoma projektami i piszę dla kilku stron internetowych więc wizja przepisywania danych przez 2-3 godz. która daje małą gwarancję efektu jakoś mnie nie zachęca.

Jak skończę RR, poszukam patcha do SOGa który ktoś kiedyś stworzył. Patch ten miał poprawiać właśnie statystyki broni ale gdzieś zaginął. Będę musiał porządnie poszukać.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
emanuel
Post : 05 kwie 2008 23:22
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


interesuje nadal :D jakbyś kiedys to zrobił moje gg: 2755038 :ok:

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
emanuel
Post : 31 mar 2009 20:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


i jak tam? nie dało się zrobić tej poprawki?

przypomnę. JA 2,5 doczekał się patcha który poprawiał błąd że podczas przechodzenia do jakiegoś sektora zajętego przez wroga więcej niż jednym naszym oddziałem gra wychodziła do systemu. SOG był albo budowany na wczesnej wersji JA 2,5 albo ktoś niechcący popsuł działanie tego patcha (który instalujemy wszak przed SOGiem). Dla mnie jest to trochę irytujące, bo nie jestem masterem który przechodzi grę jednym zawodnikiem uzbrojonym tylko w nóż :D

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
emanuel
Post : 01 kwie 2009 11:18
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


btw. nie wiem co jest grane, ale postawiłem na nowo grę tak jak opisane i?

nadal nie mam tygrysów w I10 a nadto niejaki Trang kiedy zaczynam z nim rozmowę wywala mnie do windy z komunikatem że brak jest sekwencji character #121 #0 oraz jak próbowałem do niego strzelić (a co?) to że brak #121 #11

wgrałem ten nowy patch 1.3 PL ale na ekranie powitalnym gry mam dalej wersję 1.02 czy coś takiego

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Len
Post : 01 kwie 2009 11:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


emanuel: W oryginalnym Vietnam SOG '69 nie edytowano pliku EXE. Zrobiono to dopiero w wersji PL na potrzeby przedłużenia pola na nazwę miasta (w ang. SOGu miasto na mapie nosi nazwę Varrez zamiast Tay Ninh). Ponadto dane broni i przedmiotów zostały przepisane, aby uniknąć wiecznych problemów ze statystykami broni z którymi borykała się wersja angielska.

Zmiany były dokonywane na pliku EXE, który wcześniej został spatchowany, więc teoretycznie wszystko powinno być w porządku. Dlaczego tak nie jest? Tego nie wiem. Ale spróbujemy zrobić to jeszcze raz, tym razem przed przepisaniem sprawdzimy czy w ogóle plik został zmieniony, aby nie tracić kolejnych 3-4 godzin na przepisywanie danych.

emanuel pisze:
wgrałem ten nowy patch 1.3 PL ale na ekranie powitalnym gry mam dalej wersję 1.02 czy coś takiego

Jeśli w instalatorze jest napisane, że to wersja 1.3 to wszystko się zgadza. Musiałem zapomnieć zmienić numerek w pliku EXE.

Aha, i rozumiem, że jakby co to zgłaszasz się na testera ;)

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
emanuel
Post : 01 kwie 2009 13:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


jasne - to mój ulubiony mod do JA :-D

EDIT:

btw. mam kolejną awarię - docieramy do kampusu pierwszego (nie pamiętam numeru mapy) i zagadujemy do Ruiza - wylot do windy

komunikat mówi brak pliku do charakter 70 kwestia 0

stawiałem już 3 razy całą grę (czyli podstawę i moda z patchami) i zauważyłem rzecz taką - nie podmieniło mi ikonek broni, amunicji itp. czyli mam stare obrazki a nowe podpisy. Denerwujące jest to tym bardziej że niektóre ikony np. amunicji tego samego typu są do różnej broni albo np. 5,56 czerwona to pudło 100 szt. a niebieska magazynek 30 sztuk. itp. itd. Pamiętam że jak grałem w to rok czy 2 lata temu to owszem był błąd z wywalaniem do systemu kiedy chciało się wejść np. dwoma oddziałami do sektora w którym był wróg, ale te ikony/tekstury czy jak zwał tak zwał - podmieniały się czyli widziałem pepeszę albo radiostację itp.

nie wiem co jest grane, używam praktycznie tych samych plików co wtedy ale doszedł patch 2 beta 1 oraz ten 1.3 PL. oczywiście znowu mam błąd że oddział w drodze zauważył kogoś w sektorze a tego kogoś nie ma, oraz np. brak dzikich kotów w magazynie. czyli tak jakby powrót do jakiejś wczesnej sytuacji z czasów wstępnego kodowania gry :-<

Wydaje mi się, że robię wszystko zgodnie z kolejnością wgrywania, głowy sobie nie dam obciąć, bo jednak kiedyś mi to działało a teraz nie działa, i nie chce mi się wierzyć, że pomyliliście pliki w patchach :wall:

na początku myślałem że to wina importowania postaci z JA2 albo JA2,5 UB, ale teraz postawiłem wszystko od nowa któryś raz, i zacząłem grę od czystych statystyk. Nadal mam to samo, czyli dużo rzeczy nie bangla i nie działa.

edit 2:

tym razem zrobiłem tak
JA 2,5 UB
patch angielski (nie wgrywałem polskiego)

SOG
patch 1
1.3 PL

Ruiz nie wywala mnie do windy czyli pewnie pliki z dialogami są teraz poprawne. ikony są poprawne, czyli widzę taśmę z amunicją a nie magazynek z 5,56 itp. nie wiem czy będę miał dzikie koty w magazynie ale wnioskuję że ten zamęt powodował patch 2 beta 1

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
emanuel
Post : 07 kwie 2009 14:22
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


hm, nie wiem czy to jest błąd czy normalne działanie programu. w sektorze H15, taka wioska z ukrytym małym arsenałem m.in. kusza na wybuchowe strzałki i mapa do An Loc itp., który to sektor odbijamy przy pomocy samoobrony - miałem takie zdarzenie. odbiłem miasto, udało się ocalić jednego z samoobrony. zacząłem z radością boksować się z krówkami swoim cherlakiem a tu nagle... zaatakowała mnie moja własna samoobrona, znaczy kimkolwiek oni są. chyba jakiś zwolennik animals mi się trafił :-D

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Stridingshadow
Post : 07 kwie 2009 20:46
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


Mi się wydaje że krowy we wszystkich Jagged'ach są 'pod ochroną' :P

_________________
Obrazek


*
 
emanuel
Post : 20 kwie 2009 11:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze



_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna