Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
emanuel
Post : 05 maja 2007 12:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


Len pisze:
To już raczej wina UB. Nie wiem czemu tak się dzieje bo plik EXE z SOGa to ten plik z patcha (tylko lekko edytowany), który podobno zapobiega takim sytuacjom.

być może jest tak, że SOG ponownie zmienia to co naprawiała łatka polska do UB, a następnie polonizacja SOG już tego nie poprawia...

poprawcie to plizz szybko, bo o ile zabawne jest rozwałkowanie 30 chłopa przy pomocy zajebiście uzbrojonych 6 najemników, to jednak jak dojdę gdzieś, gdzie nie wystarczy już czaić się w głuszy i strzelać typom w głowy ze snajperek, tylko będzie trochę czołgów itp. to już 6 ludzi może być za mało... :<

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Len
Post : 05 maja 2007 12:32
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


emanuel pisze:
być może jest tak, że SOG ponownie zmienia to co naprawiała łatka polska do UB, a następnie polonizacja SOG już tego nie poprawia...

Właśnie o to chodzi, że nie. SOG nie podmienia pliku EXE, tzn. podmienia ale ja wszystko wprowadziłem ręcznie do pliku EXE z patcha do UB. Nie wiem czy uda mi się to naprawić, to by oznaczało kolejne 3 godz. roboty a jakby tego mało nawet nie mam pewności, że to coś da :(

Lukas: Bo ostatnia wersja nie ruszała nic z przedmiotami, było o tym pisane :] Nową wersją zajmę się być może w poniedziałek bo w ten weekend nie mam kiedy. Ostatnio mało mam czasu, ale na pewno się coś znajdzie ;)

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
emanuel
Post : 05 maja 2007 13:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


musi podmieniać. spróbuj na UB z nakładką SOG jeszcze raz załadować polski patch do UB. Wyskoczy ci komunikat, że plik ja2ub.exe (czy jakiś tam inny) nie jest w takiej wersji co ma być :diabel: znaczy nie wiem czy musi podmieniać, ale taki komunikat mi wyskakuje. Oczywiście robiłem to w ramach testów, bo skoro na UB to poprawiało ten irytujący błąd, to może i teraz poprawiłby... ale się nie da... :-<

ponadto, jak poświęcisz 3 godziny teraz, to wydrukuję ci specjalny dyplom uznania a w promocji wkleję nagie zdjęcia Fox, tak więc jest o co się bić man... :diabel:

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
lukasamd
Post : 05 maja 2007 18:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5317
  • Dołączył: 31.05.2006


Len pisze:
Lukas: Bo ostatnia wersja nie ruszała nic z przedmiotami, było o tym pisane :] Nową wersją zajmę się być może w poniedziałek bo w ten weekend nie mam kiedy. Ostatnio mało mam czasu, ale na pewno się coś znajdzie ;)


No to mam nadzieję że i pokazywanie czasu drogi poprawicie bo nadal jest źle (ale w JA2 też chyba tak było...).


*
  WWW
emanuel
Post : 05 maja 2007 23:21
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


hm. w JA 2 font w tym pokazywaniu czasu był wyraźny, a przyznam się że w SOG faktycznie ani razu nie udało mi się odcyfrować co tam jest napisane. Podobnie zresztą jest kiedy oddział przechodzi z jednego sektora do drugiego w tym samym mieście, wcześniej to było max 5 minut teraz oni idą chyba z godzinę...

Len, proszę cię man
zrób łatkę na dokładkę
żebym nie biedował
i do wroga ładował
z wszystkich 18 luf

:D

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
lukasamd
Post : 06 maja 2007 16:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5317
  • Dołączył: 31.05.2006


A ja mam małe pytanie - dlaczego część sektorów została przetłumaczona a część nie? Dopiero co dostałem się do An Loc (późno? nie mam czasu grać za wiele :P) a pod nim widzę sektor "Road" a obok "Droga"... dziwnie to wygląda :D - wiem że kiedyś narzekałem chyba że po EN ale wydaje mi się że jak tłumaczyć to tłumaczyć a nie zostawiać, w tym wypadku dużo zajmuje więc lepeij zostawić EN.

Swoją drogą - An Loc Baza i Heli to An Loc też dziwnie wygląda :)


*
  WWW
Len
Post : 07 maja 2007 12:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Jakbyście czytali to byście wiedzieli :P

Nie odpowiem teraz na wszystkie pytania bo mam małe zamieszanie ale przeczytam to jeszcze raz i wezmę wszystko pod uwagę gdy będę robił patcha. Za to mogę powiedzieć (bo już wiele razy to mówiłem) dlaczego nie zostały przetłumaczone wszystkie nazwy sektorów - to dlatego, że w UB jest inaczej niż w JA2. Tutaj nazwy sektorów są zapisane w pliku z sektorem, dzięki temu możesz mieć i 200 sektorów z czego każdy może mieć inną nazwę, ale problemem jest to, że te sektory trochę zajmują, a wierzcie mi - nie chcielibyście mieć kilkudziesięci MB spolszczenia ;)

Emanuel: Fajny wierszyk. To dla mnie? :D

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
emanuel
Post : 07 maja 2007 14:46
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


no, na zachętę, żebyś zrobił łatkę taką, żebym mógł w SOG wchodzić do wrogiego sektora wszystkimi 3 oddziałami, a nie tylko jednym. :diabel:

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Len
Post : 07 maja 2007 21:46
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


LukasAMD pisze:
Opis M-16 wychodzi poza miejsce (nie jest cały widoczny) - nie mam teraz screena.

Czy aby na pewno w SOGu jest taka broń? Ja przeszukałem wszystkie i nie znalazłem.

Ok, poprawiłem wszystkie zgłoszone przez was błędy oprócz tego z przechodzeniem wiecej niż jednym oddziałem z sektora do sektora. Nie wiem czy mi się to opłaca bo jak zmarnuję 3 godz. i sie okaże, że to nic nie dało to ten komputer może nie przeżyć :)

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
emanuel
Post : 08 maja 2007 08:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


opłaca ci się :>

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
lukasamd
Post : 08 maja 2007 14:22
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5317
  • Dołączył: 31.05.2006


@Len na bank jest M-16 i to na bank w wersji A1. Sprawdzałem i jestem pewien, później dodam też screena.


*
  WWW
emanuel
Post : 08 maja 2007 18:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


Ja natomiast gdzieś spotkałem się że łom opisany był jako Aom , tak na marginesie, czy wrony muszą być opisane jako łom? :D To jest tak od czasu JAUB2.5 no ale może czas to poprawić :)

I zrobić patcha dla emanuela żeby mógł siać masakrę z 18 luf :lol:

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
lukasamd
Post : 08 maja 2007 19:11
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5317
  • Dołączył: 31.05.2006


Aja w końcu daję obiecanego screena z M-16A1:

Obrazek


*
  WWW
emanuel
Post : 08 maja 2007 20:28
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Dołączył: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


Wiecie co, ja sobie pozwolę ponownie zapytać o taką rzecz. Kiedy instalujemy SOG PL właściwa kolejność jest taka:
1. JA 2.5 UB (PL)
2. łatka polska
3. łatka angielska

4. SOG
5. spolszczenie do SOG

i teraz chodzi mi o to. Skoro łatka polska naprawia błąd kilku oddziałów wchodzących do sektora zajętego przez wroga, angielska łatka zaś - jak zauważyłem - daje starszą wersję jakiegoś tam pliku (łatka stawiana wszak PO POLSKIEJ ŁATCE), to może to ta angielska łatka coś tu miesza. Co ona w zasadzie poprawia/polepsza? Po co ją instalować? Może spróbować postawić SOG tylko na JA2.5UB z polską łatką?

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
gonzo_68
Post : 08 maja 2007 23:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 114
  • Dołączył: 17.08.2006


Łatka angielska na UB PL pozwala na prawidłowe ustawienie broni i innych sprzętów. Inaczej w SOG mamy sieczkę.
Snajperka FRF1 zachowuje parametry G11, którego podmieniła, tak ze wszystkimi chyba giwerami. Najemnicy noszą majtki (ochraniacze pachwin) na klacie, a puszkę żarcia na głowie... i tak dalej.
Dosyć to męczące, choć czasem zabawne.


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna


cron