No ale mam pytanie, bo nie umiem sobie poradzić z XML.
A chodzi o to gram właśnie w JA2 1.13 Urban Chaos, ale muszę zmienić parametrów kilku przedmiotów w tym modzie.
I XML oczywiście działa gdy go uruchamiam, ale ląduje mi plik DATA z podstawowej 1.13 bez UC.
Więc edytuje plik XMLEditorInit.xml i zmieniam linijkę:
<XMLEditor>
<!-- The current Data folder used for the XML-Editor -->
<Data_Directory>Data-1.13</Data_Directory>
Na
<XMLEditor>
<!-- The current Data folder used for the XML-Editor -->
<Data_Directory>Data-UC113</Data_Directory>
Odpalam XML i wywala kilka errorów, nie pisałbym o tym bo umiem googlować i sam umiem szukać rozwiązania problemów, ale czasami napotykam na ścianę z którą sam se nie umiem poradzić
Więc znalazłem podpowiedz by z innych plików data przekopiować brakujące pliki i wrzucić je do folderu Data-UC113, oczywiście wcześniej robiąc backupy.
Ale ni za cholerę to nie wychodzi, nie mogę tego odpalić ciągle jakieś błędy, z początku brakuej plików a potem gdy już tych plików nie brakuje to na końcu, przy building item table, jakieś błędy, i tylko jest problem z tym UC inne pliki Data da się włączyć...
Czy istnieje jakiś sposób na edytowanie tych przedmiotów z UC pod 1.13 ?
Ogółem moim zamiarem jest edycja dodatków do broni jak celowniki, bo nie podoba mi się to że gdy celujemy z celownikiem snajperskim x10 to widzimy połowę mapy... zawsze to edytuje żeby działało jak w zwykłym ja2.
Bardzo bym prosił o pomoc jeśli ktoś zna rozwiązanie tego