Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Maxwell
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Grając znajduję sporo gorzałki i praktycznie zero szmat (co niby za problem zdobyć szmatę - choćby to miał być skrawek munduru martwego żołnierza :P ), więc postanowiłem coś z tym zrobić.

Barmani nie są zbyt przydatni więc edytowałem ich zasób towarów. Każdy braciszek ma oddzielny plik xml (PeterInventory.xml, AlbertoInventory.xml etc.), ale w każdym pliku jest to samo:

Kod:
<INVENTORYLIST>
   <INVENTORY>
      <uiIndex>0</uiIndex>
      <sItemIndex>256</sItemIndex>
      <ubOptimalNumber>12</ubOptimalNumber>
   </INVENTORY>
   <INVENTORY>
      <uiIndex>1</uiIndex>
      <sItemIndex>255</sItemIndex>
      <ubOptimalNumber>6</ubOptimalNumber>
   </INVENTORY>
   <INVENTORY>
      <uiIndex>2</uiIndex>
      <sItemIndex>245</sItemIndex>
      <ubOptimalNumber>9</ubOptimalNumber>
   </INVENTORY>
</INVENTORYLIST>

(kolejno piwo, wino, alkohol)

Dodałem kawałek:
Kod:
   <INVENTORY>
      <uiIndex>3</uiIndex>
      <sItemIndex>1022</sItemIndex>
      <ubOptimalNumber>3</ubOptimalNumber>
   </INVENTORY>

Teraz sprzedają również w ograniczonej ilości szmaty (1022 odpowiada za 'Rag' zaś ubOptimalNumber to przeciętna ilość danego towaru u sprzedawcy - w praktyce oznacza to że barman będzie miał około trzech... czasem więcej, a czasem wcale. Jeżeli ustawimy na zero to nie będzie sprzedawał, a tylko kupywał dany towar).

Teraz można bez większego problemu zaopatrywać się w mołotowy ;) - bodaj najtańszy granat w grze. Co prawda nie jest to bardzo realistyczne, ale co kto lubi ... zresztą co jak co, ale jakieś szmaty w barze powinny być ;)

Wypadało by jeszcze w Items.xml podnieść cenę alkoholu <usPrice> z 30 do ~45 bo Mołotow ma wartość 50.

Można w ten sposób dodać do asortymentu również broń, amunicję, cygara i co tam sobie chcecie ;) (zdaje się że ktoś na BPF proponował 'od czasu do czasu obrzyna spod lady' ;) ).

Na tej samej zasadzie można edytować zasób Jake'a, Tonego itp.

(BobbyRay'a nie edytuje się w ten sposób - on bierze wszystko z pliku Items.xml, za wyjątkiem rzeczy które mają tam zaznaczone że nie da się kupić)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie