Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
dzidek1983
Post : 30 gru 2020 08:49
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 29
  • Dołączył: 02.07.2009


Cześć

Kupiłem ostatnio JA2 Gold 1.12 ENG na GOG.

Niestety żadna wersja 1.13 którą pobrałem nie chce poprawnie działać.
Próbowałem kilka razy.

Wersja 7609 - ciężko ją uruchomić, ciągle jakieś błędy wywala, a to grafika a to jakiś fatal error przy turze przeciwnika, reinstalowałem kilka razy i zawsze to samo

Wersja Beta - tutaj grafikę naprawili, gra działa poprawnie ale po jakimś czasie mam freeze kursora i nie mogę nic zrobić, tak średnio raz na godzinę wypada, miałem pecha czy to częsty błąd?

Macie jakieś porady co do tej wersji Beta?


*
 
Ripper
Post : 17 sty 2021 17:49
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 324
  • Dołączył: 24.09.2010


Może zainstaluj nakładke od win10 na to?


*
 
luk3Z
Post : 07 mar 2021 13:04
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 62
  • Dołączył: 01.03.2010
  • Skąd: Metavira



_________________
JA2 Vault (Repositories): https://pastebin.com/MJFckiaq
JA2 1.13 Hot Keys: https://pastebin.com/EHLMuk1k
JA2 v1.13 Starter Documentation: https://github.com/aimnas/1.13_starter_documentation


*
 
junior12344
Post : 03 cze 2021 12:29
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Szeregowy
  • Posty: 1
  • Dołączył: 03.04.2016


Witajcie,

po 2 latach zainstalowałem JA2 WF + pobrałem v.1.13. Przed dodaniem 1.13 gra w ogóle nie startowała - czarny ekran. Po dodaniu 1.13 włącza się, ustawiam wszystko i zaczynam rozgrywkę. skoki są takie, że kursor ledwo chodzi, a po oddaniu strzału leci on do celu jakieś 10 sec. POMOCY!! dodałem pliki pomocne przy Win 7,8, 10, ale to nic nie dało.

Pozdrawiam.


*
 
Ripper
Post : 07 cze 2021 16:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 324
  • Dołączył: 24.09.2010


Chyba nie masz nakadki do win10


*
 
sid77
Post : 12 maja 2022 08:23
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 03.06.2011


Witajcie,
mam problem w najnowszej becie 1.13 (9370). JA2 wersja steam (jako dlc do Wildfire), Win 10. Gdy uporam się z wrogiem w początkowej lokacji i po rozmowie z rebeliantami, ruszam w stronę lotniska. Po drodze napotykam przeciwnika. Gdy wchodzę w sektor wyskakuje następujący komunikat:
Video object index is large than the number of subimages.
Jak poradzić sobie z tym błędem?


*
 
Starchris
Post : 12 maja 2022 13:32
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2055
  • Dołączył: 25.06.2010


Ten błąd jest znany, ale niestety na chwilę obecną nienaprawialny. Jedyną możliwością jego uniknięcia jest nie wchodzenie lub omijanie sektorów z przeciwnikami w okolicy Omerty i w drodze do Drassen. Potem już wszystko działa poprawnie.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
sid77
Post : 12 maja 2022 13:56
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 03.06.2011


Dzięki za pomoc.


*
 
nemook
Post : 29 lip 2023 13:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 07.03.2017


Cześć,
Czy ktoś mi powie dlaczego w 1.13 mam krzywy celownik? Krzyżyk nie pokrywa się z celownikiem. Jak ustawie krzyżyk na przeciwniku to celownik znika? O co chodzi? Czy w wersji 4870 da się powrócić do klasycznego kursora w walce?


*
 
nemook
Post : 30 lip 2023 12:29
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 07.03.2017


Witam,
Czy ktoś powie mi co mam podmienić aby mieć polskie znaki w nazwach umiejętności przy tworzeniu IMP?
Korzystam ze starszej wersji 4870 i po wgraniu wszystko jest po polsku poza nazwami umiejętności gdzie zamiast polskich znaków wyskakuje "A"

Dzięki za pomoc.


*
 
Starchris
Post : 30 lip 2023 18:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Offline
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2055
  • Dołączył: 25.06.2010


W tej wersji 1.13, to akurat tłumaczenie jest zawarte w pliku exe i nie da się tego zmienić. Jest problem z właściwym wyświetlaniem litery Ł oraz Ń. Natomiast z tego co sprawdzałem, to błąd jest tylko przy tworzeniu IMPa, natomiast po jego utworzeniu, umiejętności poprawnie się pokazują.


Załączniki:
1.png
1.png [ 105.9 KiB | Przeglądany 413 razy ]

_________________
Obrazek
Poradniki Modera
*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie