Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Argoo
Post : 06 sty 2021 17:56
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 25.11.2020


Siema

Wróciłem do gierki po długim czasie z małej nostalgii jak i potrzeby zabicia czasu w pociągu którymi jeżdżę regularnie, zazwyczaj odpowiedzi na dreczące mnie pytania znajduje na forum bez problemu. Jednak mam pytanie dotyczące tego komunikatu przy włączaniu gry.
Po zainstalowaniu -

Ja2 na GOG
Ja 2 1.13(7609) Wildfire
Ja 2 na win 10

Wyskakuje mi coś takiego :


Załączniki:
wysypa.png
wysypa.png [ 187.83 KiB | Przeglądany 157 razy ]
*
 
Starchris
Post : 06 sty 2021 19:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1950
  • Dołączył: 25.06.2010


Witaj

Przede wszystkim ten komunikat nie ma żadnego wpływu na stabilność czy poprawność instalacji. Wszystko dobrze zainstalowałeś i gra powinna działać bez problemu.

1.13 ma to do siebie, że chyba każdą zmianę można włączyć lub wyłączyć w programie ini editor. Teraz jeśli przy danej opcji, w jakiś sposób nie ma wartości włącz/wyłącz (true/false), to system automatycznie nadaje jakąś wartość.

W przypadku Twojej instalacji system znalazł dwie opcje bez żadnej wartości, dlatego dla obydwu przydzielił wartość włącz / true.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Argoo
Post : 06 sty 2021 22:38
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 25.11.2020


ok dzieki!


*
 
Ronnie
Post : 09 sty 2021 18:18
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 115
  • Dołączył: 05.03.2012
  • Skąd: Radom


To akurat proste, brakuje wpisu dotyczącego cutscenek. Gra nie widzi tych wpisów albo nie mają ustawionych wartości więc przypisuje wartość domyślną, wszystko będzie działać jak należy.
Żeby nie wyświetlało komunikatu musisz zedytować plik Mod_settings (w folderze moda, z którego pliku .ini korzystasz) i dodać sobie powyższe wpisy z pliku ErrorMessages z ustawioną wartością "True"

_________________
Obrazek


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie