Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
gothrad
Post : 19 lis 2020 11:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 5
  • Dołączył: 19.11.2020


Cześć,
mam pytanie

Zainstalowałem JA2W i wrzuciłem na nie 1.13 z powodzeniem.
Edytuję sobie w XML-editorze i INI-editorze wszystko czego mi trzeba ale mam jeden problem.

Mianowicie mapa która na ekranie strategicznym jest z JA2 a sektory wewnątrz z JA2W.
Nie miałbym z tym problemu tylko w JA2W "rozszerzono" niektóre miasta.
Np. Chitzena miała 4 sektory tak jak i Drassen.

Czy da się ten element wstawić do zestawu, który posiadam?

z góry dziękuję z pomoc i pozdrawiam


*
 
Starchris
Post : 19 lis 2020 15:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1945
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
gothrad
Post : 19 lis 2020 20:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 5
  • Dołączył: 19.11.2020


Dzięki za szybką odpowiedź.

oba te linki już obskoczyłem i mam poinstalowane wcześniej.

może napiszę po kolei:

1. instaluję JA2 Wildfire (ENG)
2. wrzucam JA2 Modifications on JA2 Wildfire v1.23
3. Wrzucam JA2 1.13(7609) ENG
4. wrzucam 1.13(7609)_tilesets_for_wildfire_maps
5. Wrzucam 3 biblioteki .dll żeby nie klatkowało

I mam mapy z wildfire tylko ilość sektorów w miastach się nie zgadza niestety. Może tak musi być..

Jednak jeśli masz/macie jakieś pomysły to chętnie posłucham, bez tego da się grać , ale zawsze jest kilka sektorów więcej do wycięcia :)


*
 
Starchris
Post : 19 lis 2020 20:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1945
  • Dołączył: 25.06.2010


gothrad pisze:
1. instaluję JA2 Wildfire (ENG)
2. wrzucam JA2 Modifications on JA2 Wildfire v1.23
3. Wrzucam JA2 1.13(7609) ENG
4. wrzucam 1.13(7609)_tilesets_for_wildfire_maps
5. Wrzucam 3 biblioteki .dll żeby nie klatkowało

W tym przypadku tylko mapy się będą zgadzać i nie da się tego zmienić, ponieważ plik exe jest nadal kierowany do domyślnej konfiguracji klasycznego JA2.

Musisz przekierować plik exe, żeby czytał konfigurację Wildfire, czyli:

1. JA2 Wildfire
2. Nakładka
3. https://jagged-alliance.pl/plik567/
4. https://jagged-alliance.pl/plik629/
5. Jeśli potrzebna https://jagged-alliance.pl/plik573/
6. Teraz w INI Edytorze zmieniasz plik konfiguracyjny VFS na Wildfire, zapisujesz zmiany i odpalasz grę

I teraz nie tylko mapy się zgadzają, ale również i sektory miastowe domyślne dla Wildfire.


Załączniki:
wildfire.png
wildfire.png [ 581.89 KiB | Przeglądany 93 razy ]

_________________
Obrazek
Poradniki Modera
*
 
gothrad
Post : 19 lis 2020 21:33
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 5
  • Dołączył: 19.11.2020


Zrobiłem wszystko co do joty jak kazałeś.

W wersji angielskiej pobranej ze strony nie tworzy mi się plik vfs-wildfire i folder "wildfire606"

Problem w tym, że w INI mam do wyboru tylko
JA2113
JA2Vanilla
JA2 UB113
JA2 UB Vanilla

ostatnie 2 nie odpalają domyślam się że chodzi o dodatek Unfinished buisness
natomias nie mam opcji z "Wildfire"

Odpalam obie pierwsze opcje i w obu niestety mapa jak wcześniej..

Ponadto Twoja mapa jest trochę inna od tej z wildfire, którą pamiętam :)
(chciałem wrzucić screena ale jest za duży - balime ma 2 sektory, estoni 1 , meduna 3 więcej)

Niemniej jednak przyjmę chętnie taką jak ta u Ciebie.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DZIAŁA!!!

Zainstalowałem na nowo ze Steama polską wersję, wszystkie pliki pobrałem w PL i działa!

Wolałbym po angielsku ale co tam!

DZIĘKUJĘ!!!


*
 
Ripper
Post : 22 lis 2020 11:26
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 311
  • Dołączył: 24.09.2010


Chciałem się spytać, czy na poprawnie zainstalowanym ja2 wildfire 1.13 tak jak tutaj jest opisane, wrogowie będą mieli tez niebieskie i niebiesko białe koszulki? czy tak jak zawsze czyli czerwone, i czy w sektorach będą przedmioty w skrzyniach z ja2 wildfire czy będą też te nowe które wprowadza 1.13?

I czy generalnie 1.13 wildfire to tylko nowe mapy czy mechaniki tez są z wildfire? czy jak to jest bo zastanawiam się nad tym czy nad arulco revisited.


*
 
gothrad
Post : 23 lis 2020 17:28
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 5
  • Dołączył: 19.11.2020


biegają na zielono czerwono jak w JA2.

Mapy to ciekawa sprawa, gram od kilku dni nie widziałem jeszcze wszystkiego, ale tak:
w sektorze 2 kratki pod omertą była w Wildfire stacja benzynowa tutaj jest jakiś sektor którego nie kojarzę z podstawki ani Wildfire
W bazie SAM pod Chitzeną dodano 2 małe budynki i worki na dachach, w drassen na lotnisku jakiś mały budynek, kompletnie zmieniony jest sektor z Doreen (bardzo fajna mapka).
i tak dalej. Ogólnie mapy z widfire ale co chwile jakieś fajne zmiany.


W skrzyniach jest dużo nowych gratów, jest też dużo nowych skrzyń.
mechaniki wszystkie są zaciągniete z 1.13 zresztą nie pamiętam żeby pod tym względem Wildfire wprowadzało coś nowego.


*
 
Ripper
Post : wczoraj 18:04
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 311
  • Dołączył: 24.09.2010


Aha dzięki :)

A twoim zdaniem lepiej zagrać w tego wildfire 1.13 czy w arulco revisited?


*
 
gothrad
Post : wczoraj 19:13
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 5
  • Dołączył: 19.11.2020


Ja pykam w wildfire bo to w gruncie rzeczy JA2 tylko ze zmienionymi mapami, które są ciekawsze wg mnie + 1.13 dla sprzętu i mechanik czyli możliwość edytowania praktycznie każdego parametru.

Nie próbowałem jeszcze żadnych modów które dodają nowe miasta/fabułę/zadania itd. czyli np. UrbanChaos

z tego co widzę Arulco revisited jest czymś pośrednim bo niby stara mapa ale kilka nowym miast na niej jest jakaś wyspa na południu :)

I chyba właśnie mi znalazłeś kolejny temat który wypróbuje czyli ARevisited tylko muszę zobaczyć jak kompatybilność z 1.13 :)

Piękne to jest że takie rzeczy powstają, grałem w łejstlandy i xcomy ale starego DŻageda nikt jeszcze nie dogonił.


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie