Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
DanielS
Post : 14 sty 2017 15:37
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 28
  • Dołączył: 07.09.2014


Ripper pisze:
(...)
Btw: Wyczytałem na Bears Pit że nie ma sensu ratować Miguela, bo jest zbugowany, ( w końcu beta ) i jest w złym sektorze, ale można go olać i tak przejść grę bez niego, trochę szkoda, no ale można im wybaczyć ten mały błąd, bo mod jest naprawdę dorobiony.


Można zmienić plik MercProfiles.xml w lokalizacji \Data-Vengeance\TableData na:
Kod:
<uiIndex>57</uiIndex>
<Type>3</Type>
<zName>Miguel Cordona</zName>
<zNickname>Miguel</zNickname>
...
<sSectorX>11</sSectorX>
<sSectorY>11</sSectorY>
<sSectorZ>0</sSectorZ>


Po zmianie pliku trzeba rozpocząć nowa grę.


*
 
bonanza
Post : 14 sty 2017 15:47
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 14.01.2017


Witam wszystkich, jestem tutaj nowy.
Swoja przygode z Jagged Alliance zaczalem wieki temu i na biezaco staram sie sledzic nowosci itd.

Do rzeczy, od wczoraj gram w Venegance no i niestety, ale w grze natknalem sie na mase bledow...

To co udalo mi sie wylowic to miedzy innymi:
*stare nazwy miast
*Bobby Rays nie dziala nawet po przejeciu lotniska w Drassen i nowego lotniska w Chiteznie
*bardzo duzo dialogow, szczegolnie nowych postaci nie zostalo spolszczonych
*bardzo czesto w miastach gdzie mamy Samoobrone, przy naszej turze mamy nieograniczona ilosc punktow przez co mozemy "przejechac" caly sektor jednym najemnikiem
*dosyc czesto w Cambrii wyrzuca nas z gry po probie przejscia na sektor obok
*napotkane postacie maja nowe zdjecia, lecz stare nazwy (spotkalem Ire chyba w San Monie ale przedstawila sie jako kto inny)

Jak znajde cos nowego to dam o tym znac.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :ok:


*
 
bonanza
Post : 14 sty 2017 16:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 14.01.2017


Kolega wyzej pisal o "Jape"

Jezeli chcesz podkrecic troche statystyki najemnika to mozesz w kodzie zrodlowym "Jagged Alliance 2/Data Venegance/Ja2_Options" znalezc rubryke "IMP_INITIAL_POINTS = XXX" gdzie w miejsce XXX wstawiasz sobie liczbe punktow statystyki. W ten sposob robisz sobie IMP'a ze wszystkimi statystykami na maksa. A jezeli chcesz pograc najlepszym skladem najemnikow od samego poczatku gry to znajdz w/w kodzie zrodlowym rubryke "STARTING_CASH_XXX" gdzie XXX oznacza poziom trudnosci, po znaku rownania mozesz ustawic sobie dowolna ilosc poczatkowej gotowki. W ten sposob nie trzeba uzywac zadnych programow to edycji plikow. No i polecam nadpisac sobie ten pliczek, w razie gdybys chcial wrocic do normalnych ustawien.

:-)


*
 
Bastula
Post : 14 sty 2017 18:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 23
  • Dołączył: 16.03.2012
  • Skąd: Łodygowice


Witam.Zainstalowałem moda tak jak jest podane w opisie ale niestety wyskakuje mi taki komunikat.


File : ..\src\Core\vfs_init.cpp
Line :286
Location : vfs_init::initVirtualFileSystem

Could not initialize library [Data\Loadscreens.slf]in profile [SLF Libs],path[Data\Loadscreens.slf]

Może ktoś wie o co chodzi.Grę i moda instalowałem pare razy i ciągle to samo.


*
 
DanielS
Post : 14 sty 2017 20:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 28
  • Dołączył: 07.09.2014


Pomocne byłoby info na jakim systemie uruchamiasz moda...
Podobny komunikat miałem gdy antywirus przyblokował mi plik exe gry.


*
 
bonanza
Post : 14 sty 2017 20:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 14.01.2017


Ja zrobilem tak:

*zainstalowalem podstawe Jagged Alliance 2 prawdopodobnie z CD Project
*nastepnie wrzucilem najnowszego patcha 1.13
*dopiero na koncu dodalem moda Venegance

oczywiscie wszystko rozpakowalem i wrzucilem do folderu z podstawa, nadpisujac wszystkie pliki

Mam nadzieje ze pomoglem. ;-)


*
 
Starchris
Post : 14 sty 2017 21:03
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Bastula pisze:
File : ..\src\Core\vfs_init.cpp
Line :286
Location : vfs_init::initVirtualFileSystem

Could not initialize library [Data\Loadscreens.slf]in profile [SLF Libs],path[Data\Loadscreens.slf]

Ten błąd oznacza, że gra chce się uruchomić, ale nie ma podstawowych plików gry z podstawy JA2. Może gra się źle zainstalowała z niewszystkimi plikami.

bonanza pisze:
*zainstalowalem podstawe Jagged Alliance 2 prawdopodobnie z CD Project
*nastepnie wrzucilem najnowszego patcha 1.13
*dopiero na koncu dodalem moda Venegance

Nie tak. Instalujesz JA2 i od razu do głównego jego folderu, kopiujesz wszystkie pliki z moda Vengeance: Reloaded. Nie ma potrzeby instalować jakichkolwiek patchy.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Bastula
Post : 14 sty 2017 21:26
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 23
  • Dołączył: 16.03.2012
  • Skąd: Łodygowice


Dzięki za pomoc.Już wszystko w porządku.Aktualizowałem orginalną polską wersje do 1.05 pl bo taka niby preferowana wersja jest potrzebna do odpalenia moda ale wyskakiwał ten komunikat.Zainstalowałem jeszcze raz gre bez pathy i na to moda i uruchamia się bez problemu.


*
 
bonanza
Post : 14 sty 2017 21:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 14.01.2017


no ja mialem JA2 juz najnowszym patchem 1.13, mimo tego gra poki co dziala ;)


*
 
Ripper
Post : 15 sty 2017 12:00
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


Mam pytanie co do kopalń, odbiłem kopalnie w drassen, zwerbowałem tego od kopalni co sie z nim gada aby był dochód :D

Dałem mu misje w facilites mining =>foreman i to tyle? czy coś jeszcze trzeba zrobić aby dochód był normalny? bo na razie dostaje z drassen 250$... a to trochę mało.


*
 
Ronnie
Post : 15 sty 2017 19:04
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 114
  • Dołączył: 05.03.2012
  • Skąd: Radom


A jaką masz lojalność w mieście?

_________________
Obrazek


*
 
Ripper
Post : 16 sty 2017 11:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


Na razie niską :P


*
 
Ronnie
Post : 16 sty 2017 14:44
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 114
  • Dołączył: 05.03.2012
  • Skąd: Radom


No to masz odpowiedź czemu masz małe przychody :P
Jeśli masz w drużynie kogoś z umiejętnością snitch to rozkaż mu w mieście rozsiewać propagandę ;) Lojalność szybciej urośnie.

_________________
Obrazek


*
 
jopin
Post : 25 sty 2017 12:04
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 10.01.2017


panowie takie pytanko co mam zrobić żeby dostawy ze sklepu boba docierały do dresen ? normalnie nic nie dociera ! ?


*
 
Halucyn
Post : 27 sty 2017 00:06
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 94
  • Dołączył: 06.12.2007
  • Skąd: Włodawa


Chyba to po prostu błąd tej modyfikacji - też zmarnowałem ze 4 tysiące. :P
Spotkałem najemnika Cobrę, którego daje radę nająć. Ma on podobno Jeepa - tylko że u mnie zamiast niego widać postać - da się do niej wejść za kółko, ale jak chcę zmienić sektor, bo gra wysypuje się. Mogłem coś źle zainstalować? Drugi problem tyczy się portretów najemników - niekiedy zamiast twarzy któregoś z nich widnieje twarz Skyridera, albo czarny kwadrat.
I jeszcze pytanie - jak nająć Sandmana z knajpy w San Monie? Sparky dała się zrekrutować bez problemu, natomiast jej syna nie daje rady (ponad 30 dowodzenia).

_________________
Obrazek


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna