Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
kwachu
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Witajcie, mam pytanie odnośnie powiększonych składów w JA 2 v 1.13. Czy w najnowszej becie jest w ogóle możliwość ich powiększenia w plikach INI? Chodzi mi o zwerbowanie wszystkich najemników.

Ostatnio zmieniony 01 paź 2015 07:25 przez kwachu, łącznie zmieniany 1 raz

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Chyba wszędzie czy w oficjalnej, czy w becie jest tak samo. W głównym folderze gry musisz otworzyć plik:

"INIEditorJA2Options".

Tam szukasz tej pozycji:

"<Property name="MAX_NUMBER_PLAYER_MERCS" datatype="numeric" minvalue="16" maxvalue="32" defaultvalue="0" interval="1">"

Zmieniasz opcje "maxvalue="32" na np. maxvalue"100" i zapisujesz.

Następnie otwierasz INI Editor i tam w zakładce:

"System Limit Settings / MAX_NUMBER_PLAYER_MERC" zmieniasz "New Value" na nową wartość i zapisujesz.

Inaczej chyba się tego nie da zrobić, nie testowałem nawet, czy to zadziała.

*

kwachu
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Na stronie Bear's Pit Blog znalazłem odpowiedź na nurtujące mnie pytania. Otóż Flugente modder który zajmuje się implementacją tego dodatku, nadal go tak naprawdę testuje. Z powodu dużej ilości bugów, nie pojawił się on w żadnej wersji Ja 2 v1.13 BETA. Jednakże sam prosi aby w miarę możliwości samemu testować tę opcję w grze dlatego zamieścił link na stronie ja-galaxy-forum z plikami INI i exe. U mnie działa, jednak zbyt krótko testowałem aby móc zauważyć jakiś błąd. Na pewno INI Editor zgłasza alerty po najechaniu na linijki odpowiedzialne za wielkości najemników w sektorach. Tyle z mojej strony. Starchris, dzięki za zainteresowanie tematem i szybką odpowiedź.
Pozdrawiam.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie