Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Ripper
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Chciałem się zapytać czy gdybym miał Wildfire 6.0 i zainstalował bym nakładkę na której działają mody z ja2, a potem na to zainstalował 1.13, to czy taki wildfire byłby taki sam jak zwykły ja2 1.13 z mapami z WF ?

Czy byłby zupełnie inny ?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Ripper pisze:
taki wildfire byłby taki sam jak zwykły ja2 1.13 z mapami z WF

Taki powinien być.

*

Ripper
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Dziękuje, w sumie szkoda... bo wildfire byłby najlepszy, nawet lepszy od 1.13, gdyby dało się obniżyć obrażenia w głowę, naprawić wage niektórych przedmiotów, i żeby dało się naprawiać przedmioty z składnikiem 18 :(

Kurna że do tego WF 6. niema nic ;f

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Przyznam się że też tęsknię za WildFire zwłaszcza że inne podobne mody typu UC śmigają całkiem bezproblemowo z najnowszymi wersjami v1.13 (testuje właśnie).
W WF najciekawsze były kwestie frakcji, przemytników, portów itp, a w sumie wszystko to działa raczej prawidłowo w UC 1.13 więc sądzę że WF też dało by się tak podrasować, tylko pewnie musi się znaleźć jakiś fanatyk serii żeby fizycznie to zrobić :)

Niemniej grając w UC 1.13, równocześnie zacząłem też kampanię "zwykłego" v 1.13 w formie AIMNAS z BigMaps i przyznam że UC mimo zajefajnej fabuły i wszystkiego co wymyślił Urban Squad wieki temu - troszkę odstaje.
Brakuje mu mianowicie dużych map, oraz idącego za tym dopasowania parametrów broni i sprzętu - w szczególności zasięgu widzenia.
W UC trochę boli że włażę na mapę i wprost z krawędzi mapy widzę pierwsze 15 sztuk wroga, a kolejne 20 może dobiec do mnie w ciągu tury. Generalnie na wyższych poziomach trudności i większych ustawieniach ilości wrogów na tych maleńkich mapkach wrogowie chodzą w strasznym ścisku, tak, że idąc na mnie muszą się między sobą przeciskać.

Z kolei w AIMNAS/BigMaps mapy są rozległe, jest gdzie się poskradać i taktycznie wszytko super gra. Jeśli na granicy zasięgu SMG (tzn. 150m) zobaczymy wroga to strzelamy zamiast biec do niego przyłożyć mu broń do głowy (bardzo wqrzające na małych mapkach) - ale brakuje trochę fabuły...

No i w skrzyniach nie uświadczymy totalnie nic (moderzy robią duże mapy sektorów pod kątem uzupełniania ich itemkami w ramach modów), a także nie ma podziemi/kopalni. Mimo to rozgrywka wcale nie jest uboga ;)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie