Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Assur-ad-mu
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Witam

Mam taki problem że położyłem kilka ładunków C4 do obrony sektora. Po bitwie chcę je rozbroić i mieć je dalej ale tu rodzi się problem bo żaden z moich najemników nie jest w stanie tego zrobić. Zamontować zdalny detonator było prosto położyć jeszcze prościej a rozbroić się nie da. Ładunek ten po prostu podnoszą i mogę się pożegnać z tym najemnikiem. Próbowałem gdy byli w pełni wypoczęci też nic. Nawet nie zauważają że to trzeba rozbroić a sami to kładli. Próbowałem podnieść ładunek specjalistą od materiałów wybuchowych i jednocześnie bombardierem (82 zn. mat. wyb.), później inżynierem (62 zn. mat. wyb.) ona już kiedyś mi rozbroiła ładunek. Próbowałem prawie każdym co zna się choć trochę na materiałach i nic. Dlaczego tak si dzieje i tak to można naprawić i ponieść bo takich dobrych ładunków nie dostane od wroga razem ze zdalnymi detonatorami.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 31 lip 2012 13:38 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

No widzisz, mam ten sam problem. A próbowałem posłać do tego nawet Devina, który jest specjalistą od materiałów wybuchowych i ma ponad 90 umiejętności z tego zakresu.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Z minami jest podobnie bo jak się ją już położy to nikt jej nie podniesie tylko na nią wdepnie więc gdzie tu logika :crazy:

*

Hurricane
Kapral
Kapral

Ja rozbroiłem ( co prawda gram w Arulco Revisited) miny najemnikiem z ok 60 pkt. mat. wyb. dopiero po postawieniu niebieskiej flagi, może taka jest metoda.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Nawet jej nie zauważa jak się czołga wokół niej przy 80 pkt za. mat.wyb. Ale miny to można kłaść bo tego jest dużo i to jest tanie. Ale takie C4 jest ciężko dostać od razu gotowe do położenia i zdetonowania za pomocą zdalnego detonatora.

Ostatnio zmieniony 31 lip 2012 19:25 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 2 razy

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Trzeba wyjść z sektora i wejść do niego ponownie. Wtedy można ustawić flagę i normalnie rozbroić. Ewentualnie czekać na kolejną obronę i wtedy detonować. Póki nie wyjdziesz z sektora to detonatory są sprawne i gotowe do odpalenia.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Wróciłem do sektora w którym ustawiłem C4 bo w między czasie zdobyłem Tixe a pod nią się to wszystko odbywało i nadal nie mogę ich rozbroić. A zdalne detonatory nadal działają a spędziłem noc po za sektorem

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Assur-ad-mu pisze:
Wróciłem do sektora w którym ustawiłem C4 bo w między czasie zdobyłem Tixe a pod nią się to wszystko odbywało i nadal nie mogę ich rozbroić. A zdalne detonatory nadal działają a spędziłem noc po za sektorem

Jak wszystkie działają to zostaw je tam. Może kiedyś, podczas ewakuacji będziesz musiał "palić mosty za sobą". Chociaż z własnego doświadczenia wiem że jak wyjde z sektora to już detonatory są bezużyteczne. Dopiero jak rozbroje to mam ładunek wraz z detonatorem.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

To niestety był sektor do którego raczej nie przyjdę się bronić bo to sektor na wschód od Tixa, tam nawet drogi nie ma i wojsko wroga raczej tamtędy nie chodzi :( a w ataku na Balime przydałoby się co nieco C4 tak na zaś a tak to została mi jedynie zwykła mina i trochę granatów 40mm. Ale tym raczej ściany nie zniszczę :( .

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Assur-ad-mu pisze:
To niestety był sektor do którego raczej nie przyjdę się bronić bo to sektor na wschód od Tixa, tam nawet drogi nie ma i wojsko wroga raczej tamtędy nie chodzi

Zrób z mobilnej "korytarz" z wolną ścieżką do tego sektora, będą musieli tamtędy przejść :ok:

Assur-ad-mu pisze:
a w ataku na Balime przydałoby się co nieco C4 tak na zaś a tak to została mi jedynie zwykła mina i trochę granatów 40mm. Ale tym raczej ściany nie zniszczę :( .

40mm granatem rozwalisz ścianę ale nie każdą. Ale nie radzę rozwalać ścian bo może wtedy sklepikarze będą agresywni :evil:
Termobarycznym albo napalmem spróbuj.

Ostatnio zmieniony 01 sie 2012 18:36 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

micand1989 pisze:
Zrób z mobilnej "korytarz" z wolną ścieżką do tego sektora, będą musieli tamtędy przejść :ok:

Poradziłem sobie bez tych 3 ładunków, Znalazłem inne i naprawiłem je :) teraz trzeba wyszkolić samoobronę co zginęła w natarciach przez te kilka dni. A co do korytarza to dobry pomysł jakbym miał Alme zdobytą :ok:

micand1989 pisze:
40mm granatem rozwalisz ścianę ale nie każdą. Ale nie radzę rozwalać ścian bo może wtedy sklepikarze będą agresywni :evil:
Termobarycznym albo napalmem spróbuj.

Kiedy się skończyły po drodze co prawda nie miałem ich dużo bo wyszedłem mając około 12 Termobarycznych i i 30 zwykłych u 3 żołnierzy. A kasy nie starczyło na więcej :(

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie