Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Eichhorn
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Jak w tytule. Zachciało mi się zmodyfikować pobraną z JA Center anglojęzyczną wersję Deidranna lives 1.13. Modyfikacja miała polegać na dodaniu kilku lubianych przeze mnie egzemplarzy broni, amunicji do nich i oporządzenia. Zabrałem się do edycji przez xml edytor i tu napotkałem problemy.
1. Mimo utworzenia niektórych przedmiotów, i zapisania w ich charakterystykach, że można je dołączyć do wybranych karabinów przy próbie dołączenia ich jako dodatku startowego nie figurowały jako opcja.
2. Przy tworzeniu karabinów mimo zapisania charakterystyki jako "rifle" animacja w grze pokazuje je jako pistolety w wyniku czego mam absurdalny obrazek równoczesnego strzelania ze snajperki i peemu z obu rąk.
3. Mimo utworzenia karabinu, uzupełnienia plików sti dużych, średnich i małych oraz tego, że pokazuje się on w edytorze xml. Gra nie chce go pokazać, mimo, ze inne utworzone na podstawie obrazków już dodanych pokazuje.
4. Przy próbie dodania nowego kalibru broń, która utworzona została pierwotnie na istniejący w grze kaliber np. 7.61x51 a skonwertowana na nową amunicję, znika.

W czystym 1.13 zmiany te udawały mi się bez problemu. a tu takie dziwa.
Z góry wdzięczny byłbym za propozycje jak obejść te problemy.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Eichhorn pisze:
Modyfikacja miała polegać na dodaniu kilku lubianych przeze mnie egzemplarzy broni, amunicji do nich i oporządzenia. Zabrałem się do edycji przez xml edytor i tu napotkałem problemy.
1. Mimo utworzenia niektórych przedmiotów, i zapisania w ich charakterystykach, że można je dołączyć do wybranych karabinów przy próbie dołączenia ich jako dodatku startowego nie figurowały jako opcja.
2. Przy tworzeniu karabinów mimo zapisania charakterystyki jako "rifle" animacja w grze pokazuje je jako pistolety w wyniku czego mam absurdalny obrazek równoczesnego strzelania ze snajperki i peemu z obu rąk.
3. Mimo utworzenia karabinu, uzupełnienia plików sti dużych, średnich i małych oraz tego, że pokazuje się on w edytorze xml. Gra nie chce go pokazać, mimo, ze inne utworzone na podstawie obrazków już dodanych pokazuje.
4. Przy próbie dodania nowego kalibru broń, która utworzona została pierwotnie na istniejący w grze kaliber np. 7.61x51 a skonwertowana na nową amunicję, znika.

1. Pliki items i attachments musisz edytować wg wzoru
http://forum.jagged-alliance.pl/modyfik ... tml#p56423
http://forum.jagged-alliance.pl/modyfik ... html#p3058
2. otwórz items i weapons w notatniku i zmień ręcznie. XML edytor może zapisuje ci pliki w innej lokalizacji.
3. zła paleta kolorów albo plik z obrazkiem jest w niewłaściwej lokalizacji.
4. to jest to jak zmieniasz najczęściej używane amunicje. Zmień kaliber z innego mniej używanego.
http://forum.jagged-alliance.pl/modyfik ... html#p3076
i AmmoStrings.xml
Znika bo jest konflikt w plikach (.xml).

*

Eichhorn
Szeregowy

Pięknie dziękuję. A swoją drogą śmieszne. Przy robieniu tego na "gołym" 1.13 nie było takich problemów

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Eichhorn pisze:
Pięknie dziękuję. A swoją drogą śmieszne. Przy robieniu tego na "gołym" 1.13 nie było takich problemów

Podstawowa wersja 1.13 ma lokalizacje w katalogu Data-1.13, a DL ma jak mniemam inną.
Zawsze gdy występuje konflikt w plikach xml to albo nie działa poprawnie funkcja albo aplikacja pobiera informacje z podstawowej lokalizacji (katalog Data).

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie