Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Gryf
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral

Witam.
Zainstalowany najnowszy patch 4552 i duzy problem.
Wyglada na to, ze zniosl umiejetnosc nocne operacje. Moj glowny IMP ktory je ma, widzi tak samo daleko w nocy przez te sama bron jak IMP bez tej umiejetnosci (obaj noktowizor 3).
Poza tym IMP bez umiejetnosci nocne operacje w nocy z wycelowanym famasem widzi dalej o 2 sektory niz IMP z nocnymi i wycelowanym PN90. Nie rozumiem... postawiono na zasieg celownika? Przeciez to bez sensu w nocy.
Mam nadzieje, ze to jakis glupi blad. Jesli nie, mozna usunac nocne operacje w nastepnym patchu.
Tez tak macie , czy tylko u mnie cos sie zwalilo?
Pozdrawiam

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

A grasz na save z poprzedniej wersji, czy na zupełnie na nowo rozpoczętej grze?
Jeżeli na starszym, to sprawdź, czy błąd występuje również po rozpoczęciu gry od nowa.

*
Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Gram na save z wersji 4452. Zainstalowalem 4552 podczas zdobywania Almy (po zdobyciu kopalni, przed poludniowozachodnim sektorem). Zauwazylem od razu, ze cos jest nie tak, poniewaz IMP z nocnymi i PN90 widzal przeciwnikow 4 kratki (sic!) blizej niz IMP z Famasem i bez nocnych a stali obok siebie. Najnowszy patch zresetowal rowniez wszystkie ustawienia ini. Jestem juz w Balime i po raz kolejny okazuje sie, ze po instalacji nowego patcha albo gra sie sypie, albo nawet sejwa nie mozna wgrac. Patche powinny ulepszac gre i poprawiac bledy a nie za kazdym razem zmuszac do zaczynania gry od nowa :/
Jakies sugestie?
Pozdrawiam

*

Cichacz_32
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Niestety z ciężkim sercem cię informuje że trzeba (niestety) zacząć grę od nowa. Jest to konieczne do poprawnego działania gry.

burned the place to the ground."
Smoke on the Water

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Ehhh. :wall:
No nic musze w takim razie tylko jeszcze stoczyc pare walk, zeby zobaczyc jak bedzie sie sprawowala druga podstawowa bron mojego nocnego czyli G11 (dopiero co ja zdobylem w Almie). W tej grze wzialem mu bron automatyczna poniewaz w poprzedniej grze byla bezuzyteczna - nic burstem z niej nie mogl trafic. Zobacze czy warto. W Balime nie mialem okazji jej uzyc.
Pozdrawiam

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Przyłączam się do wypowiedzi Cichacza.

Ale to też może być skutek wybrania specjalności ( krok 2 po ustawieniu danych IMP ). Może inni twoi mają opcję "zwiad" albo "snajper/strzelec wyborowy" dlatego widzą dalej niż twój :>

Bo ja tak mam:
IMP1. Snajper, cichy
IMP2. Broń automatyczna, zwiad

i ma IMP 2 większy zasięg wzroku niż snajper ;)

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Faktycznie ma, ale w poprzednim patchu w nocy IMP z nocnymi widzial dalej. To on mial przerwania.
IMP1. bron automatyczna, nocne operacje, ukradkowosc - FN P90+G11+WSS Wintoriez
IMP2. dowodca druzyny, zwiad - Famas+WSS Wintoriez
IMP3. inzynier, bodybuilding - Enfield+Milkor MGL-140
IMP4. snajper+uczenie - HK MSG90A1+FN P90
IMP5. snajper+uczenie - HK MSG90A1+FN P90
IMP6. strzelec wyborowy, mysliwy, uczenie - HK MSG90A1+FN P90
Coz jesli w najnowszym patchu ulepszyli zwiad to trzeba bedzie wrocic do umiejetnosci IMP1. nocne operacje+zwiad+ukradkowosc.
Pozdrawiam

Dodano: 24 lip 2011 00:03

No nic sprawdzilem. G11 rzadzilo w patchu ktorym gralem z pol roku temu (nie pamietam ktory numer)... 20 za burst, 100 AP i pieciu lezy. W tym jest bezuzyteczne. Z podstawowa umiejetnoscia broni automatycznej trafia burstem wszystko oprocz wrogow.
Zaczynam nowa insane gre. Mam nadzieje ze naprawi sie ten blad z nocnymi. Nocne operacje, ukradkowosc i zwiad dla glownego IMPa, czyli powrot do przeszlosci :)

Dodano: 24 lip 2011 00:49

Strategic enemy settings/New strategic Ai - true
Strategic enemy settings/unlimited pool of troops insane - true
Strategic enemy settings/aggresive queen ai insane - true

Ostatnio zmieniony 24 lip 2011 00:09 przez Gryf, łącznie zmieniany 6 razy

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Gryf pisze:
Z podstawowa umiejetnoscia broni automatycznej trafia burstem wszystko oprocz wrogow.

Najpierw musisz skupić na maxa single-shot i potem naciskasz "B" (przełączasz na "burst","auto" albo "GL" (grenade launcher). Jeśli "burst" to masz 3 kulową serię, jeżeli "auto" - Klikasz RMB i wybierasz ile kul chcesz wypalić. Nie działa to na MG. Bo nie da się zmienić na singla.
Gryf pisze:
Strategic enemy settings/New strategic Ai - true
Strategic enemy settings/unlimited pool of troops insane - true
Strategic enemy settings/aggresive queen ai insane - true

Dołóż coś jeszcze...

Ostatnio zmieniony 24 lip 2011 18:53 przez micand1989, łącznie zmieniany 2 razy

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Cytuj:
Najpierw musisz skupić na maxa single-shot i potem naciskasz "B" (przełączasz na "burst","auto" albo "GL" (grenade launcher). Jeśli "burst" to masz 3 kulową serię, jeżeli "auto" - Klikasz RMB i wybierasz ile kul chcesz wypalić. Nie działa to na MG. Bo nie da się zmienić na singla.

Hmm... widzisz kiedys nie bylo to konieczne. Sprawdze.

Coz juz zaczalem nowa gre, lotnisko zdobyte i dziwna sprawa. Kiedys przeciwnicy zostawiali jakies marne giwery a teraz dostalem m.in. SW-98, M21 Tactical i HK SL8. Ciekaw jestem czy to przez zmiany w INI czy juz tak jest w tej wersji.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Gryf pisze:
Kiedys przeciwnicy zostawiali jakies marne giwery a teraz dostalem m.in. SW-98, M21 Tactical i HK SL8. Ciekaw jestem czy to przez zmiany w INI czy juz tak jest w tej wersji.

New_agressive_ai masz nowe dlatego są lepsze rzeczy.

Ale to co piszesz (SW,M21,SL8) to słabizna. Jak dojdziesz do Cambrii to juz bedziesz miał M4A1 z wszystkimi dodatkami (a ma 9 slotów)

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Na poczatek to i tak jest wypas ;) Przyda sie moim snajperkom :) W Cambrii juz dawno bede po zakupach u Raysa wiec M4A1 to bedzie slabizna :)
Daje "pomogl" za "Najpierw musisz skupić na maxa single-shot i potem naciskasz "B". Jeszcze nie sprawdzalem ale w koncu sobie nie wymysliles.
Dzieki.

[hr:][/hr:][b:]Dodano: 24 lip 2011 22:17[/b:]

Eee... piszac lotnisko mialem na mysli ladowisko w Omercie, sorry za wprowadzenie w blad.

Ostatnio zmieniony 24 lip 2011 22:17 przez Gryf, łącznie zmieniany 3 razy

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Gryf pisze:
Na poczatek to i tak jest wypas ;)
W Cambrii juz dawno bede po zakupach u Raysa wiec M4A1 to bedzie slabizna :)

Jeszcze zależy jak ustawiłeś na początku gry opcję dostaw towarów u Bobbiego. Można też w INI edytorze zmienić żeby "wszystkie towary" były dostępne zaraz po odbiciu Lotniska (B13 lub N3). Tylko że jak to ustawisz to będzie prościzna i zero trudności.

Polecam w INI edytorze zmienić troszeczke (ok 5-10%) "przychód z kopalń". Jak grałem pierwszy raz to zbankrutowałem bo sama kopalnia z Drassen nie wystarczyła do pokrycia kosztów mobilnej samoobrony.

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

U Raysa ustawilem zeby wszystko bylo dostepne od razu. Niewiele to zmienia bo najpierw i tak zdobywam samy przy Chitzenie i miasto. Samy juz zdobyte i zostawili mi taki sprzet po probie odbicia, ze Rays i tak wlasciwie potrzebny tylko zeby kupic ammo do P90, cicha ammo do snajperek i karabinkow i ghilli.
Dochodow w kopalniach nie trzeba zmieniac. Pamietaj ze codziennie Tony ma do wydania 15k za bron, to w zupelnosci wystarcza na pokrycie kosztow mobilnej :)
Zmarudzilem pare dni w San Monie na trening i naprawie sprzetu i w tym czasie wzialem wszystkich z MERC zeby zobaczyc co maja. Generalnie nic :D Ale sprzedaz rewolwerow u Tonego zwrocila koszty zatrudnienia. Zwolnilem od razu wszystkich oprocz Gasketa. Calkiem niezly z niego mechanik (zrecznosc 89, mechanika 82 i jest inzynierem za 200 dziennie), zostawie go u Toniego zeby naprawial dostarczane karabiny i je codziennie sprzedawal.

Ostatnio zmieniony 25 lip 2011 16:31 przez Gryf, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Gryf pisze:
Dochodow w kopalniach nie trzeba zmieniac. Pamietaj ze codziennie Tony ma do wydania 15k za bron, to w zupelnosci wystarcza na pokrycie kosztow mobilnej :)

Nie wiem jak ty ale ja mam koszty powyżej 30k. Zresztą ja jestem zakupoholikiem i zawsze coś u Tony-ego znajde dla siebie :D
Gryf pisze:
Zwolnilem od razu wszystkich oprocz Gasketa. Calkiem niezly z niego mechanik (zrecznosc 89, mechanika 82 i jest inzynierem za 200 dziennie), zostawie go u Toniego zeby naprawial dostarczane karabiny i je codziennie sprzedawal.

Lepszy jest Maddog, bo nie woła jeść. :P

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Cytuj:
Nie wiem jak ty ale ja mam koszty powyżej 30k. Zresztą ja jestem zakupoholikiem i zawsze coś u Tony-ego znajde dla siebie

Ja tez wiec zdecydowanie pomaga w tym Tony. Zwykle blokuje mobilna od Balime,przez Cambrie do Grumm. A u Toniego nic qrna nie ma...ustawione w ini zeby mial sprzet jak w u Raysa a ma sam zlom. Dobrze ze kupuje.. :D U Raysa po zakupach dokupuje tylko cicha amuncje i do P90.
Cytuj:
Lepszy jest Maddog, bo nie woła jeść.

Zwykle tam zostawialem Maddoga. Nigdy nie bralem najemnikow z MERC, ale ten Gasket wydaje sie naprawde przydatny za te cene, przynajmniej na tym etapie gry (zdobyty sam przy Chitzenie, ide na Chitzene, potem Drassen).
Spodziewalem sie jakichs szalenczych atakow na samy ale weszli tylko raz i od 4 dni (naprawiam zdobyty sprzet) tylko 2x20 sie paleta naokolo :/

Ostatnio zmieniony 25 lip 2011 22:25 przez Gryf, łącznie zmieniany 2 razy

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna