Jagged Alliance Center - Forum
https://forum.jagged-alliance.pl/forum/

Instrukcja instalacji JA2 v1.13
https://forum.jagged-alliance.pl/ja2v113/instrukcja-instalacji-ja2-v1-13-t2465-30.html
Strona 3 z 3

Autor:  M'cin [ 30 kwie 2013 19:26 ]
Tytuł:  Re: Instrukcja instalacji JA2 v1.13

Spróbuj wypakowywać z wyłączonym pakietem zabezpieczeń, może jakaś głupotka twoich programów ochronnych nie pozwala wypakować części plików.

Autor:  Jazz [ 30 kwie 2013 21:59 ]
Tytuł:  Re: Instrukcja instalacji JA2 v1.13

micand1989 pisze:
Nie zapomniałem. Katalog Data jest już po zainstalowaniu "czystej" JA2. A wyżej zacytowany fragment zawiera słowa:


Nie chodzi o katalog "Data" z już zainstalowanej czystej wersji JA2, tylko o katalog "Data" który uzyskamy po rozpakowaniu archiwum v1.13.

micand1989 pisze:
Ano już wyjaśniam...

jak rozpakujesz paczkę z najnowszą 1.13 to z niej wyjdą:
-katalog Data-1.13
-aplikacja ja2.exe
-kilka plików konfiguracyjnych

złap za ten katalog i te pliki i skopiuj je do katalogu \JA2\ (główny katalog z grą)


A tu go nie wymieniłeś. Więc, według tej instrukcji modyfikacja v1.13 by nie zadziałała


A co do problemu. Sprawdź czy w katalogu "Profiles\UserProfile_JA2113\" utworzono plik "vfs.log"

Autor:  micand1989 [ 30 kwie 2013 22:09 ]
Tytuł:  Re: Instrukcja instalacji JA2 v1.13

Bulbon pisze:
A co z tym ini editor ? kopiowac czy nie koipiowac? jak kopiowac to co tam pozmieniac ?

INI Edytor powinien być żeby zmienić mod. Można to zrobić ręcznie ale łatwo o błąd (nie polecam).

A co z uprawnieniami administratora? Naprawiłeś? Gra odpala się?

Autor:  Bulbon [ 01 maja 2013 10:26 ]
Tytuł:  Re: Instrukcja instalacji JA2 v1.13

Po skopiowaniu wszystkich plikow modu v1.13 i odpaleniu aplikacji ja2.exe wyskakuje mi taki blad:
http://imageshack.us/a/img818/3360/aaaaaad.png

Nawet bylem z tym u kumpla. Przerzucilem pliki odpalilem i dzialalo, wiec chyba gra i mod jest wporzadku tylko cos u mnie z komputerem.. Jakas blokada ? Jak sie pobyc tego bledu ?

Autor:  Starchris [ 01 maja 2013 11:37 ]
Tytuł:  Re: Instrukcja instalacji JA2 v1.13

No to jest typowy błąd braku plików. Musiało się nie wszystko skopiować lub wypakować z powodu jakiejś blokady. Wyłącz internet i całą ochronę na stałe. Uruchom ponownie komputer i jeszcze raz zrób wszystko. Jak to nie pomoże to zrób to w trybie awaryjnym.

Autor:  Bulbon [ 01 maja 2013 15:40 ]
Tytuł:  Re: Instrukcja instalacji JA2 v1.13

Oba sposoby nie pomogly.. eh..
A mozna jakos te pliki recznie wrzucic ? Wiecie moze co to za pliki ?

Autor:  dzidek1983 [ 23 sie 2013 08:09 ]
Tytuł:  Re: Instrukcja instalacji JA2 v1.13

ściągnałem wersję z mapami z wildfire przekopiowąłem i działa ale jest pare "rzeczy"

opisy umiejętności jakie pojawiają się w okienkach przy tworzeniu IMP'a są dalej po angielsku

w AIM nie ma gości s pierwszej części gry a na screenach i opisach widziałem że byli oni u innych dostępni, czy coś pominąłem?

Autor:  SaviolaMaster [ 15 paź 2013 20:42 ]
Tytuł:  Re: Instrukcja instalacji JA2 v1.13

Piszę o tym tutaj, ponieważ wydaje mi się że to odpowiednie miejsce.
Tak jak już niektórzy zauważyli od 2 dni powróciła moja aktywność na forum jak i w grze.
I jakie było moje zdziwienie kiedy znowu zacząłem się borykać z pewnymi problemami.
Przechodząc do meritum sprawy, to tak:
Myślę sobie, chwila się zejdzie zanim wyjdzie stabilna wersja nowego 1.13 to sobie w mody popykam.
Ogarnąłem sobie JA 2 Gold ENG, spatchowałem do 1.12 i pobrałem sobie Arulco Resivited 1.13.
Kopiuje zawartość do folderu i odpalam z ja2.exe. Bach, czarny ekran i koniec. Na żaden klawisz ani nic nie reagowało, można było czekać do usranej śmierci, konieczny był reset. Myślę sobie, coś spieprzyłem.
Więc, reinstall podstawki i ponowne przekopiowanie moda - to samo. Kolejna próba, reinstalka podstawki i odpalenie w trybach zgodności, z adminem bez admina, nic.
(a mam Win 7 Ultimate x64 jak coś).
Gdy zmieniłem rozdzielczość na większą (bo było na 800x600) to z kolei exe nie reagowało - ani lunch z ini.editora.
Myślę sobie, dobra to ogarnę New Classic 1.13, nie dokończyłem kiedyś to sobie zagram.
Świeża podstawka, patch 1.12 i jadziem - przerzucenie zawartości do folderu. Odpalam new_classic_1.13.exe.
To samo co wtedy - czarny ekran i nic. Wywalam to.
Miałem gdzieś na drugim kompie (laptop) cały folder z zaczętą kampanią w New Classic sprzed jakiegoś czasu.
(A jako, że może ogarnąłem lewą podstawkę czy coś albo patch może jakiś dziwny, a tamto mi działało elegancko, doszedłem do Drassen pamiętam :P.)
I jakie zdziwienie mnie ogarnęło kiedy przerzuciłem więc sobie na kompa, odpalam new_classic_1.13.exe - sru, czarny ekran - to samo.
No i teraz nie wiem. Jak po zainstalowaniu podstawki odpaliłem samą podstawkę to elegancko się odpaliło.
Nie wiem o co chodzi, kiedyś działało, a wtedy miałem fakt inną ale kopię tego samego systemu (Win 7 Ultimate x64).
Stery tu raczej nie pomogą, sprzęt jest ten sam co kiedyś. Nigdzie nie mam problemów z grafą (gram w parę gier jeszcze).
Zawsze wyskakiwał komunikat, errory w grze albo wywalało do windowsa czy psuły się sejvy.
Nie kojarzę akcji z czarnym ekranem i nie wiem czym to może być spowodowane. Więc help :P. Dzięki z góry.

EDIT:

Właśnie odpaliłem grę na lapku (na którym akurat muszę się męczyć ze zjebanym exploratorem windowsoskm) i śmiga - trochę mnie to martwi, wychodziłoby na to, że mam coś z systemem, tylko dlaczego mi nie działają mody? Teraz najlepsze - co może być przyczyną?

EDIT 2:

Lol, lubię to. Wujek Google pomógł. Wpisałem problem i pierwszy wynik to nasze forum, gdzie kolega spiryt w 2010r. miał takowy problem. Więc, wyłączyłem antywira, kilka sekund czarny ekran (już wątpiłem) ale nagle bach - magic - działa ;P.
To tym bardziej dziwi, że wtedy na tamtym Windowsie jakoś działało z antywirem, na lapku też działa (wszędzie ten sam oczywiście) - temu to było zbyt oczywiste żebym na to wpadł.
No ale cóż, Microsoft Rules i wszystko jasne :D.

W takim wypadku przepraszam za offtop, po prostu nie wpadłem na to żeby forum przeszperać (czasami już mi się nie chce jak tego jest sporo), mimo to może warto zostawić ten post ku "przestrodze" czy może trafniej jako nakierowanie do dobrą drogę ku rozwiązaniu problemu :).

Strona 3 z 3 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/