Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Schmeihel
Post : 09 lis 2010 11:34
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Dołączył: 02.11.2010


Witam wszystkich forumowców.
Nie dawno ponownie sięgnąłem po Jaggeda po paru letniej przerwie, i tak się złożyło że zacząłem tłuc w JA2 wersja 1,13. Po odpaleniu gry jakoś tak ucieszyła mnie powiększona lista najemników, czyli pomyślałem, że może w tej wersji może ich być więcej niż 18 bo zawsze jakoś tak było dla mnie za mało ( tak wiem masochizm ) . Niestety jak dojechałem do 18 kolejnych mieć nie mogę. ;[ Czy może jest jakiś sposób na posiadanie wiekszej ilości, czyli rozszerzenie listy ??


*
 
lukasamd
Post : 09 lis 2010 12:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Nie wiem czy da się to ustawić w samym JA2 1.13, ale w modzie Demise of Man można mieć zwiększoną ilość postaci i pojazdów. O ile dobrze pamiętam, granica wynosi tam 100 zamiast 18.


*
  WWW
Starchris
Post : 09 lis 2010 12:43
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


W folderze z grą znajdź program w postaci jednego pliku o nazwie "INI Editor.exe". Otwórz go i ustaw sobie liczbę najemników zgodnie z instrukcją podaną na poniższym zdjęciu.


Załączniki:
Liczba najemników.jpg
Liczba najemników.jpg [ 247.52 KiB | Przeglądany 1261 razy ]

_________________
Obrazek
Poradniki Modera
*
 
Schmeihel
Post : 09 lis 2010 13:51
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Dołączył: 02.11.2010


Edytor i owszem znalazlem, ale chyba mam jakiś w innej wersji ( pewnie starszy ) bo nie ma takowej opcji.
Mam taki :
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us


Ostatnio zmieniony 09 lis 2010 13:51 przez Schmeihel, łącznie zmieniany 4 razy

*
 
Starchris
Post : 09 lis 2010 14:44
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


A skąd masz Twoją wersję 1.13, bo może ja mam jakąś starszą. Daj mi link do twojej wersji to sprawdzę o co chodzi.

Ja swoją wersję wziąłem z działu download tego serwisu.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


Ostatnio zmieniony 09 lis 2010 14:50 przez Starchris, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Schmeihel
Post : 09 lis 2010 15:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Dołączył: 02.11.2010


Ten edytor jest w głównym katalogu JA2 natomiast w Data-1.13 nie ma edytora w ogóle. Natomiast mojego 1,13 też mam z downloadu tej strony.
A może wrzuć swój edytor do ściągnięcia, morze pociągnę i tak zadziała ??

PS. nie moją 1,13 nie wiem skąd mam !! inne rzeczy stąd ssałem.


Ostatnio zmieniony 09 lis 2010 15:09 przez Schmeihel, łącznie zmieniany 2 razy

*
 
Starchris
Post : 09 lis 2010 15:37
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Jeszcze raz ściągnę 1.13 z działu download i zobaczę czy rzeczywiście coś się zmieniło.

poniżej masz mój INI editor.exe
Załącznik:
INI Editor.7z [32.76 KiB]
Pobrany 101 razy

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


Ostatnio zmieniony 09 lis 2010 15:40 przez Starchris, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Schmeihel
Post : 09 lis 2010 15:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Dołączył: 02.11.2010


Cholercia nie pasuje mu mój plik INIEditorInit.XML ;/


*
 
Starchris
Post : 09 lis 2010 15:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Ściągnąłem 1.13 z działu download i wszystko działa tak jak na moim zdjęciu. Ściągnij sobie jeszcze raz 1.13 z działu download tego serwisu i zainstaluj. Powinno być wtedy wszystko tak jak na moim zdjęciu.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Schmeihel
Post : 09 lis 2010 15:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Dołączył: 02.11.2010


Oki ściągam.

Dokładnie to
1.13 - SVN EN 11.05.2010r.


Ostatnio zmieniony 09 lis 2010 15:49 przez Schmeihel, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Starchris
Post : 09 lis 2010 21:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Schmeihel pisze:
Dokładnie to
1.13 - SVN EN 11.05.2010r.


Tak. Dokładnie o tę wersję chodzi.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Schmeihel
Post : 12 gru 2017 18:55
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Dołączył: 02.11.2010


A czy jest mozliwość ustawic wiecej niz 32 najemników maksymalnie, bo tyle jest maksymalnie w edytorze.


*
 
Starchris
Post : 13 gru 2017 18:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Ripper
Post : 22 gru 2017 13:32
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


Mam jedno pytanie, a skąd wziąć 255 najemników :D


Ostatnio zmieniony 26 gru 2017 10:22 przez Ripper, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Starchris
Post : 23 gru 2017 15:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


No fakt, miało być "do 255 najemników" :)

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna


cron