Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
Kelly
Post : 20 cze 2009 19:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 269
  • Dołączył: 25.03.2007
  • Skąd: Warszawa


I pewnie tą bronią jest .38 special :diabel2:


*
  WWW
Stridingshadow
Post : 21 cze 2009 13:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


Różnie, potrafią snajperzyć nawet z AMT Automaga Vtki.
A .38 Special wcale nie jest złą bronią, przynajmniej nie w DBB-MODzie, MD z 66 um.strzeleckich zabił 2 wrogów podczas jednej walki właśnie z .38, pierwszego dnia w Arulco.
Oczywiście trzydziestka-ósemka nie jest bronią snajperską ale nieźle nadaje się do samoobrony (choć dowolny pistolet półautomatyczny na nabój 9*19mm Luger bije ją na łeb na szyje zasięgiem, pojemnością magazynka, mocą i szybkostrzelnością).

_________________
Obrazek


*
 
spiryt
Post : 21 cze 2009 13:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
  • Posty: 444
  • Dołączył: 27.03.2008


No właśnie nawet Makarov jest lepszy a co do trafień MD to zwykłe farty jeśli poza zasięgiem ;)

_________________
"Szczęście okazało się dziwką, a ja klientem bez portfela"
Max Payne

Tak. Da się zauważyć, że ten świat od jakiegoś dłuższego czasu działa w systemie Pay-to-win.


*
 
Stridingshadow
Post : 21 cze 2009 14:06
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


Poza zasięgiem to rzadko kto trafia, a z MD da się zrobić świetnego strzelca, przy inteligencji 94 ma potencjał (:
I nawet jako świetny strzelec będzie tani jak barszcz, jego umiejętności zawsze wystarczą mu do samoobrony, używam go głównie jako lekarza.
Gdybym chciał strzelca za te pieniądze to wziąłbym Helmuta albo (za niewiele więcej) Blood'a.
Mi tymczasem potrzebny jest chirurg, MD zdaje się mieć najlepszy potencjał wśród lekarzy (wszyscy lekarze poza Dr Q mają beznadziejne parametry fizyczne ale Q jest już na początku dość drogi, wyjściem mógłby być Danny Quinten ale on z kolei nie lubi Steroida, no i nie jest tani).
Kończąc dygresję, uważam że jeżeli ktoś ma być lekarzem polowym to nie musi być to dobry żołnierz tylko przede wszystkim lekarz, lekarz ma być cały czas gotów kogoś poskładać do kupy, nic więcej, dla mnie wystarczy jeżeli potrafi się obronić.

_________________
Obrazek


*
 
Doc
Post : 22 cze 2009 11:21
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 19.06.2009


Stridingshadow pisze:
Swoją drogą, czy ktoś z Was ma takiego buga w DBB że Bobby Ray's przysyła mu czasem o wiele za dużo sprzętu?
Ja tak mam cały czas, kiedy wróciłem z Cambrii (na którą rzuciłem się od razu po Drassen) miałem na lotnisku 32 000 przedmiotów rozłożonych na 108 stron inwentarza, niby od przybytku głowa nie boli, ale gra się sypie a komputer tnie.
Niby można to wszystko wykasować ale z tym jest tyle roboty że się w sumie nie opłaca :|
W sumie do końca gry nie będę musiał się martwić o broń, zamówiłem z 6 sztuk AK-108, mam ich jeszcze ze 150, większość innej broni także przychodzi zdublowana, amunicji 5.56*45 i 7.62*51 mam więcej niż RP zużywa przez cały rok, plecaki, kamizelki ładownice, noktowizory, drogi sprzęt celowniczy, wszystkiego w bród.
Ale w Drassen wszystko jakby chciało a nie mogło :|
Nazwałbym ten stan "Reverse-JA2" bo nie muszę się martwić o broń ani amunicję :D



Dziś spotkałem się z tym problemem. Zamówiłem kilka sztuk broni i amunicji z BR. Gdy otworzyłem skrzynkę na lotnisku z kilku zamówionych sztuk zrobiło się ponad 500. Troche sie wkurzylem, bo tak nie powinno byc w grze. Dodam, ze stalo sie to na swiezej wersji 1.13 bez DBB Moda. Chyba trzeba bedzie przeinstalowac gre na nowo i zobaczyc ponownie.


*
 
Stridingshadow
Post : 22 cze 2009 11:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


Teoretycznie nie powinno być to wkurzające, zamówiłem karabin Chey-Tac, komputer celowniczy, jakieś akcesoria, amunicję, parę SCAR'ów i EBR'ów i wydałem na to 100 000 USD (tak, sam układ celowniczy kosztował jakieś 37 000USD) a dostałem przesyłkę z kilkunastoma Chey-Tac'ami, Ponad 30oma EBR'ami i kilkunastoma SCAR'ami, do tego kilkanaście układów celowniczych i sporo amunicji .408 Chey-Tac.
Inna sprawa że przedtem jak zamówiłem 6 sztuk AK-108 to w sumie doszło ich (po kilku dostawach) coś ponad dwieście...
Pomimo iż lata temu, JA2 śmigało na moim Pentium I 200MHz, 32 RAMu to teraz na Laptopie Intel Centrino 1.6GHz 512RAMu tnie się jak głupie bo przez 2 tygodnie zamawiania sprzętu, nieświadom błędu, zebrałem w Drassen 32 000 przedmiotów :crazy:

_________________
Obrazek


*
 
mtl
Post : 22 cze 2009 14:02
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Dołączył: 12.06.2006


Doc pisze:
Dziś spotkałem się z tym problemem. Zamówiłem kilka sztuk broni i amunicji z BR. Gdy otworzyłem skrzynkę na lotnisku z kilku zamówionych sztuk zrobiło się ponad 500. Troche sie wkurzylem, bo tak nie powinno byc w grze. Dodam, ze stalo sie to na swiezej wersji 1.13 bez DBB Moda. Chyba trzeba bedzie przeinstalowac gre na nowo i zobaczyc ponownie.


Czyli to jednak wina 1.13, a nie DBB-MOD'a. Z tego co pamiętam, to na Bear's Pit Forum była poruszana kwestia duplikacji przedmiotów przy kupowaniu u Bobbego (i to dość dawno). Możliwe, że bug pojawił się ponownie po wprowadzeniu możliwości edytowania miejsc, gdzie przesyłka ma dotrzeć.

Stridingshadow pisze:
Pomimo iż lata temu, JA2 śmigało na moim Pentium I 200MHz, 32 RAMu to teraz na Laptopie Intel Centrino 1.6GHz 512RAMu tnie się jak głupie bo przez 2 tygodnie zamawiania sprzętu, nieświadom błędu, zebrałem w Drassen 32 000 przedmiotów :crazy:


Zawsze można usunąć przedmioty albo je sprzedać (jeżeli masz w INI ustawioną opcje, że przedmioty z inwentarza sektora można sprzedać), wystarczy zapoznać się z skrótami w 1.13 :P :

1.13 HotKeys pisze:
ALT + LMB : Sell one item in Sector Inventory (If option CAN_SELL_ALT_LMB is turned on in ini).
ALT + SHIFT + LMB : Sell all items from selected slot in Sector Inventory (If option CAN_SELL_ALT_LMB is turned on in ini).
ALT + Y + LMB : Sell all items of the same type from Sector Inventory (If option CAN_SELL_ALT_LMB is turned on in ini).
CTRL + LMB : Permanently delete item in Sector Inventory
CTRL + SHIFT + LMB : Permanently delete all items from selected slot from Sector Inventory.
CTRL + Y + LMB : Permanently delete all items of the same type from Sector Inventory.
CTRL + DEL : Permanently delete all items from Sector Inventory.

_________________
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
Stridingshadow
Post : 22 cze 2009 14:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


Dzięki Stary, ja próbowałem manualnie wywalać część tego tatałajstwa przez ikonkę śmietnika, po paru godzinach i 8000 przedmiotów zwątpiłem.

_________________
Obrazek


*
 
mtl
Post : 22 cze 2009 14:28
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Dołączył: 12.06.2006


Czyli widzę, że strona z skrótami była Ci obca ;) Szczególnie polecam zapoznanie się ze skrótami z sekcji 'Jagged Alliance 2 v1.13 Keyboard Commands' - 1.13 wprowadziło parę skrótów, które naprawdę ułatwiają życie (yyy... a może tylko grę :P).

_________________
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
Stridingshadow
Post : 22 cze 2009 14:38
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


Właśnie przed chwilą zrobiłem sobie z niej wyciąg na desktopie i sprawdzałem czy komenda Ctrl+Shift+A (cała wolna amunicja z sektora do skrzynek) działa.
Co ciekawe, skrzynki z amunicją nie są lżejsze od amunicji w magazynkach, ba, jeżeli skrzynia zawiera mało amunicji to noszenie owej amunicji w skrzyni jest nieopłacalne (duża masa) ale dzięki temu można np. zrobić 500 nabojowe skrzynki 7.62*51 NATO z których każda zajmuje tyle miejsca w inwentarzu co jedna skrzynka z taśmą 100 nabojową 7.62*51 NATO.
Właśnie sobie przypomniałem jak to jest mieć w ręku zakurzoną skrzynkę amunicji i jak to jest mieć łapy śmierdzące amunicją (po ładowaniu i rozładowywaniu magazynków), godne polecenia wrażenie :diabel:

_________________
Obrazek


*
 
Doc
Post : 22 cze 2009 18:00
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 19.06.2009


moteel pisze:
Doc pisze:
Dziś spotkałem się z tym problemem. Zamówiłem kilka sztuk broni i amunicji z BR. Gdy otworzyłem skrzynkę na lotnisku z kilku zamówionych sztuk zrobiło się ponad 500. Troche sie wkurzylem, bo tak nie powinno byc w grze. Dodam, ze stalo sie to na swiezej wersji 1.13 bez DBB Moda. Chyba trzeba bedzie przeinstalowac gre na nowo i zobaczyc ponownie.


Czyli to jednak wina 1.13, a nie DBB-MOD'a. Z tego co pamiętam, to na Bear's Pit Forum była poruszana kwestia duplikacji przedmiotów przy kupowaniu u Bobbego (i to dość dawno). Możliwe, że bug pojawił się ponownie po wprowadzeniu możliwości edytowania miejsc, gdzie przesyłka ma dotrzeć.


Tak to jest wina 1.13. Cos zmieniali w kodzie lotniska. Wkrotce to poprawia.
http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ub ... Post219870

Ja tymczasem znalazlem na to rade. Jak robimy zakupy w BR. To po kliknieciu w zakladke SHIPMENTS mamy wypisane ile czego i w jakiej ilosci zamawialismy. Jesli pokazuje nam jakies kosmiczne ilosci rzedu 200-400 - lepiej wczytsac gre i kupic od nowa. Od teraz monitoruje stany zamowien i dochodza OK.


*
 
Stridingshadow
Post : 22 cze 2009 18:03
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


Doc pisze:
Ja tymczasem znalazlem na to rade. Jak robimy zakupy w BR. To po kliknieciu w zakladke SHIPMENTS mamy wypisane ile czego i w jakiej ilosci zamawialismy. Jesli pokazuje nam jakies kosmiczne ilosci rzedu 200-400 - lepiej wczytsac gre i kupic od nowa. Od teraz monitoruje stany zamowien i dochodza OK. Raz zamowilem tylko kilka magazynkow, a przyslali mi kilkaset.


Dzięki za radę, to dobry pomysł.
Kilkaset magazynków to nie problem, naciskasz Ctrl + Shift + A i masz parę skrzynek.
Gorzej jak dostaniesz 200 karabinów...
Osobiście bardzo cieszyłem się z dodatkowych magazynków, coś takiego jak brak amunicji to dla mnie koszmar (choć w żadnej grze taktycznej jeszcze nie skończyła mi się amunicja).
Aha i wpadnij na http://forum.jagged-alliance.pl/przywitaj-sie/

_________________
Obrazek


*
 
Doc
Post : 22 cze 2009 18:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 19.06.2009


Mialem tak... Kupilem kilka sztuk magazynkow. Lacznie ilosc przedmiotow nie przekraczala 12. Po kliknieciu w shipments pisalo mi laczna ilosc 120 mimo, ze zamowilem 12.
Przed kazdymi zakupami robimy SAVE, robimy zakupy, i w shipments sprawdzamy ilosci. Jesli zgadza sie to OK.
Mam nadzieje, ze wkrotce to naprawia. T


*
 
Stridingshadow
Post : 22 cze 2009 18:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


Ja tam zamierzam tego bug'a eksploatować, skoro już jest mało realistyczny sklep internetowy to dlaczego nie czerpać z niego korzyści?
Np. w takich sytuacjach kiedy dostępne jest bardzo mało amunicji danego typu.
-Bądźmy poważni, amunicję wojskową sprzedaje się w skrzyniach po tysiąc sztuk, amunicję wyczynową sprzedaje się w paczkach po 20-50 sztuk a nie 5 (inaczej jaki byłby sens kupowania amunicji wyczynowej skoro do każdej amunicji broń trzeba przystrzelać i jak ma się jeden tylko magazynek to ledwie starczy to na przystrzelanie broni).
Rozumiem że może być problem z amunicją 9*39mm SP-6 i .408 Chey-Tac ale z 5.56*45mm, 5.45*39mm, 7.62*39mm, 7.62*51 i .30-06?

_________________
Obrazek


*
 
Kelly
Post : 23 cze 2009 09:02
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 269
  • Dołączył: 25.03.2007
  • Skąd: Warszawa


Cytuj:
Kilkaset magazynków to nie problem, naciskasz Ctrl + Shift + A i masz parę skrzynek.

Nie wiem czemu ale mi wtedy sprzedaje magazynki.

ps. gdzie jest strona z skrótami do 1.13?


*
  WWW
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna


cron