Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
Starchris
Post : 14 mar 2013 13:38
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Tu jest oryginalna intsrukcja. Najpierw spróbuj sam, może CI się uda, jak nie to będziemy działać dalej.


Cytuj:
1. Get a clean install of JA2.

2. Get 1.13 from here : http://www.mediafire.com/?y3jh33fvhdfsh3n (for this, I used SCI5744).

3. Copy paste the 1.13 (everything you download from the link above) into your new JA2 folder.

4. Make a copy of folder Data-1.13 so you get access to the food items later. This copy will be called ”old”.

5. Get IoV928 from here: http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ub ... 920/1.html

6. Copy everything from inside the folder Data-IoV. Paste it into the folder Data-1.13. Repeat for patch 1 and patch 2.

7. Copypaste Food.xml from the ”old” 1.13 folder into the new 1.13 folder.

8. http://www.freexmleditorsite.com/download.html Open two xml windows, one for the ”old” 1.13 folder > tabledata>items with the food items and one for the new 1.13 folder tabledata>items with the IoV stuff in it. Manually copy canteen (nr 214), MRE (nr 1545) and perhaps some other food items you´d like in your game. Paste them into the new 1.13 folder, overwriting whatever lays there (canteen replaces canteen but the other food items replace seldomly used items like Grendel mags etc.).

9. Now, finally, you need to get the pictures right (otherwise you´ll have edible Grendel mags etc.) Use STI-edit. NOTE: the graphic number for the food items has to be the same as the item it replaces in the new 1.13 folder! Please change it in the newly pasted food item.

Start the game with the default JA exe button that you have in your SCI5744 folder.
Please note that this doesn´t make the merchants sell food, you´ll have to edit that yourself. This is only for ordering food through Bobby Ray´s. Canteens in starting kit or looted can be used, of course.
Good luck!

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Kodeina
Post : 14 mar 2013 20:51
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 11.03.2013


A na jaką wersję najlepiej zainstalować bo mam dwie.
Gold czy Polską z CDA ?


*
 
Starchris
Post : 14 mar 2013 20:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Nie powinno mieć znaczenia, ale jeśli masz golda, to dawaj na golda.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Kodeina
Post : 14 mar 2013 21:34
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 11.03.2013


Dobra zrobiłem prawie wszystko oprócz 2 ostatnich punktów których nie rozumiem , napiszesz mi jak to zrobić ?


*
 
Starchris
Post : 14 mar 2013 21:51
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


No ale ostatnie dwa punkty dotyczą systemu jedzeniowego. Jeśli tego nie będziesz używać, to olej to i zacznij grać. W ogóle sprawdź czy przy już wykonanych punktach da się bez problemu grać. Jeśli będziesz jednak używać pożywienia, to jutro napiszę co i jak, bo sam nie wiem dokładnie o co chodzi w tych dwóch ostatnich punktach.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Kodeina
Post : 14 mar 2013 22:35
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 11.03.2013


No działa wszystko poprawnie.
Widzę sporo się zmieniło od 2 lat.
No ale jednak pojawił się problem najemnicy nie dostają wszystkich przedmiotów np pancerzy,hełmów i kamizelek broń na szczęście dostali.


*
 
Kodeina
Post : 17 mar 2013 00:47
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 11.03.2013


Czy może to jest jakaś opcja w pliku ini że najemnikom giną przedmioty w czasie podróży do Arulco ?


*
 
spiryt
Post : 27 mar 2013 18:58
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
  • Posty: 443
  • Dołączył: 27.03.2008


I jak Starchris wymyśliłeś coś ? Bo ja nadal czekam na twoją odpowiedź i dopiero wtedy będę mógł grać.

_________________
"Szczęście okazało się dziwką, a ja klientem bez portfela"
Max Payne

Tak. Da się zauważyć, że ten świat od jakiegoś dłuższego czasu działa w systemie Pay-to-win.


*
 
Starchris
Post : 28 mar 2013 19:02
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Dzisiaj dopiero znalazłem czas, żeby spróbować, ale bez rezultatu. Może ktoś inny wie, jak te dwa ostatnie punkty powinny być prawidłowo zrealizowane?

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
spiryt
Post : 28 mar 2013 19:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
  • Posty: 443
  • Dołączył: 27.03.2008


A nie wiesz jak rozwiązać problem z wybrakowanym wyposażeniem najemników ?

_________________
"Szczęście okazało się dziwką, a ja klientem bez portfela"
Max Payne

Tak. Da się zauważyć, że ten świat od jakiegoś dłuższego czasu działa w systemie Pay-to-win.


*
 
Starchris
Post : 29 mar 2013 13:55
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


No właśnie mam to samo, najemnicy nie mają sprzętu. Gdzieś musi tkwić błąd, ale gdzie...

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
spiryt
Post : 30 mar 2013 00:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
  • Posty: 443
  • Dołączył: 27.03.2008


Ehhh szkoda bo ten mod przebija AIMAS i najnowsze 1.13 jakby jeszcze się udało do tego odnowione sektory wgrać to byłby ideał.
Sorry że tak chaotycznie piszę ale zmęczony jestem :D

_________________
"Szczęście okazało się dziwką, a ja klientem bez portfela"
Max Payne

Tak. Da się zauważyć, że ten świat od jakiegoś dłuższego czasu działa w systemie Pay-to-win.


*
 
Jazz
Post : 30 mar 2013 12:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 319
  • Dołączył: 09.12.2006


Instalacja Iov928 na SCI5744

1. Instalacja JA2
2. Pobieramy plik http://www.mediafire.com/?y3jh33fvhdfsh3n (SCI5744)
3. Kopiujemy wszystko z SCI5744 do katalogu JA2 . Nadpisując pliki.
4. Pobieramy Iov928 http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ub ... 920/1.html
5. Rozpakować Iov928. Obojętnie gdzie, tylko nie do katalogu z JA2. Kopiujemy wszystko z katalogu „Data-IoV” do katalogu JA2\Data-1.13. Nadpisując pliki. To samo robimy z łatkami 928 patch 1 i 928 patch 2
6. Następnie pobieramy zmodyfikowane pliki iov928toSCI5744.7z
7. Rozpakować gdzieś na dysku. Uzyskamy dwa katalogi „Data1” i „Data2”. Katalog „Data1” zawiera wszystko co potrzebne do nowego systemu jedzenia (34 przedmioty). Natomiast katalog „Data2” zawiera tylko dwa (canteen i MRE). Wybieramy zawartość z katalogu „Data1” lub „Data2” i kopiujemy do katalogu „Data-1.13”.
8. Grę uruchamiamy plikiem Ja2.exe, nie ja2_IoV.exe.


*
 
spiryt
Post : 30 mar 2013 14:51
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
  • Posty: 443
  • Dołączył: 27.03.2008


Dzięki Jazz spróbuję mam nadzieje że będzie działać :(

_________________
"Szczęście okazało się dziwką, a ja klientem bez portfela"
Max Payne

Tak. Da się zauważyć, że ten świat od jakiegoś dłuższego czasu działa w systemie Pay-to-win.


*
 
spiryt
Post : 30 mar 2013 21:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
  • Posty: 443
  • Dołączył: 27.03.2008


Nie działa , nadal nie mają całego wyposażenia.

_________________
"Szczęście okazało się dziwką, a ja klientem bez portfela"
Max Payne

Tak. Da się zauważyć, że ten świat od jakiegoś dłuższego czasu działa w systemie Pay-to-win.


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna


cron