Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
kyle_shadow_simmons
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

co to bear'spit???

ta mapa w pełnej wersji mnie zastanawia...masz palmas u siebie w wersji całej a nie w becie/?

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

kyle_shadow_simmons pisze:
co to bear'spit???

Bear`s Pit to forum poświęcone Jagged Alliance tylko w wersji angielskiej (albo raczej amerykańskiej) :P

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

A nie wiesz z kąd można ściągnąć AIMNAS 1.13(4870) v21 ENG lub jakąś wcześniejszą tylko full eng?
ANIMAS beta też mam po eng całą ale w bete nie bete nie będę grał.

I co z tą mapą? mam na myśli ''tą pierwszą'' meduna nie całkiem zrobiona a Palmas zniknęło...
nie znasz lekarstwa na to??

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

dobra mniejsza z wersją eng moge mieć mieszane pol-eng ale ta mapa ;/

*

Coyote123
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

znalazłem nieoficjalne wersje angielskie aimnasa. Może ci się przydadzą

Kod:
http://kermi.pp.fi/JA_2/v1.13_Releases/Unofficial/English/tais/Old/AIMNAS/

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Mniejsza z wersją...

pomoże mi ktoś z mapą ??????????? to ta pierwsza mapa w postach z koleji. wyżej

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

super działa wersja nie oficjalna co mi przesłałeś.

a czym się różni wersja nie oficjalna od oficjalnej? jest wybrakowana czy co?

zagrałem w to 3 h i pierwsze ''bugi'' jakie tu widzę to : przestrzeliwanie dachu, jak się kuca na dachu można strzelać do wroga który jest poza zasięgiem wzroku czyli na niższym poziomie niż dach (oczywiście jak widzą go inni członkowie drużyny) , wrogowie nie są pokazani na mapie strategicznej, poziom INSANE wygląda jak nowicjusz...może i jest więcej przeciwników w sektorach ale w ogóle nie atakują sektorów i można zajmować miasta bez problemu, nie które ubrania z kamuflażem nie zwiększają kamuflażu mimo że pisze na nich ''cammo + 10,20..., na broniach zamiast ilości amunicji są pytajniki...

jak grałem w ''tradycyjnie'' robionego Wildfira 1,13 czyli przez kopiowanie plików ini itp... tam poziom inasne był nie mozliwy do przejścia

p.s co to jest stara metoda wyboru w opcjach???

odpowie ktoś??

*

Areq2602
Szeregowy

Witam,
to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość w razie gdybym coś przekręcił.
Jeżeli o tę wersję moda chodzi to zauważyłem kilka rzeczy:
1 - W omercie brakuje przedmiotów. Nie wiem czy tak miało być ale wcześniej w szafkach i skrzynkach można było znaleźć kilka przydatnych drobiazgów. W kryjówce rebeliantów (która jest jakaś mniejsza od poprzedniej) też nic nie ma.
2 - Dodatkowo jeżeli chodzi o kryjówkę rebeliantów to miałem mały problem. Otóż stworzyłem sobie 6 IMPów i poszedłem z listem do Fatimy która od razu zabrała nas do tejże kryjówki ale niestety dwoje IMPów zostało zespawnowanych poza kryjówką i za żadne skarby nie dało mi się stamtąd nimi wyjść. Reszta składu była normalnie w kryjówce i wyszli po schodkach normalnie.
3 - Nie mogę znaleźć Pacosa a jeżelibym znalazł to mam pytanie czy Fatima i jej synek już handlują bronią?
4 - Tryb zombie jest mega elegancki.

Na chwilę obecną to chyba wszystko bo sumie grałem dopiero chwilę ale jeżeli coś jeszcze zauważę to pozwolę sobie o tym napisać :D

*

Coyote123
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Cytuj:
1 - W omercie brakuje przedmiotów. Nie wiem czy tak miało być ale wcześniej w szafkach i skrzynkach można było znaleźć kilka przydatnych drobiazgów. W kryjówce rebeliantów (która jest jakaś mniejsza od poprzedniej) też nic nie ma.

Na razie jest to wersja beta i trzeba poczekać na kolejną, mieć nadzieję, stabilną i elegancką wersje

Cytuj:
2 - Dodatkowo jeżeli chodzi o kryjówkę rebeliantów to miałem mały problem. Otóż stworzyłem sobie 6 IMPów i poszedłem z listem do Fatimy która od razu zabrała nas do tejże kryjówki ale niestety dwoje IMPów zostało zespawnowanych poza kryjówką i za żadne skarby nie dało mi się stamtąd nimi wyjść. Reszta składu była normalnie w kryjówce i wyszli po schodkach normalnie.

Uroki bety. Ale jest na to sposób. Karz dwóm IMP-om dać np. praktykę strzelania. Daj list Fatimie i jak wyjdziesz niech pozostali członkowie oddziału do ciebie dołączą

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Areq2602 pisze:

Ej chyba to tak ma być i chyba tu nie ma żadnego błędu.

Areq2602 pisze:

Tu rzeczywiście może być urok Bety, ale czy próbowałeś kilkakrotnie różnymi Impami lub tylko czterema to wykonać.

Areq2602 pisze:
3 - Nie mogę znaleźć Pacosa a jeżelibym znalazł to mam pytanie czy Fatima i jej synek już handlują bronią?

Opcja handlowania bronią przez Pacosa to była tylko opcja, która będzie w 1.13. Natomiast jak ktoś chce mieć takiego handlarza w grze, to będzie musiał sam to wykonać. Myślę, że na pewno powstanie taki mod, że wszyscy sprzedawcy zostaną przeorganizowani i dodanych zostanie ich maksimum do gry.

Areq2602 pisze:
4 - Tryb zombie jest mega elegancki.

Mógłbyś opisać trochę, jak ten tryb ma się w grze.

*

Areq2602
Szeregowy

No dobra. Jeżeli chodzi o tryb zombi to działa on całkiem nieźle. Po zabiciu wrogiego żołnierza po upływie bodajże jednej tury powstaje zombi które atakuje najbliższą żywą jednostkę tj. wrogów i cywilów również. Jest to o tyle świetne że można zabić jednego wrogiego żołnierza lub dwóch i czekać aż zombie zajmą się resztą lub zajmą przeciwników choć na chwilę. Zombiaki poruszają się różnie w zależności od tego w jakim są stanie potrafią przebyć całkiem duży dystans. Zabicie ich nie sprawia zbyt wielkich trudności ale w większej ilości potrafią napsuć krwi. Należy dodać że gdy Zobiaczek zaatakuje naszego wojaka to na pasku życia pojawia się poison. Jeszcze nie odkryłem co się stanie gdy pasek się zapełni ale niedługo to sprawdzę. Na koniec dodam że można by pokusić się o małe utrudnienie tego trybu a mianowicie trzeba sprawić żeby Zombie otrzymywali obrażenia tylko po strzale w głowę tak jak to działa w większości filmów o ww gdzie można ich tylko zabić strzałem w główkę.

A tak z innej beczki to nie mogę zrobić Extendera. Mam klej, rurę i taśmę ale niczego nie mogę połączyć.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

A jak zombiaki powstaną, to używają tylko rąk, czy mogą strzelać. Daj koniecznie znać co się dzieje jak będzie full poison.

Co do przedłużki, to do rury powinno się wsadzić taśmę i na to klej. To nie działa ?

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Witam! Panowie odpowie ktoś na mój ostatni post???

Potrzebuje chyba ręcznie zrobić sobie Ja2 1,13 wildfire... +dbb mod starą metodą

jest tutaj gdzieś do ściągnięcia jeszcze plik 1.13 i 1.13 wilfdire...?

te aimnas y mi źle działają coś za duzo błędów...

*

Areq2602
Szeregowy

Wracając do zombiaków to do walki używają tylko rąk. A jeżeli chodzi o poison to trudno powiedzieć bo jak się okazało zostawienie mojego żołnierza na pastwę losu dwóch zombiaków kończy się po prostu śmiercią. Pasek poison zapełnia się po każdym uderzeniu ale np po użyciu pierwszej pomocy mamy normalnie zabandażowane rany i nadal część paska zielone. Pasek zielony znika dopiero po zastosowaniu zestawu medycznego i normalnego uleczenia przez doktora. Dlatego potrzeba troszkę więcej czasu na sprawdzenie tego bo wychodzi na to że trucizna się zbiera w naszym ciele i myślę że po przelaniu się czary goryczy nasz wojak albo umrze albo od razu zamieni się w zombiaka. Oprócz tego zauważyłem że w właściwościach amunicji widziałem "Poison percentage" co wskazywałoby że jakaś amunicja potrafi dołożyć obrażeń od trucizny bo moje wszystkie naboje mają tą wartość na 0.

Przedłużka nie działa. Nie mogę połączyć żadnych elementów. Zestaw do czyszczenia broni chyba też nie działa albo nie potrafię go używać.

A jeżeli chodzi o brak przedmiotów to sytuacja ta ma się do każdego sektora z krzyżykiem tj. przebudowanego w tej wersji. Wygląda to tak jakby te sektory nie były jeszcze wykończone. Jest to dość kłopotliwe bo nie można na początku znaleźć paliwa do pojazdu a i obawiam się że gdy zdobędę SAM Site przy Drassen to szafki w których zawsze była na początku dość przydatna broń i ekwipunek będą po prostu puste. No cóż BETA xD

Ważne! Właśnie zauważyłem ciekawą sprawę z tymi zombiakami, otóż gdy mocno uszkodzimy zombiaka, ten padnie i będzie miał status "dying" to trzeba go koniecznie dobić ponieważ on co turę się LECZY i gdy osiągnie pewną liczbę HP to wstanie i znowu na nas ruszy. Ot tak ciekawostka :lol:

Ostatnio zmieniony 16 sty 2013 14:46 przez Areq2602, łącznie zmieniany 1 raz

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

kyle_shadow_simmons pisze:
Witam! Panowie odpowie ktoś na mój ostatni post???

Potrzebuje chyba ręcznie zrobić sobie Ja2 1,13 wildfire... +dbb mod starą metodą

jest tutaj gdzieś do ściągnięcia jeszcze plik 1.13 i 1.13 wilfdire...?

te aimnas y mi źle działają coś za duzo błędów...

Napisz jeszcze raz dokładnie ze szczegółami jaką końcową wersję chcesz osiągnąć, bo ja się już pogubiłem.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Następna