Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 699 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 47  Następna

Czy mod 1.13 uważasz za dobry?
Tak 94%  94%  [ 136 ]
Nie 6%  6%  [ 8 ]
Liczba głosów : 144
Autor Wiadomość
Majk
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Powiem tak, już całkiem sporo czasu minęło odkąd grałem w jakiekolwiek JA.

Po zainstalowaniu tego moda, i odpalenia insane (zaznacze że nie wpadłem na genialny pomysł przeczytania readme, faq czy jakiegokolwiek txt z info), gdyż ambicja nie pozwalała mi niżej. Zaśmiałem się do rozpuku gdy zobaczyłem tekst w stylu "Deidranna will kick your ass".
Robiło się Ragnarosa w wowie w 40 luda bez modów więc co mi tam straszne...

Lekcja pokory welcome to, że tak powiem :P
Przypomniała mi się maksyma z czasów Red Alerta jedynki:
"Jesteśmy otoczeni? To świetnie możemy atakować w każdą stronę"

Pogrzebałem trochę w pliku ini i odnalazłem źródło piekła :)

Polecam tego moda, choć jestem zmuszony od nowa zacząć chyba.

Tak btw czy to jeno normalne, że ten sam mój bidny oddział co koczuje na przedmieściach Drassen w ciągu 24h musi 6-7 razy odpierać szturm Snapperheadów ?

Pozdro Y'all

*

konrado9
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Czy tak u was jest ze jak wersja ang to umiejętności jakie może mieć IMP to do 90 aż :D.?
Jak wgram spolszczenie wgrałem to mam 85?

Nawet bym nie zauważył bo od razu spolszczenie zainstalowałem ,ale wgrałem mod DBB - mod 913 odpalam gra po ang ale to nie ma różnicy a tu sill do 90 super:D ale czy to naprawdę ma umiejętności na 90 czy tylko jakiś błąd czasami a w praktyce jest tak jak 85?

Częste błędy save uszkodzone ? error co zrobić da się jakoś naprawić?

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Majk pisze:
Tak btw czy to jeno normalne, że ten sam mój bidny oddział co koczuje na przedmieściach Drassen w ciągu 24h musi 6-7 razy odpierać szturm Snapperheadów ?

Majk pisze:
"Deidranna will kick your ass".

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie ;-)

konrado9 pisze:
Czy tak u was jest ze jak wersja ang to umiejętności jakie może mieć IMP to do 90 aż :D.?
Jak wgram spolszczenie wgrałem to mam 85?

Maksymalną ilość punktów na umiejętność jaką można dać IMPowi podczas tworzenia jest do ustawienia w pliku JA2_Options.ini. Możesz mu ustawić nawet 99. Są też inne opcje odnośnie IMPa, np. minimalna ilość punktów na umiejętność czy ogólna liczba punktów do rozdziału na umiejętności.

*

suharinho
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Witam
Bardzo podoba mi się ta część i gram w nią po raz kolejny, po raz kolejny z innymi ustawieniami. Mam tylko pytanko, bo widzę, że pisaliście o ustawieniach INI, nie mogę znaleźć kosztu stworzenia IMPa, czy można gdzieś to zmienić?

Pozdrawiam
Przemek

*

Beowulf
Starszy kapral
Starszy kapral

Jako koszt stworzenia masz na myśli tę opłatę, którą uiszcza się przy tworzeniu profilu postaci (bodajże 3500 $)? Niestety, w tej materii nie potrafię pomóc, ale możesz sobie przecież podnieść ilość gotówki, którą masz na starcie (używając INI Editora i w zakładce Gameplay settings zmienić ilość pieniędzy dostępną na początku rozgrywki dla danego poziomu trudności - Novice Cash, Experienced Cash and so on, ew bezpośrednio w pliku Ja2_Options.INI wyszukać wpis o właściwej nazwie i tamże zwiększyć ilość gotówki o koszt poniesiony na kreację założonej liczby IMP-ów)

Ostatnio zmieniony 15 cze 2010 18:24 przez Beowulf, łącznie zmieniany 1 raz

*

suharinho
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Dzięki. Mam na myśli właśnie tą opłatę. A gotówkę to sobie raczej obniżam, żeby mieć wybór pomiędzy IMPami, albo AIM (ew. mix), no i zwiększam dzielnik (czy jakoś tak) co by bardzo mało kasy za sprzedaż przedmiotów dostawać po walce. Dzięki temu mając fajne przedmioty u Bobbiego Ray'a nie stać mnie na nie wszystkie - taki jakby "lizak za szybką na wystawie". :-D

Pozdrawiam

Przemek

*

Czulu
Szeregowy

Witam, czy jest jakiś sposób żeby grać jednocześnie w mod 1.13 i JA wildfire ?

*

Beowulf
Starszy kapral
Starszy kapral

Ostatnio zmieniony 17 lip 2010 15:35 przez Beowulf, łącznie zmieniany 1 raz

*

Czulu
Szeregowy

Dziękuje za odpowiedź, a czy mógłbym jeszcze uzyskać informację gdzie można przeczytać o róznicach pomiędzy poziomami trudność w JA 1.13 ?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Czulu pisze:
Dziękuje za odpowiedź, a czy mógłbym jeszcze uzyskać informację gdzie można przeczytać o róznicach pomiędzy poziomami trudność w JA 1.13 ?

Potrzebne informacje są w pliku INI Editor.exe. Poniżej dokładnie gdzie to jest.

Dodano: 19 lip 2010 14:17

Jeśli dopiero zaczynasz Czulu swoją przygodę z modem 1.13 to jeżeli chcesz to możesz zmienić też sobie wygląd twarzy swoich najemników. To są tak zwane twarze Ron'iego. Poniżej przykład:

Załączniki:
Twarze1.jpg
Twarze1.jpg [ 171.22 KiB | Przeglądany 2223 razy ]
Poz. Trudn. 1.jpg
Poz. Trudn. 1.jpg [ 204.64 KiB | Przeglądany 2227 razy ]

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

@Chris:
Dobre, ja o tym pojęcia nie miałem :D
To się zmienia w INI Editorze?

*
Adasko71
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Jest jakis spis broni i amunicji do niej dla Ja1.13?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Adasko71 pisze:
Jest jakis spis broni i amunicji do niej dla Ja1.13?

W katalogu z grą na pewno masz plik XML Editor.exe. Otwórz go i przeglądaj co zechcesz. Na zdjęciu poniżej pokazane jest dokładnie gdzie jest Ciebie interesująca sprawa.

Załączniki:
Broń1.jpg
Broń1.jpg [ 231.93 KiB | Przeglądany 2185 razy ]

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Tak chciałbym tylko zauważyć (dla osób które lubia mieć rękę na pulsie) że v1.13 jest obecnie w stadium kiedy na ukończeniu w sumie są dość rewolucyjne modyfikacje całości.

Pierwszą z nowości jest New Attachment System (w skrócie NAS) dzięki któremu będzie można dodawać znacznie więcej osprzętu do broni i wyposażenia niż standardowe 4. Wszystko oczywiście zależy od broni czy elementu wyposażenia ;)
ObrazekObrazek

I link do tematu na bears pit forums z wersją beta NAS:
http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ub ... ber=256358

Druga rzecz to zupełnie nowy system celowania i obliczania szans na trafienie - moim zdaniem zdecydowanie bardzo ciekawy i bardziej realistyczny. Chociaz także skompliwany ;)
ObrazekObrazek
Obrazek

To tylko 3 obrazki (o ogólnej koncepcji rozrzutu broni, ruchomych celów i rozrzucie serii) z 5 stron dyskusji o nowym systemie celowania. Także polecam poczytać w tym temacie:
http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ub ... ber=249910

Trzecia rzecz która właściwie jest skończona to STOMP - nowy system traitów i perków (?) jeśli mozna to tak nazwać, oraz własności charakteru itp - przy tworzeniu postaci. Co prawda autor chwilowo wybył a do tej pory traktowane to było jako dodatkowy mod ale sa zakusy zeby wprowadzić go do podstawki v1.13. Polecam zapoznać się juz teraz:
http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ub ... ber=256734

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Ale bez kitu z tym NAS'em.
Ja myślałem, że to rozwiąże kwestię niedoboru slotów, tymczasem z hełmem jest odwrotnie (np. chciałbym mieć na głowie elektroniczne ucho + okulary słoneczne, a na głowie hełm z nieaktywnym noktowizorem, okularami balistycznymi i siatką maskującą).
Kiedyś mogłem, teraz móc nie będę :crazy:
Mam nadzieję, że chociaż karabiny będzie można obwiesić jak choinkę :\

A co do nowego systemu celowania:
Stary system celowania traktuje broń jak taki dziwny laser, który na pewnym dystansie można skierować z dużym prawdopodobieństwem na cel, a poza tym dystansem nagle robi się strasznie niecelny.
Mówię 'Laser', ponieważ obecny system opiera się o proste, podczas gdy w rzeczywistości (oraz docelowo) mamy do czynienia z innymi niż proste krzywymi, a mechanizmów niecelności broni jest kilka, i mają one różne znaczenie na różnych dystansach.

Powiem jeszcze jedno: jeżeli w nowym systemie celowania nie pojawi się możliwość wymierzenia przed oddaniem serii, to będzie jeszcze MNIEJ REALISTYCZNIE niż dotąd :P

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 47  Następna