Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
Starchris
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

kwachu pisze:
Kolejne błędy jakie zauważyłem to to że przy przejściu do poszczególnych sektorów nie idzie wybrać możliwości pojedynczego rozdzielenia najemników przed potyczką. Żeby w ogóle wejść w sektor, czasem trzeba dać opcje rozproszenia bo inaczej nie pogramy.

A może to nie jest błąd, może tak ma być, w imię realizmu.

kwachu pisze:
Kolejną sprawą która mnie denerwuje to że mini mapa w prawym dolnym rogu jest nie adekwatna to mapy po jakiej się poruszamy. W sensie na przykład rozmieszczenie budynków różni się od tych które dosłownie spotykamy na swojej drodze.

To na pewno będzie zrobione, ale trzeba poczekać na stabilną wersje, wersja rozwojowa ma to do siebie, że nie wszystko jest oda razu wykonane.

Ja również zauważyłem, że podgląd mapy (PKM na minimapę) pokazuje tylko jej fragment, a nie całą dużą mapę. To tez przy wydaniu końcowej wersji będzie zrobione.

*

kwachu
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Cytuj:
kwachu pisze:
Kolejne błędy jakie zauważyłem to to że przy przejściu do poszczególnych sektorów nie idzie wybrać możliwości pojedynczego rozdzielenia najemników przed potyczką. Żeby w ogóle wejść w sektor, czasem trzeba dać opcje rozproszenia bo inaczej nie pogramy.

A może to nie jest błąd, może tak ma być, w imię realizmu.

Może i racja, lecz z początku będąc przyzwyczajonym do tego że jednak decydowałem o tym gdzie postawie moich ziomków, taka zmiana lekko podniosła mi ciśnienie.

Cytuj:
Ja również zauważyłem, że podgląd mapy (PKM na minimapę) pokazuje tylko jej fragment, a nie całą dużą mapę. To tez przy wydaniu końcowej wersji będzie zrobione.

Również to zauważyłem, aczkolwiek nie używam za często tej mapki, to też nie wspomniałem o tym błędzie ;p

Kolejny błąd a może nie, to to że moim IMPom pozmieniały się umiejętności specjalne. Nagle snajper po jakimś czasie mając do tego umiejętności skradania i atletyki, zamienił się w eksperta w dziedzinie elektroniki. Wczytanie save'a nic nie dało. Zacząłem grać na nowo, nowo stworzonymi IMPami, a żeby zobaczyć czy sytuacja się powtórzy.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Ja z kolei zauważyłem, że jeśli mam wiecej niż jednogo IMPa, to po jakimś czasie ten, którego zrobiłem jako pierwszego, zaczyna sobie chodzić swoimi ścieżkami i rozmawia przez krótkofalówkę tak jak samoobrona, bez wydawania polecenia. Zaczyna się to tak po 6ce doświadczenia. Domyślam się, ze pewnie jest to zależne od typu charakteru jaki wybieram dla najemnika, choć nie jestem pewien, gdyż na zwykłym 1.13 zachowuje się tak samo, a wybrałem mu inny "charakter"..

*

Coyote123
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Witam wszystkich.

Mam pewne pytanie dotyczące najnowszego AIMNAS-a (tego w wersji beta). A mianowicie Gdy robiłem postać IMP-a w normalnym 1.13 to zależnie od atrybutów i umiejętności dostawało się różnorakie sprzęty. Gdy zainstalowałem AIMNAS-a teraz IMP dostaje Glocka-17 z celownikiem laserowym, apteczkę i parę granatów niezależnie od statystyk. Czy jest taka możliwość aby w AIMNAS-ie zależnie od statystyk dostawać zależne od nich sprzęty?

*

kwachu
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Wydaje mi się że raczej te Glocki są ustawione tylko w ramach bety. Potem zostanie przywrócone dopasowanie broni wedle danych umiejętności. Znaczy się, mam nadzieję ;p.

*

Jazz
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Starchris pisze:

Wyświetla tylko fragment mapy, ale jak użyjesz strzałek na klawiaturze, to będziesz mógł przesuwać mapę.

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Witam! Mam 3 pytania odnośnie ANiMAS.

1. Mam oryginalne Ja2 Gold Pack ENg i zainstalowałem na to ANIMAS 21 i mam gre po polsku w połowie a chce mieć full ENG macie gdzieś wersje eng moda animas? byłbym wdzięczny.

2. Co jest lepsze Ja 2 ANiMAS czy JA2 new classic v 1,46 ??? Czym się to różni?

3. Dlaczego po zainstalowaniu animas mam coś takiego przy włączeniu. Chodzi mi o czerwone litery. Kiedyś już się z tym spotkałem ale to przy tradycyjnym robieniu Ja2 1.13 Wildfire jak się podmieniało te plik ini itp. Wtedy umiałem sobie poradzić wystarczyło podmienić starszy plik na nowszy i było później ok. tylko zapomniałem który ;/ . zdjęcie przesyłam.

4. Dlaczego mam na mapie uciętą medune??

Załączniki:
Bez tytułu 2.png
Bez tytułu 2.png [ 246.8 KiB | Przeglądany 1354 razy ]
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 113.01 KiB | Przeglądany 1366 razy ]
*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

POMOCY !

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

kyle_shadow_simmons pisze:
3. Dlaczego po zainstalowaniu animas mam coś takiego przy włączeniu. Chodzi mi o czerwone litery. Kiedyś już się z tym spotkałem ale to przy tradycyjnym robieniu Ja2 1.13 Wildfire jak się podmieniało te plik ini itp. Wtedy umiałem sobie poradzić wystarczyło podmienić starszy plik na nowszy i było później ok. tylko zapomniałem który ;/ . zdjęcie przesyłam.

Tymi czerwonymi tekstami, się nie przejmuj, to nie wpłynie na grę. Jeśli gra widzi, że pewne ustawienia są nieprawidłowo ustawione względem innych, to je automatycznie poprawia i informuje o tym za pomocą tych czerwonych tekstów.

2. Co jest lepsze Ja 2 ANiMAS czy JA2 new classic v 1,46 ??? Czym się to różni?

New classic, a AIMNAS to jak niebo a ziemia. New Classic to modyfikacja na klasycznym silniku z JA2 Gold 1.12. Będziesz czuł że grasz w oryginała plus wiele nowych broni, interfejs, opcja drops all items, mapy z wildfire, mnóstwo czołgów i tak dalej. No a AIMNAS to jest nic innego jak 1.13 z tysiącem różnych przedmiotów i nowymi mapami.

4. Dlaczego mam na mapie uciętą medune??

Ja nie widzę żadnej uciętej Meduny. Wytłumacz dokładnie o co chodzi.

1. Mam oryginalne Ja2 Gold Pack ENg i zainstalowałem na to ANIMAS 21 i mam gre po polsku w połowie a chce mieć full ENG macie gdzieś wersje eng moda animas? byłbym wdzięczny.

To zagraj sobie w wersje BETA, jest full ENG. Poza tym poszukam angielskiej wersji v21.

https://jagged-alliance.pl/plik507/

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

z czerwonymi literami się uporałem.

na mapie jest meduna ale granica jest ucięta...

więc co lepsze ANIMAS czy new classic ? tysiące broni brzmi lepiej w animas...

ale wersja beta to nie skończony projekt nie? będzie dużo błędów i niedociągnięć???

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

na mapie jest meduna ale granica jest ucięta...

No to trudno, miasto i tak bez tych granic jest takie same.

więc co lepsze ANIMAS czy new classic ? tysiące broni brzmi lepiej w animas...

Nie da się powiedzieć co jest lepsze, bo to są dwa totalnie różne mody oparte na innych silnikach. Zagraj najpierw w AIMNAS, a później W New Classic.

ale wersja beta to nie skończony projekt nie? będzie dużo błędów i niedociągnięć???

Będzie dobrze, graj nie marudź. Dzisiejsze wersje bety są naprawdę stabilne od tych, które kiedyś powstawały.

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

zainstalowałem bete wszystko lux tylko co to za krzyżyki?? na prawie pół mapy...

czego może brakować w wersji beta?

Załączniki:
Bez tytułu 3.png
Bez tytułu 3.png [ 219.28 KiB | Przeglądany 1342 razy ]
*

Coyote123
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Te czerwone krzyżyki to nowe sektory które są dostępne w wersji beta.

PS. Nie wiadomo czego, ale od jakiegoś czasu nie mogę się dostać na bearpit's forum. Strona próbuje się wczytać, ale potem wywala błąd, że utracono połączenie. Miał ktoś taki problem i czy ktoś sobie z tym poradził?

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

więc beta odpada nie ma jakieś wersji animas full eng???

p.s w wersji animas 21 tej pełnej jest miasto PALMAS ? wcześniejsza mapa jest z pełnej wersji 21 i nie ma go tam tak samo meduna tylko do połowy jest...

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Mi się ładuje Bear'spit bez problemu, musi coś być nie tak u Ciebie.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Następna