Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 699 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 47  Następna

Czy mod 1.13 uważasz za dobry?
Tak 94%  94%  [ 136 ]
Nie 6%  6%  [ 8 ]
Liczba głosów : 144
Autor Wiadomość
micand1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major

Halucyn pisze:
Czołgi atakowałem różnie, czasami nawet celowałem w nie moździerzem po przyciśnięciu Tab. Atakowałem je z różnych stron, ale nigdy nie udało mi się ich zniszczyć jednym pociskiem (dwoma może z 2 razy), a nie chce mi się wycofywać z pola walki z powodu braku sprzętu , kiedy pozostał już jeden czołg

A próbowałeś z wciśniętym SHIFTem? A w sektorze nie było LAWów, że musisz się wycofywać? Zresztą jeden czołg to nawet granatami można obrzucić :diabel:
Halucyn pisze:
Podwoiłem więc siłę takich broni. Zresztą zastosowałem się do ustawień dotyczących obrażeń różnych broni użytkownika Stridingshadow z tematu Manewry Taktyczne - Drużyna snajperska (tylko mat. wyb. zwiększyłem o 100%). Szczerze mówiąc gra stała się jak dla mnie ciekawsza no i nieco bardziej realistyczna.

No teraz przy 200% to nawet 40mm granat zamienia w popiół :jupi:

*

Halucyn
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

A co daje wciśnięty shift?
Broni ciężkiej często mi brakowało (nawet kiedy znajdowałem ją w sektorze). Granatami także się trochę bawiłem, ale to niewiele dawało. Sporo się nawczytywałem bo to albo ktoś trafił Lawem w krzaki, a to strzał odebrał dla czołgu 20 pkt. Jak dla mnie okolice Meduny były najtrudniejsze do zdobycia właśnie ze względu na czołgi. Bywało, że i biegałem Lynxem z C1 pod czołg (było troche wczytywania).
Granaty potrafią teraz zamienić w popiół, choć wcześniej próbowałem na zwięszeniu mat. wyb. o 200%. Szybko zmieniłem zdanie, gdy oberwałem z granatnika po czym mój oddział schudł o 4 najemników.
A tak poza tym to gracie z opcją z tymi kamizelkami, kaburami czy bez? Ja grałem bez tej opcji z przyzwyczajenia, ale chyba jej spróbuję za sprawą możliwości dołączenia do niektórych broni większej ilości dodatków.

Ostatnio zmieniony 19 lip 2012 17:10 przez Halucyn, łącznie zmieniany 1 raz

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Nowy system ekwipunku jest świetny, jak się już do niego przyzwyczaisz. Ale ja miałem na początku ciężko, żeby się w nim połapać ;-)
Wciśnięty SHIFT sprawia, że kursor nie przykleja się do niczego - czy to skrzynka, czy najemnik, czy cywil, cokolwiek - tylko "pełza" po ziemi. Przydatne przy strzelaniu z granatnika i moździerza. Jeśli celujesz we wroga, to celność jest mniejsza niż jeśli celujesz w ziemię. A jeśli trzymasz SHIFT to tak jakbyś celował w ziemię ;-)

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Halucyn pisze:
A tak poza tym to gracie z opcją z tymi kamizelkami, kaburami czy bez? Ja grałem bez tej opcji z przyzwyczajenia, ale chyba jej spróbuję za sprawą możliwości dołączenia do niektórych broni większej ilości dodatków.

1. wiecej sprzętu
2. lepsze osłony ciała
3. więcej miejsca na dodatki do broni (teraz do M4A1 możesz dołaczyć 7 dodatków, a na starym mogłeś tylko 4)
4. więcej możesz zabrać ekwipunku
5. dowolność modyfikowania przedmiotów
itp.

hasan_talib pisze:
Wciśnięty SHIFT sprawia, że kursor nie przykleja się do niczego - czy to skrzynka, czy najemnik, czy cywil, cokolwiek - tylko "pełza" po ziemi. Przydatne przy strzelaniu z granatnika i moździerza. Jeśli celujesz we wroga, to celność jest mniejsza niż jeśli celujesz w ziemię. A jeśli trzymasz SHIFT to tak jakbyś celował w ziemię ;-)

Sam bym tego lepiej nie ujął :one:
Sam najczęściej używam tego podczas strzelania z granatników. Chociaż sposób na "TAB" też mi bardzo pomaga (trochę zwiększa zasięg wystrzelonego granatu 40mm).

Ostatnio zmieniony 20 lip 2012 06:14 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

Halucyn
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Czy nie ma żadnego sposobu aby dałoby się lepiej przycelować ogień ciągły w broniach bez możliwości pojedynczych strzałów? Mam na myśli m.in Pieczynga czy MAC-10. Jeśli nie to może warto zmienić właściwości takich broni (we własnym zakresie), by była możliwość pojedynczych strzałów, a co z tym idzie przycelowania i przyciśnięciu B. Oczywiście jestem za realizmem i po takiej zmianie nie strzelałbym ogniem pojedynczym. Wadą takiego rozwiązania będzie to, że przeciwnik będzie w nadmiarze używał trybu pojedynczego, co będzie nieco przeczyło realizmowi.

Ostatnio zmieniony 25 lip 2012 16:23 przez Halucyn, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Halucyn pisze:
Czy nie ma żadnego sposobu aby dałoby się lepiej przycelować ogień ciągły w broniach bez możliwości pojedynczych strzałów? Mam na myśli m.in Pieczynga czy MAC-10. Jeśli nie to może warto zmienić właściwości takich broni (we własnym zakresie), by była możliwość pojedynczych strzałów, a co z tym idzie przycelowania i przyciśnięciu B. Oczywiście jestem za realizmem i po takiej zmianie nie strzelałbym ogniem pojedynczym. Wadą takiego rozwiązania będzie to, że przeciwnik będzie w nadmiarze używał trybu pojedynczego, co będzie nieco przeczyło realizmowi.

Ja już to zmieniłem w moim nowym patchu. Wystarzy edytować plik ITEMS.XML i usunąć linię z każdego karabinu maszynowego o treści >no-semi fire< (czy coś takiego) i działa tak jak Ares M4.

*

Halucyn
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Właśnie udało mi się to zmienić :) Co ciekawe wyczytałem, że Owen czy też Ingram M10, są to bronie samoczynno-samopowtarzalne, a więc tryb pojedynczy powinien być możliwy. Może to się tyczyć także innych broni, więc trzeba się troche zagłębić w temat, by nie używać trybu pojedynczego w broni samoczynnej :]
Edycja - Z pistoletów i karabinków maszynowych tylko MAT-49 jest bronią samoczynną.

Ostatnio zmieniony 25 lip 2012 18:04 przez Halucyn, łącznie zmieniany 1 raz

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Halucyn pisze:
Z pistoletów i karabinków maszynowych tylko MAT-49 jest bronią samoczynną.

Wersja 'wojskowa' jest wyłącznie samoczynna, wersja 'policyjna' ma dwa spusty, i pozwala także na prowadzenie ognia pojedynczego ;)

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Halucyn pisze:
Czy nie ma żadnego sposobu aby dałoby się lepiej przycelować ogień ciągły w broniach bez możliwości pojedynczych strzałów? Wadą takiego rozwiązania będzie to, że przeciwnik będzie w nadmiarze używał trybu pojedynczego

Walą seriami aż miło. Tylko bardziej celnymi seriami :\ Ciężko łeb wystawić zza kamienia :diabel2: Tylko jak widze że wali "ogniem dławiącym" to czuje się pewnie bo wtedy wszystkie kule lecą obok mnie i nigdy nic nie trafia. Tyle, że jak ja kłade serie to wchodzą wszystkie bo jest przycelowana.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Wczoraj została udostępniona kolejna łatka dla modyfikacji 1.13. W dziale download znajduje się już zaktualizowana wersja zawierająca w sobie tę łatkę.

JA2 1.13(4870) PL + BUGFIX

Download z oficjalnej strony 1.13
Historia wersji

Zmiany i poprawki w najnowszym BUGFIX'ie z 25 lipca 2012 roku:

Cytuj:
Bugfixes: GameDir files

- Fixed wrong spelling of "Ceramic Armor Insert.wav" sound. Because of the wrong spelling the sound was never loaded and written as an error in the log file
- Fixed the problem when playing with vanilla ("Data" folder), that you cannot train any militia (the training action was always disabled)
- Chinese: Fixed a few GameDir files
- German: Fixed a few GameDir files

Bugfixes: ja2.exe

- Hotkey 'ENTER' hiring screen fix to exclude conditions for dead mercs in AIM & MERC & when MERC accounts are suspended
- Fixed some problems with russian letters in IMP page (by ViSoR)
- Added 2 letters for French (Ligatures Æ, æ, Œ, œ). Now we have support for all French alphabet
- Converted French text to UTF-8 for simple use in ather OS Language
- Allow the game to use 0 KB files for faking missing WAV speeches
- Fixed possible assertion in Scheduling.cpp
- Fixed crash when entering a sector in tactical and the rotting corpses from the temporary file has an invalid high value
- Fixed gender mixed up in the IMP Analysis email at the Portrait section
- Changed a few default starting / settings options
- Display additional screen msg when pressing 'v' due to settings not being easily observable & changeable during gameplay
- Fixed typo mistakes in English text files
- Updated Chinese texts
- If DISABLE_LAPTOP_TRANSITION is TRUE, some laptop initialization methods (e.g: BobbyR methods) were not executed
- Bobby Ray: Shipments were not cleared when restarting a game
- IMP pool already reduced before actual payment & character creation are done
- Some Nullpointer fixes
- Fixed crash, when you are in tactical turn based and you show the item description from a sector inventory item and then you close the sector inventory when the item description is still open
- Bobby Ray shop shown wrong values under 'size'
- Fixed Locked Pause State on 'Rehire' at the Drop Equipment msgbox after Merc Dismissal
- Fixed problem with the registration of global variables (lua) for initializing a new game
- Fixed the problem with not initialized merc quotes
- Fixed Qarray variables aka MercQuote.xml data not fully externalized
- Fixed bug, that items get lost in the sector when switching between tactical sectors
- Now it is not possible anymore, that TANKS loose any stats (wisdom, agility, ...) when hit with an explosive weapon (LAW, ...)
- Prevent game from CTD, on players end turn, when there are problems updating the light tiles for the corpses
- Multiplayer: Removed the hardcoded setting from 3 ja2_options.ini values for a multiplayer game
- Multiplayer: The choosen difficulty was not used and the game crashed on the host. For example, when selecting INSANE the game uses Expert difficult
- Map Editor: The "Save map in vanilla ..." was checked wrong after loading the map, when the map was not saved in "vanilla format"

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Czy jest coś takiego jak Real-Time Sneaking? Gdzieś na forum o tym czytałem ale nie moge teraz tego znaleźć.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

micand1989 pisze:
Czy jest coś takiego jak Real-Time Sneaking? Gdzieś na forum o tym czytałem ale nie moge teraz tego znaleźć.

W opcjach jest. Domyślnie jest wyłączona.

"Pozwól na skradanie się w czasie rzeczywistym"

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

W których opcjach? jak to włączyć?

znalazłem tylko takie coś QUIET_REAL_TIME_SNEAK...ale to nie o to mi chodzi :|

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

micand1989 pisze:
W których opcjach? jak to włączyć?

znalazłem tylko takie coś QUIET_REAL_TIME_SNEAK...ale to nie o to mi chodzi

Mnie chodziło o opcje w samej grze po jej uruchomieniu, a nie o INI edytor.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Starchris pisze:
Mnie chodziło o opcje w samej grze po jej uruchomieniu, a nie o INI edytor.

Potwierdzenia w trybie Real-Time? to też nie to. Z tego co pamietam to jest to jakiś patch, że dopóki sam nie odpalisz tury lub wróg cie zobaczy to możesz łazić między nimi bez punktów.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 47  Następna