Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 47  Następna

Czy mod 1.13 uważasz za dobry?
Tak 94%  94%  [ 136 ]
Nie 6%  6%  [ 8 ]
Liczba głosów : 144
Autor Wiadomość
nockeer
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Slot w hełmie jest po prostu miejscem do przechowywania i w tej sytuacji nie daje żadnych bonusów. Dopiero nałożony na twarz najemnika daje odpowiednie bonusy (lub kary jeżeli założony w nieodpowiednim momencie np. w ciągu dnia). Bonusy zależą od wersji noktowizora (od I do IV generacji) i można je zobaczyć w opisie przedmiotu - trzeba (chyba) mieć włączony Enhanced Description Box.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

lukasamd pisze:
To po co zabierałeś żywemu Kingpinowi pieniądze?
Trzeba było w drzazgi obrócić całe jego towarzystwo, nie miałbyś teraz "komorników-robocopów" na głowie :D

Właśnie dlatego. w odwrotnej kolejności nie ma zabawy. :D Ja po prostu lubiałem ich zabijac i dopiero wejść i wyczyścić San Mone. A tak na serio to ten pierwszy to musiał miec coś zmienione w ustawieniach bo drugiego (imie : JIM) też zabiłem ale było dużo łatwiej 2 headshot-y i padł. Jeszcze tylko mi została babeczka (imienia nie pamiętam). Mam nadzieję że nie będzie T-1000 :P

I jeszcze jedno:
nie trzeba rozdrabniać na drzazgi całej San Mony żeby pozbyc się ludzi Kingpina. Wystarczy asasynacja samego Kingpina. Wchodzisz w nocy na skradaniu na dach naprzeciwko "drzwi Deamon-a" , następnie zadymiasz pokój gier gazem łzawiącym. Kingpin uciekając z gazu pokarze się w oknie. Jego dom jest w środku dobrze oświetlony. Masz tylko jedną szanse. Dobra snajpa, tłumik....One shot-One kill. Schodzisz z dachu i wychodzisz na wschodniej krawędzi sektora. Przychodzisz za tydzień (ja zawsze tyle odczekuje) i nikogo nie ma w San Monie od Kingpina. Pozostaje tylko Spike pod klubem, Deamon, Frank w barze i Billy w burdelu. A to już jest bułka z masłem.

Ostatnio zmieniony 14 sie 2011 16:06 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

micand1989 pisze:
nie trzeba rozdrabniać na drzazgi całej San Mony żeby pozbyc się ludzi Kingpina

Ale co to za zabawa rozwalić tylko jego, do tego dobrym sprzętem :D
Ja zawsze wybijałem San Monę (nie całą, tylko tych, którzy po ataku na ludzi Kingpina byli wrogo nastawieni) zaraz po zajęciu Drassen i "po drodze" do Chitzeny. Najczęściej sprzęt był wtedy jeszcze kiepski (w 1.13 to nie problem, wiadomo), więc pozbycie się gangu do najłatwiejszych zadań nie należało. Na ogół "taktyka" polegała na ustawieniu ludzi na dachu baru i najpierw próbie ataku na Spike'a (aby zobaczyć, kto w zasięgu ludzi na dachu jest mi wrogi), a następnie load i atak na kogoś z ludzi Kingpina. Wyczyszczenie tego sektora nieco zajmowało, najgorsze było dobranie się do samego Kingpina, bo doświadczenie zawsze miał większe niż moi ludzie i przerwanie (w którym ktoś z moich musiał zginąć) to normalka.

*
micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

lukasamd pisze:
micand1989 pisze:
nie trzeba rozdrabniać na drzazgi całej San Mony żeby pozbyc się ludzi Kingpina

Ale co to za zabawa rozwalić tylko jego, do tego dobrym sprzętem :D

Sęk w tym żeby stamtąd uciec (z jęz. gimnazjalistów - spierd..ić) :D W czystej dwójce ciężko było, a 1,13 to łatwizna bo moździeżem można dym rozpylić (jednym pociskiem dymnym można sobie ewakuacje przygotować).

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

A po co dym? Zawsze zaczynam od San Mony nie Drassen. Zwykle zalatwiam to jednym zawodnikiem. Zaczynam z dachu od Spika, potem 2-3 co wychodzi, 2-3 z terenu, srodek budynku, na koncu Kingpin (twardy jest trzeba paru serii lub hedow). Po wyjsciu z kopalni w budynku znowu jest akcja ale tylko paru zostaje. Najtrudniej jest z powrotem na sektora z Tonym. Nie ma wyboru miejsca w ktorym sie pojawisz i czesto trafiam na paru zaraz po wejsciu. I zawsze sie mecze ze znalezieniem tego ostatniego.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

micand1989 pisze:
Właśnie dlatego. w odwrotnej kolejności nie ma zabawy. :D Ja po prostu lubiałem ich zabijac i dopiero wejść i wyczyścić San Mone. A tak na serio to ten pierwszy to musiał miec coś zmienione w ustawieniach bo drugiego (imie : JIM) też zabiłem ale było dużo łatwiej 2 headshot-y i padł. Jeszcze tylko mi została babeczka (imienia nie pamiętam). Mam nadzieję że nie będzie T-1000 :P

Ludzie Kingpina w kolejności spotkania:
1: Ray
2: Jim (tylko ten był łatwy do zabicia)
3: Jack
4: Tyrone
5: Olga

Myliłem się co do ilości. Jack ma twarz Dragomir-a Woltz-a, a Tyrone-a też znam z Urban Chaos. Nie było ich (tej dwójki) w zwykłej JA2, prawda?

Oprócz tego również Joe (Tiffany) tzn terrorysta, też był niezniszczalny (a miał stalowy hełm i kevlara na klacie).

Dodano: 18 sie 2011, o 12:23

Coś dziwnego się dzieje z osłonami ciała. Każdy strzał który przyjmuje kończy się zgonem. Używam sprzętu Dyneema (czy jakoś tam) bo mają wg statystyk najlepsze parametry. Moi ludze miają po 90% osłony (wartość z panelu ekwipunku) i karabiny zabierają mi < 80HP, a snajperki < 150HP. Co do serii to nawet nie muszą robić długiej bo i tak pierwsza rozrywa mi łeb albo wyrzuca 3 kratki do tyłu. Opłaca się je wogóle zakładać? Czy one są tylko ciężarem? Pomóżcie bo nie nadążam zapisywać gry.

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Tez uzywam dynema. Jest tak samo dobre jak spectra ale lzejsze (gdzie te czasy kiedy spactra to bylo marzenie ;D)
Imo cos przekombinowales w ini z obrazeniami (ja tego nie ruszalem), bo u mnie jest ok.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Gryf pisze:
Imo cos przekombinowales w ini z obrazeniami (ja tego nie ruszalem), bo u mnie jest ok.

No zwiększyłem, ale tylko o 10% :| Oprócz tego zanlazłem uzywając ALT+W fajny sprzęt którego nie można znaleźć w grze. Jest jeszcze lepszy niż Dyneema. Daje razem 120% osłony. Kamizelka i spodnie "powlekane operacje polowe Dynema". Hełm powlekany Dynema.

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Alt+W? nie znam skrotu... 120%? bez ceramicznych oslon?

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Z ceramiką.

ALT+W działa tylko po aktywacji CTRL+ GABBI ;)
A jak przelecisz pożadany przedmiot to można wrócić poprzez ALT+SHIFT+W

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Cziterowi GABBI-emu mowie nie! :D

*

LuKa
Szeregowy

Cześć, słuchajcie mam problem, chciałem sobie sciągnąc najnowsza wersje 1.13 wszystko ładnie się sciąga ale na sam koniec wyskakuje błąd nie można zapisać pliku i całe sciąganie na nic, z innymi plikami z naszego downloadu tez mam taki sam problem. Ma może ktoś 1.13 release 4452 na jakims innym serwerze ? szukałem ale nie mogę znalesc ;/

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

A czym ściągasz?

*
micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Czy da się zwiększyc liczbę najemników, na większą niż 24? tzn. w trakcie gry jak zmieniam w INI to wywala błędy

PS Fajnie wygląda Shadow bez kamuflażu. Dopiero po kliknięciu na twarz znalazłem go w tłumie ludzi :P

Ostatnio zmieniony 25 sie 2011 21:21 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

micand1989 pisze:
Dorwał mnie pierwszy z windykatorów - Ray. Ja go nazywam Rambo-Ray. Nie dość że nie przerwało mu 23 milicjantów, którzy stali max 10 kratek od niego, to jeszcze nie mogłem go zabić. Podrzucam screena jak przez 10 tur lało go 4 weteranów (.ini edycja: melee damage 175%) a on stał jak wryty. Obijali go również snajperzy (.338LM mu zabierało 1-2HP w głowe, tułów = 0HP). Nóż mu też nic nie robił. Dopiero jak się wkurzyłem i znalazłem na końcu sektora MG (z 200 ammo od SVD). Dopiero trzecia seria (po 10 kul każda) położyła go na ziemi i się wykrwawił (-21HP, tyle mu jeszcze zostało). Pozostawił po sobie: hełm kevlar 14%, kamizelka guard 28% i broń 100%.

Już wiem co odwaliłem:
zmieniłem w INI Edytorze "SPECIAL_NPCS_STRONGER" na 200% :| W tym był pies pogrzebany.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodano 16-09-2011 18:32

Wyzwalacz do detonatorów ma zamienioną "1" z "2". Detonując "1" - wybuchają te które były ustawione na "2" i odwrotnie.
Ktoś miał takie coś? Czy tylko ja mam taki problem

Ostatnio zmieniony 16 wrz 2011 17:34 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 47  Następna