Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
micand1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major

Na SAM D2 to bardzo rzadko są ataki. U mnie byli tylko raz, zaraz po moim zdobyciu. Polecam ustawianie grupek obok sektorów: C9, G7, H12, G3, K10. Oczywiście koło Tixy i Orty też po to żeby zaraz po stracie J9 i O4 oni wchodzą, podbijają i rosną procenty lojalki w Grumm, Cambrii, Balime i Almie. Do 100% w Balime i Almie się szybko dochodzi.

Poza tym coś jest zrąbane z Sgt. Krott-em w Almie H13. Załatwiłem z nim uwolnienie. Dał mi karabin i nie uciekł z sektora. Dostawało się za to kilka procków lojalki i wykonanie misji. Niestety nie chce się ruszyć. Zabicie powoduje bunt samoobrony (nawet gdy zmieniłem w INI edytorze żeby nigdy nie atakowała mnie). Ktoś mógłby pomóc?

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Ja zwykle ostatnio (np. w poprzedniej grze) pod Chitzena robie 2x20 do blokowania Chitzeny i pomocy samowi - C2 i C3. Po zdobyciu Drassen robie 3x20 - D12, E12 i E13. Po zdobyciu Cambrii robie mobilna do sektorow F7, G7, H7, I7, I9, J9. Po zdobyciu Almy podciagam jednostki z Drassen pod Alme i blokuje sektory J12, 13, 14. Po zdobyciu Balime sciagam je wszystkie do sektorow K9, 10, 11 i dorabiam do L10. Jak zdobywam Grumm podciagam spod Chitzeny mobilna pod kopalnie w Grumm G3, H4. Dodatkowo dorabiam I3, I4 oraz G4, 5, 6, a z G7, G7 ida do H6, I6. We wczesniejszych etapach w miedzyczasie staram sie tez blokowac skrzyzowania. I zostaje Meduna. Nie wiem jak bedzie w nowej grze z ustawieniem nowego agresywnego AI i jednostek Deindranny bez limitu i oczywiscie w 4552.

Pozdrawiam

*

dziadek
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Gryf i co działa dobrze już nocne operacje?

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Jeszcze nie wiem. Kilka dni nie gralem. Co prawda zdobylem samy przy Chitzenie,ale tam nawet w nocy jest wszystko oswietlone. Wydaje mi sie jednak ze nawet jesli bedzie widzial dalej to tylko bez wycelowanej broni, bo w momencie wycelowania dochodzi efekt celownika i umiejetnosc zwiad. Mam zapisana te gre ale zaczalem nowa. Inaczej rozlozylem punkty i umiejetnosci. Glownemu IMP-owi zamiast nocne, cichy i zwiad dalem nocne, cichy i atletyka, a zwiad dalem dowodcy druzyny. Zobacze jak to dziala.

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Cytuj:
Gryf i co działa dobrze już nocne operacje?

Zdobylem Chitzene nowym skladem i wyglada na to, ze jest ok. Wyczyscilem IMP-em z nocnymi ostatnich 10 wrogow w kopalni. Jednak wyglada na to, ze to sie zgadza:
Cytuj:
Wydaje mi sie jednak ze nawet jesli bedzie widzial dalej to tylko bez wycelowanej broni, bo w momencie wycelowania dochodzi efekt celownika i umiejetnosc zwiad.

Btw. Atletyka w polaczeniu z ukradkowoscia i nocnymi calkiem fajnie sie sprawdza... zapierdziela po cichu jak maly motorek. Mialem nadzieje jednak ze w sytuacji bez wyjscia bedzie jednak spieprzal dalej z okreslona liczba AP (po to wzialem atletyke). Odpale ktoregos dnia starego sejwa i zobacze jak sobie radzi ze zwiadem zamiast atletyka przy zdobywaniu Chitzeny.
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 31 lip 2011 00:02 przez Gryf, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2